Jump to content
Hundesonen.no

Hund som ikke liker lek


Chucky

Recommended Posts

Jeg har vanskelig med å få valpen med på lek. Han bryr seg ikke om noen leker, pinner, baller, noen ting.

Jeg prøver å få lekene til å virke så interesante som jeg klarer, men han kikker bare dumt tilbake på meg.

Hva kan jeg gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Har du prøvd å "trene inn" lek??

Prøv å belønn for små steg mot lek.. Ta i leka, dra litt, dra mer, løpe etter leken kort stykke osv.. Belønn GODT! Det fungerte på min hund!

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke alle hunder som er så glad i å leke sånn uten videre. Dina her er også sånn. Lek er ikke gøy nok til å kunne brukes til belønning. Da må det trenes på som Debbie over her sier. Tren på det, og lek ofte med hunden. Prøv å finn ting den synes er litt morsommere enn andre ting, og bruk det. Det er faktisk en treningssak å få noen hunder til å ha glede av lek, og det er veldig greit å ha i treningssammenheng.

Link to comment
Share on other sites

Ja det er derfor jeg vil at han skal like å leke, slik at jeg kan bruke det i treningsamenheng.

Vi får bare øve det inn, han er fortsatt bare 10 uker gammel og med tiden så skal vi klare det.

Takk

Link to comment
Share on other sites

Det tar ofte litt tid før valper skjønner hva "lek med mennesker" er. De har tross alt ikke gjort så mye sånt fra før. Det du kan gjøre, er at når du ser valpen din leke med noe inne, så blir du med. Du tar litt i leken, trekker forsiktig i den, slipper, osv. Snakk gjerne lyst og "morsomt" til han. Am. bulldog er vel ikke akkurat de hundene jeg forbinder med MINST lekelyst, men så har jeg også stort sett kun hørt om de Mari her på forumet har da.. :whistle: Jeg vil tro det løser seg! :getlost: Du kan også prøve å trille ball, og løpe etter den selv; mange hunder syens det er morsomt når folk beveger seg litt fort. Hvis du skal ha drakamp, ikke forvent den største motstanden med det første, og bruk ting som er enkelt å få tak i for små valper; mykt plysj-tøy er bra, gjerne med fyll i. Harde ting som gummi og tau er ikke alltid såå kult. Pipedyr er ofte gøy, du kan gjerne ha drakamp med sånne.

Link to comment
Share on other sites

Frost likte heller ikke å leke med noe når hu var liten. Først etter at valpetennene falt ut og hu hadde satt voksentenna så skjønte hu mer hva lek ville si. Inntill hu var 2-3 mnd så ville hu knapt leke med oss, ei heller leke med ball osv...

Gjør som det blir foreslått, gi godbiter når han leker med deg. Men vær obs på at han kan være sår i munnen når han skal skifte tenner...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...