Gå til innhold
Hundesonen.no

God vin


Tonje

Recommended Posts

Jeg har to preferanser:

Fransk champagne og italiensk rødvin. Ang champagne så liker jeg de halvtørre, drakk f eks en Taittinger i går som var kjempegod. Rødvinsfavorittene er amarone, barolo og ripasso.

Men siden man ikke er gjort av penger så blir det ofte pappvin, Barone Ricasoli, Doppio Passo (begge italienske) eller Rosemount Estate cabernet shiraz er gjengangere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke spesielt glad i vin jeg heller, men tysk hvitvin (spesielt riesling, finnes mange typer) er en slager hos meg! Ikke tørr, og frisk og god :banana: Rødvin sliter jeg med, men har kjøpt en jeg skal teste ut med lite garvestoffer, så får vi se om jeg klarer den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er glad i italiensk rødvin, og da særlig primitivo-druen. Kjempegod drikkevin som har blitt ekstremt populær de siste årene. Polet har økt sortimentet innen primitivo-vin kraftig etter at jeg fikk sansen for dem, kjekt det :banana: Har ikke særlig med peiling på vin, men det er greit å merke seg hvordan "kakestykkene" er fordelt på vin man liker. For eksempel foretrekker jeg vin med mer fruktighet enn garvesyre.

Hvitvin drikker jeg nesten aldri, men om jeg skulle gjøre det er jeg glad i en fransk vin som heter Tariquet, og en italiensk som jeg bare husker utseendet på etiketten :wub: På hvitvin vil jeg ha mer friskhet enn sødme i kakefordelingen :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker ikke vin og har null peiling, men det er da vel flere her som liker vin antar jeg? Så da lurer jeg på hva er dine favorittviner? Både av hvite og røde?

Jeg jobber med vin, og er glad i vin. Så jeg burde vel svare i denne tråden :banana: Jeg har mange favoritter og innen rød vin er jeg nok mest glad i Italiensk vin og kanskje da mest kraftige Toscanske. Blandt annet Ca'marcanda Promis (kraftig med lang ettersmak. Litt krydret i smaken. To franske druer som hovesdruer og bare 10% av Sangiovese som egentlig er hoveddrue i Toscana) Denne koster ca 240 kr og er i bestillingsutvalget på vinmonopolet. Av hvite viner er det mest franske, men også noen tyske. Helst tørre, men med noen få unntak. Har en favoritt fra Bourgogne som heter Corton-Charlemagne Grand Cru. Dette er en endruevin kun produsert fra Chardonnay. Den er en smaksbombe og kanskje ikke en vin for nybegynnere. Lagret på eik. Denne koster litt.

Ellers har jeg gode vintips når det kommer til billige viner også :wub: Av rød vil jeg absolutt anbefale Casamatta fra Toscana. Den er like god med mat som uten. Og går til masse forskjellig mat. Den koster rundt 120 kr. Av hvit vil jeg anbefale Petit Chablis. Det finnes mange forskjellige, men "la Chablisienne Petit Chablis Vibrant" er veldig god!

Jeg er ikke spesielt glad i vin jeg heller, men tysk hvitvin (spesielt riesling, finnes mange typer) er en slager hos meg! Ikke tørr, og frisk og god :wub: Rødvin sliter jeg med, men har kjøpt en jeg skal teste ut med lite garvestoffer, så får vi se om jeg klarer den.

Enig! Det finnes MASSE gode tyske rieslinger. Jeg liker dem best tørre, og vil anbefale for eksempel Dönnhoff Trocken fra Nahe. 110 kr og knallgod.

Oj, hvem la mynt på meg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker best hvitvin, og har favoritten Arrogant frog som jeg syns er fin som drikkevin, eller til fisk. Dette er en ganske frisk hvitvin, og er ikke noe søt. Jeg har egentlig veldig lite peiling på vin, så min plukke etter fin flaske, se på ettiketten at den er fransk og frisk så går den i handlekurven :banana: fungerer som oftest ikke så verst :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvit: Vin fra Frascati (italiensk, Frascati er en liten landsby + et område rett sør for Roma). Riesling (jeg syns det er artig å kjøpe Calle Feght sin, siden han bor i Trondheim og vinen smaker godt).

Rød: Vin fra Chianti (italiensk. Chianti er et område i Toscana). En rødvin som er lett å like er "pinnevinen", den er fra Abruzzo og står under Italia på polet - den er lett å kjenne igjen pga. strået og den lille kvisten som henger på, og koster ikke så alt for mye (139). Også liker jeg noen argentinske og spanske (+ et par italienske) viner som jeg dessverre kjenner igjen på etiketten framfor navnet og druen... De beste rødvinene jeg har smakt, drakk jeg på vinbarer i Roma, men selv om jeg hadde husket navnet hadde det nok vært vanskelig å få tak i disse på polet her i Norge...

Jeg er ingen vinkjenner, men jeg holder meg til noen faste typer, og drikker vin både med og uten mat. Jeg liker ikke hvitvin som er for søt for eksempel (Senorita og Asti var gode tilvenningsviner, men nå syns jeg de blir alt for søte!), men er heller ikke så glad i alt for tung rødvin. Men bare for å ha det klart - jeg er verken kresen eller flink til å kjenne forskjell på små nyanser!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ogå HATER vin, men jeg tror den heter Nero d'Avola. Den er faktisk god. Og billig rødvin.

Ooo, jeg har en kanin som heter det :banana: Må jo være god da! Han er forresten fra et vin kull!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker hvitvin best, og da går det i Riesling. Finnes med litt varierende sødme (alt etter som hva man liker, jeg liker de litt søte), men alle er friske og ikke spesielt tørre.

Rødvin drikker jeg også, men synes mye smaker likt. :wub: Noen er bedre enn andre, men jeg klarer ikke sette fingeren på hva som gjør de bedre, haha.. Kommer an på hva man skal ha de til; en blodig entrecote eller bare som "saft". :banana:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...