Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan lærer jeg henne at hun ikke skal gjøre fra seg inne ?


Lillnita

Recommended Posts

Har en Cavalier tispe som snart er 7 måneder. Hun er en fantastisk snill og godlynt hund, som verken biter i stykker ting, bjeffer eller er nervøs. Eneste problemet er at hun fortsatt gjør fra seg inne. Fikk henne da hun var litt over 3 måneder gammel, og tar henne med ut regelmessig, når hun har sovet, når hun har spist, og ellers med jevne mellomrom utover dagen.

Prøver å gjøre turene ut "lite spennende" fordi jeg vet at hun "glemmer" å tisse hvis hun oppdager masse interessant, så derfor går vi til det faste tissestedet hennes, men vi kan også gå små turer der hun heller ikke gjør noe, men dessverre kan det ta bare 5 minutter etter at hun har vært ute til at hun tisser inne.

Er det noen som har forslag til hva jeg kan gjøre for å lære henne at det ikke er lov å tisse inne og at hun må ut ?

Trodde kanskje det ville bli bedre etter hvert, men nå er hun som sagt snart 7 måneder, og har fortsatt flere uhell inne pr dag.

Link to comment
Share on other sites

Pippin var treg med å bli husren. Det løste seg da jeg forsto at jeg måtte gå med han til han hadde tømt seg skikkelig, og så gå en lang tur igjen etter et par timer. Han tisset så mye ute at han ikke rakk å få behov for å tisse inne, og så fattet han etter hvert pointet at man ikke skal tisse inne.

Link to comment
Share on other sites

Hva med å gå ut igjen etpar minutter etter at dere har vært på tur/tisselufting? Altså lufte, gå inn, ta av jakka men behold sko på, gå inn i stua, sett deg ned og reis deg like fort opp igjen, ta på jakka og gå ut igjen? Kanskje du da klarer å lure henne til å tisse ute istedenfor inne.

Og på en unghund ville jeg heller ikke nølt med å beholde lenka på en stund inne, slik at du har full oversikt over henne og kan få henne kjapt ut om hun setter seg til for å tisse.

Link to comment
Share on other sites

Ja, kanskje lurt det med å beholde lenken på, eller på en eller annen måte begrense området hun beveger seg på slik at jeg har større mulighet til å følge med på henne. Har har 3 barn, og huset vårt er over 2 etasjer, så hun løper jo rundt en del etter barna, så er ikke alltid så lett å følge med på hva hun holder på med

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...