Jump to content
Hundesonen.no

Forslag til aktiviteter i hundeklubber


Symra&Pippin

Recommended Posts

Undertegnede har allerede i et par måneder vært regionskontakt i beardisklubben, og da begynner det vel å bli på tide å få igang litt aktivitet. Hva gjør man i andre hundeklubber? Hva har vært vellykket? Hva trekker folk?

Jeg har lyst til å få til et sporkurs i høst en gang, ellers har jeg ikke så mange idéer foreløpig.

Link to comment
Share on other sites

I snuserklubben har vi i to år på rad hatt en aktivitetsdag, denne er også åpen for ikkemedlemmer med rasene og annonseres i avisen. Den legges til lørdag slik at de som bor lenger unna kan komme til. Da har man uhøytydelige konkurranser med premieringer, og avsluttes med grilling og sosialt samvær. Kjempeartig og godt mottatt.

Vi har ukentlige treff hvor vi varierer opplegget (tur, ringtreninger, lydighet osv).

Vi har også hatt sporkurs, pelsstellkurs, apellmerkekurs.

Link to comment
Share on other sites

Vi har hatt fellesturer en fast dag og til et fast klokkeslett hver uke. I tillegg har vi hatt noen treff her hjemme. Vi er under planlegging av en helg med aktiviteter hvor vi leier et område hvor det finnes agility bane, og har en uofisiell utstilling - med "innleid" "dommer" :-) Problemet oppstår når ingen har lyst å være med å dele utgifter, så egentlig anbefaler jeg ikke å sette igang noe slikt med mindre du selv ønsker å betale for det, eller kan stole på at folk er med å spleiser på utgifter :)

Kanskje en tur med innlagt grillings for tobente kunne vært noe?

Edit: Linkr kom med noen gode forslag :)

Link to comment
Share on other sites

Leste innlegget på bærbar bitteliten pc, så jeg så ikke hvem det var ifra..

Men startet svaret med:

I min rase er det jo veldig enkelt, da. Fellesturer, leketreff, løs-slipping av hundene!

(Heidi HAR min rase, liksom)

Så jo - jeg fastholder ved at det er det som de fleste beardisfolk liker. Stort jorde, trygt og inngjerdet - slippe løs hundene og la de løpe rundt, leke, "snakke" og ha det hyggelig.

Ha gjerne med noen beardisvante større hunder (selv har vi gleden av noen greyhounds når vi har slike slipp) - og beardisene får VIRKELIG kjørt seg.

Ang. økonomi, så har Heidi heldigvis en klubb med myyye penger i ryggen + at det er påpekt flere ganger at klubben nå faktisk må begynne å bruke litt penger på medlemmene sine..

Så det å leie instruktører, kursholdere, etc er jo ikke noe problem for henne.

Idè: snakk med en lokal hundeklubb som har agilitykurs - be om å få leie to instruktører + bane en helg, og kjør igang et AG-kurs kun for beardiser. (Vi gjorde det, her i Oslo for noen år siden, tok 500,- pr deltaker og det gikk "rundt" økonomisk i alle fall)

Leie inn en veterinær som kan snakke om sykdommer, førstehjelp eller annet.

Ha pelsstellskurs, handlingkurs, dressurkurs...

Lykke til!

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Spanielklubben har sosiale treff hvor vi har arrangert litt forskjellig: om vinteren kan vi ha "lavinesøk", dvs at eier graver seg ned i en snøhule, og hunden får søke og lete og grave etter eier. Spor er alltid en hit; "vanlig" eller blodspor. Apport-trening passer kanskje best for spaniels? Men vi har også en sokke-apport-konkurranse; eier skal stå inni en rocke-ring som ligger på bakken, hunden holdes i langline. Rundt omkring ligger det fylte sokker. Flest mulig skal apporteres i løpet av tre minutt (eller annen tid). Aner ikke hvordan beardis er på apportering, men kanskje det kan være noe? Poeng gies etter antall sokker hentet, og deltakerne er delt opp i lag. Dette kan kombineres med andre oppgaver. En gang hadde vi "rygge-konkurranse"; om å gjøre å rygge en bil nærmest mulig en benk. Minuspoeng for antall cm ifra benken, fast minus-sum hvis man veltet den. *kremt* :) Rødvinsspor? Spleisemiddag? Loddsalg - alle tar med gevinster; vi har hatt både hjemmelagde hundetepper, og kjøpt hundesnop, hudkremer og sjokolade - litt for enhver smak. :) Hundesprint. "Mann og Hund" - "utstilling"! ;) Matchshow. Diverse kurs; pelsstell er jo nevnt og sikkert veldig relevant, spesialsøkskurs er populært for tiden, spesielt her i Trondheim ;) triksekurs, rallylydighet, osv osv. Leie inn foredragsholder om atferd eller noe annet medlemmene synes er interessant. Kanskje noen som kan fortelle om skudd/torden/lydreddhet, og hvordan man kan trene på det? Miljøtreninger; felles vandring i byen. Skogsturer (med overnatting??) eller i alle fall med bålkos. Det finnes mange fine steder man kan leie, sånn at folk kan overnatte og dere kan ha lengre kurs over en helg. Klubbmesterskap i __fyll inn det som passer__. Naturrebusløype; poster hvor både folk og hunder kan bli utfordret; gjerne ting man må gjøre på hver post, eller spørsmål man må svare på. Hvis dere har noen rasespesifikke prøver, kan dere arrangere kurs i dette (for oss blir det jaktanleggsprøvekurs, jaktkurs, apportkurs eller blodsporkurs). Innkallingstrening og passeringstrening er sikkert også noe mange vil sette pris på? Hvis det er mange oppdrettere i klubben, kanskje noe rettet mot de også; foredrag i avl og genetikk osv? "Gjett rasen" - tegnekonkurranse fungerer sånn at en person har laget en liste over 20 raser. Deltakerne deles opp i lag, en person fra hvert lag kommer og får høre første rase. De skal da gå tilbake til laget sitt og tegne/mine rasen. Når den er gjettet, går den som klarte å gjette rasen frem og får neste rase. Første lag som har klart alle rasene vinner.

Slik vi har pleid å gjøre det, så samles folk en helg på et bestemt sted. Her er det overnattingsmuligheter, også for hunder. Vi har ett eller flere kurs gående om dagene, noen kurs går over to dager, andre går over en dag. På lørdagskvelden er det sosial middag; enten spleisemiddag eller så kjøper vi pizza. Her kommer loddsalget inn i bildet - og det er HØY stemning! ;) Kanskje har vi også en "gjett rasen"-tegnekonkurranse. God mat og god drikke i godt lag - en skikkelig slager! ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...