Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp! staffordshire bull terrier valp spiser nermest katten


Andre7

Recommended Posts

Hei,

Vi er et samboerpar som har fått oss en liten søt staffordshire bull terrier tispe valp, men vi har og en snart 1 år gammel perser hokatt.

pys er vant med hunder og bryr seg egentlig ikke noe serlig om valpen, men så fort valpen får øye på ho så begynnner ho og snike seg innpå ho som ei løve og bykser til og biter.

prøvde først å la di ordne opp seg imellom men valpen biter veldig hardt med skarpe valpetenner så pys skriker til. og om pys slår ho aldri så mye med poten og freser så bryr valpen seg absolutt ingenting, er godt mulig det bare er lek men ser ut som ho jakter for min del, har bare hatt velpen her i et par dager men er fryktelig vanskelig og sosialisere di når pys ikke får komme inn i rommet engang før ho blir angrepet.

er det noen som har liknende erfaringer evnt løsninger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sørg ihvertfall for at katten har fluktmuligheter. Under sofaen, oppå bokhylla etc. Sett en grind foran døra, så katten selv kan bestemme når den vil være i samme rom som hunden. Ta også valpen vekk fra katten, gi den gjerne en timeout, når den angriper slik. Om mulig kan dere prøve å avlede valpen fra å angripe før det skjer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer, du har en helt normal valp!

At en valp prøver å få tak i katten er på ingen måte noe som bør være en stor overraskelse.

Det som gjelder her er ganske enkelt å gi katten gode fluktmuligheter.

Min staff jakter på stort sett alt av katter, med unntak av et par-tre stk som han mest av alt bare synes er spennende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn var det hos oss også. Pusen var bare uimotståelig! Han hadde masse, myk pels, god å tygge på, pluss at når man tygde hardt nok, lagde pelsballen LYD! De er gjevngamle og har alltid vært like store i størrelse (hunden noe tyngre) og dette er vel grunnen til at det har gått sånn nogen lunde greit. Pusen er fortsatt uimotståelig, men nå er det bare snusing i pelsen som er tillatt. Katten har et over to meter høyt klorestativ som er fluktplassen hans og som han sover i toppen av om dagen når han er hjemme.

Puse- manien vil nok roe seg med alderen. Bare gi pusen fluktmuligheter i høyden og sørg for at valpen har rikelig med surrogat- puser å leke med :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja ho har fluktveier litt her og der men valpen kommer til under det meste den og . Problemet er at pus ikke altid løper men bare sitter og blir spist på:thumbsup:

Men har nå heldigvis stor fremgang etter mye rosing når liora sitter still med pus i samme rom :innocent:

Men et jo litt enda men helst når ho har hypertimen sin på kvelden :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvd å sette valpen i kompostgrinder sånn at pus kan hilse på voffen når hun vil det? tenker liksom litt tilvenning av gangen. Slik jeg har gjort det. Gidd valpen litt biteleker og tidsfordiv så la pus gjøre som hun vil etterhvert. :icon_redface:

den dag idag jager mine alt av puser, bortsett fra min egen :thumbsup:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...