Jump to content
Hundesonen.no

Speilrefleksanbefalinger til grønnskolling


Argyr

Recommended Posts

Jeg har endelig nok penger til å kjøpe meg speilrefleks, og da skal jeg gjøre det. Har spurt om råd her før, men det er lenge siden nå og ting kan jo endre seg.

Dere får unnskylde at jeg ikke kan sjargongen, jeg har enda ikke hatt noe kamera der fikling med innstillinger hjelper noe, så jeg har liksom ikke lært det.

Jeg sitter og glor på akam.no og ser på tester og priser og sånt, men jeg HAR jo ikke peiling. *ler*

Pris: Helst under 4000,-

Gode bilder i fart

Må ta inn mye lys (altså, klare å ta bilder inne f.eks.)

God autofokus

God batterikapasitet (og/eller utskiftbare batterier som kan lades opp, ala disse standard canon-batteriene)

Brukervennlig (som sagt, jeg er litt grønn - men jeg vil jo kunne bruke innstillingene)

Regner med at speilreflekser gerenelt har såpass kort lukkertid at jeg ikke trenger å presisere det?

Jeg vil gjerne ha en "vanlig" linse og en zoomlinse. Disse "kit"-objektivene man snakker om, hva går det ut på? Jeg vil jo kjøpe kamera med objektiv, og regner vel med å måtte kjøpe zoom ved siden av. Anbefalinger til forholdsvis billig zoom tas også imot med takk. :)

I klassen 2000-4000 på akam.no står disse:

Nikon D3000

Olympus E-420

Olympus E-450

Canon EOS 1000D

Sony Alpha DSLR-A230

Olympus E-520

Sony Alpha DSLR-A290

Canon EOS 450D

Nikon D5000

Olympus E-P1

Olympus E-PL1

Sony Alpha DSLR-A330

Jeg kjenner at jeg "vil" til Canon og Nikon, men hvorfor vet jeg ikke...

Edit:

Jeg sitter og holder fingeren over kjøp-knappen på denne, er det noen grunn til å la være? :)

http://www.netshop.no/aspx/cart/produktbekreft.aspx?plid=149304&ant=1&prdtilbvnr=42883

Link to comment
Share on other sites

For å være ærlig ville jeg gått for Nikon D3000 litt fordi det er ett fantastisk lett nybegynner kamera og nå om dagen er det billig.

Elkjøp, Lefdal og Elprice er butikker som selger kameraet med en 18-55mm linse(original nikon) til 2500-3000,-

Jeg vet at om du er smart så kan du finne helt okey zoomlinser 55-200mm og 70-300mm til 1-2500,- oppå der igjen. (Obs! Viktig! husk optisk bildestabilisator, eller VR=vibrasjonsRedusering)

Men i noen tilfeller er det gode kit-løsninger. Kitlinse er rett og slett en medium til god linse som følger med kameraet. En kitpakke kan for eks som hos elprice være kameraet, standard linsen(18-55), badeball, minnekort og en bag + 2,5timers fotokurs fra Nikon.

Fotoknudsen Pro kan være ett sted å titte blandt annet, de har gode priser som ett utgangspunkt.

Om du er usikker på hva som tilbys så forteller de fleste produsenter inne på hjemmesiden deres hva slags Kitløsninger de har. :) Sånn foruten selve huset selvsagt!

D3000 har 5 kitløsninger. Angående zoom så har elprice en 70-300mm med optisk bildestabilisator ifra Sigma som jeg tror skal være mere enn knall for ditt bruk :) koster 2000,-

http://www.elprice.no/kamera/objektiv/sigma-af70-300-f4-56dg-nikon-300311&shopby=1336;2-1;1-2;2

ps. jeg liker ikke canon, det påstås å være brukervennlig, men når mine venner har vært ute å kjøpt canon finner de aldri ut av det og legger det fra seg, mens de som har kjøpt nikon, vel de spør aldri om hjelp..og har lykkes godt.. Men så finnes det sikkert andre som vil påstå motsatt så det er smak og behag...

Link to comment
Share on other sites

Jeg begynte med canon 350d og (amatørkamera, billig-sorten, betalte vel 3500,- rett før det gikk ut av salg) og hoppet rett over på et proffkamera (dvs. ingen "auto-innstillinger") som allerede er 7år gammelt, men som absolutt er brukandes den dag idag. Det ligger på 10.000 brukt nå, og jeg fikk det en god del billigere. Anyways, jeg syns mitt proff-kamera er enkelt å bruke til og med - men det skal noen "innkjøringsdager" til - men det måtte det med 350d'en også...

Så jeg vil tro det er veldig individuelt hva man ser på som "brukervennlig" ! Selv syns jeg mitt første kamera var perfekt som nybegynnerkamera, enkelt å bruke og lett å ta med seg - men det holdt ikke i lengden da interessen ble større.

Ang. det med lysstyrke, så er det få speilreflekser som kan ta innebilder. Da må de ha mulighet for utrolig høy ISO, noe som koster mer enn 4000,-. Jo høyere ISO man bruker, jo mer kornete blir bildene også. Skal man ta fine innebilder må man invistere i en blitz og helst en lyssterk linse, f.eks Canon 50mm f1.4 eller Sigma 50mm f1.4 (som jeg har)

Med en slik lyssterk linse kan jeg ta innebilder av ting som er forhåndsvis i ro. Mennesker og gjenstander går fint å fotografere i vanlig kunstig innebelysning, men jeg har ikke sjangs til å ta et klart bilde av en hoppende hund f.eks. Da må jeg ha blitz, for å få rask nok lukkertid. Jeg vil ikke bruke FOR høy ISO heller, for da kommer det ofte korn og bildene blir mer uklare.

PERSONLIG syns jeg du burde gå for Canon 450D av de du har skrevet opp på lista di, men det er jo bare jeg :) Jeg har brukt det kameraet littegranne, og likte det bedre enn mitt 350d. Det føltes bedre i hendene, og jeg likte søkeren mye bedre på 450D'en. Det virket også raskere. Jeg hadde ikke sagt nei til å hatt en 450D liggende som "lille-kamera" siden min speilrefleks veier hele 2kg... Det føltes også veldig bra laget, som om det fint holder i mange år :) Slik skal et kamera føles!

Dette får du sikkert også ganske billig nå, og da har du råd til å kjøpe deg en blitz eller ei ekstra linse f.eks :)

Link to comment
Share on other sites

Av det jeg har lest er det ikke mye hos 450D som veier opp for prisen sammenliknet med 1000D.

Men jeg er totalt forvirret her, så jeg vet jaggu ikke. :)

Edit:

Fikk noen råd på PM og endte med 1000D. Det holder nok lenge for mitt bruk. :)

Tusen takk for innspill. :)

Link to comment
Share on other sites

wow, har tips og råd innen kameraverdenen blitt så "dyre" at man må dele dem på PM nå? :)

(Ikke noe vondt ment, men det er nok MANGE andre i verden som lurer på det samme..)

Link to comment
Share on other sites

Ja enig med dig Lagrange...

Jag är väl en av dem som också lurer på det :)

Är ingen fotoexpert precis, är faktiskt helt ovetandes haha...

Men har lust på en bra kamera som kan ta klara, rörelse bilder utan röda ögon eller flimmer. Till ett snällt pris.

Kan ingenting annars om hur det fungerar, vad som är vad osv. har nu bara en helt enkel digitalkamera men den klarar inte ta "actionbilder" och bilderna blir inte så skarpa heller. Plus att den sliter endel med ögon, ögonen blir lätt röda eller som lommelykter :)

Har en sony cyber-shot 12.1 mega pixels

Link to comment
Share on other sites

wow, har tips og råd innen kameraverdenen blitt så "dyre" at man må dele dem på PM nå? :)

(Ikke noe vondt ment, men det er nok MANGE andre i verden som lurer på det samme..)

Nei nei, slett ikke - det var jeg som var utålmodig og tok kontakt med noen her inne og spurte om diverse. Det som ble sagt var vel i all hovedsak at uansett merke så blir man som regel fornøyd når man er nybegynner, og at EOS1000D helt sikkert skulle være helt fint. Ingen av disse kameraene er gode på alt, men de har alle ganske gode på mye. Så var det noe ekstraprat om objektiver og kit og sånt, ikke noe hemmelig og helt sikkert ikke noe nytt for noen (det er bare jeg som er grønn).

Jeg skulle jo bare ha sendt PM med en gang, men jeg trodde jeg hadde tålmodighet nok til å vente på svar i tråden. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...