Jump to content
Hundesonen.no

Bil til hund og barn


Yodel

Recommended Posts

Klipper fra annen tråd, og starter egen for å ikke kuppe:

Etter at guttungen kom til verden byttet jeg ut Golfen til en Ford Mondeo Stasjonsvogn. Den har funket utmerket so far. Fått stappet inn ett barnesete, to voksne, barnevogn, 4 hunder og bagasje på det meste- men da var den fyllt til randen og vel så det.

Nå venter vi mini nr 2, og må muligens krype til korset og kjøpe Hiace e.l.

*Sukk*

Liker liksom å kjøre "personbil", jeg da.

Men skal man ha plass er det vel ikke så mange andre muligheter?

Vi må ha plass til:

*To voksne

*To barneseter

*To barnevogner

*4 medium bur

*Bagasje

--------

Sånn ellers skal jeg bruke bilen til jobb-pendling, og da trengs det jo ikke så mye mer enn meg og matpakka mi, liksom.

Hvor mye tar slike på mila?

Jeg ser på noe i prisklasse rundt 140000-170000.

Gode forslag? Jeg blir ør i hodet og finner ikke fram på Finn :)

Skal helst være:

*5 seter

* Nyere enn 2003-mod

* Gjerne Diesel, men intet krav

* Gjerne 4 wd, men intet krav

* Ikke rød!! :)

Link to comment
Share on other sites

Hi-ace er det i hvertfall god plass i, spesielt hvis du kjøper den lange utgaven :) Men skal du ha nyere modell med 4x4 er det dårlig svingradius på dem :) Den korte utgaven er noe bedre der :)

VW caravelle er jo i samme ulla :)

Lykke til med nytt bilkjøp :D

Link to comment
Share on other sites

Noe sånt? Tror du vil få mer "personbilfølelse" i denne, enn i en caravelle/hiace-sak. En ekstremt stor fordel med denne er at den har flatt gulv, og i kombinasjon med at passasjersetene bak kan tas ut, så kan du altså møblere bilen nøyaktig slik du vil ha den, dvs at du kan kjøre med kun de fire setene du trenger, resten lagrer du på loftet. Barnas seter kan plasseres på hver sin side, fram eller bak, osv - alt ettersom hva som er mest praktisk. Passe god høyde under taket, så du får plass til endel bagasje oppå/under bur.

Når det gjelder prisen på denne, så finnes de også rimeligere, uten at de nødvendigvis er så mye eldre. Sikkert også billigere å kjøpe privat. :)

Vi har en lignende bil, men noe mindre, dog fremdeles 7 seter. To store bur går glatt bak (dvs Varikennel Large/Atlas 60) + litt småutstyr på sidene, sånn for å illustrere bredden du har å jobbe med. Hvis du er typen som liker å bygge bur i høyden, så er det nada problemo med 4 basenjibur pluss masse annet rart i disse bilene. Den vi har tar ca 0,5-6 på mila, bensin, 150hk. Om den passer dere sånn ellers vet jeg ikke, men siden du - i likhet med meg - heller ikke vil bli en "sånn der med caravelle/hiace", så er dette altså et mulig alternativ.

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha comfort så se etter caravelle, der får du mest comfort og "luksus", med meget god plass til alt...

Siden du sier du kan strekke deg mot 170.000 så er det håp om å finne en bra caravelle!

Pekepinne : http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=21137397

Vi ville ikke høyrer en 120.000 å fant tingen som var ny nok vs billig nok...

Så vi endte opp med grand-vitara som er en annen type bil igjen...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...