Gå til innhold
Hundesonen.no

Saarloos Wolfhound


Gjest

Recommended Posts

Ta kontakt med Per Olav:

Wolfdog

Han kan vel egentlig gi deg best informasjon totalt :lol:

Takk! Ser ut som at den er forbudt i Norge :)

Da blir det vel ikke så lett å gjennomføre den drømmen tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! Ser ut som at den er forbudt i Norge :lol:

Da blir det vel ikke så lett å gjennomføre den drømmen tror jeg.

Det er vel den Tjekkoslovakiske som er forbudt, og ikke Saarloosen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp trodde det var samme rase, men venninnen min sa akkurat det samme.

Men Per Olav vet kanskje mye om begge rasene?

Sarloos er lov i Norge.. det er bare noen uker siden det lå ett kull ute på finn fra norsk person.

Og ja, kjenner han ikke men har sett mange av diskusjonene hans om tjekkisk og sarloos og han har infoen inne. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har noen i hundeklubben her som har skaffet seg en sånn. Kan svare deg mer når jeg møter den :)

Men utifra det jeg har lest, kan de være litt sky og skeptisk til fremmede bl.a, men som knytter seg fort til flokken sin. Det er vel det jeg vet.... :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husker også dette kullet som var på finn for ikke lenge siden, i Trøndelag mener jeg å huske..? Var innom hjemmesida til oppdretteren da og fant en del info der. Men husker jo selvfølgelig ikke hva de heter da... får være måte på lissåm! :blink::P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest vivere

Tror også at Viviere her inne kan være til hjelp.

Saarloos Wolfhound er oppkalt etter den nederlandske tannlegen Leendert Saarloos som startet rasen rundt 1930. Formålet var å lage en ny tjenestehundrase som skulle kunne erstatte schäferhunden og ha en bedre helse enn den. Mer om rasen kan du finne her. Til Norge og kennel Yoi-Inu kom de første Saarloosene rundt 1990. Yoi-Inu sluttet oppdrett rundt år 2003/2004 (?) og idag finns meg bekjent bare en norsk oppdretter. Selv om det reklameres med at rasen er tilnærmet sykdomsfri og raseklubbene er svært opptatte av å forhindre arvelige sykdommer, blir det på ulike rasefora uttrykt bekymring for økende forekomster av bla a PRA . Saarloos wolfhound er kanskje den mest "sky" av ulvehundrasene og lite anvendelig til brukshundsport. Man finner likevel noen "slengere" i ulike brukshundsporter, men rasen blir mest holdt for sitt ulvelike utseende og atferd.

Hold av de to europeiske ulvehundrasene har møtt sterk motbør fra motstandere av ulv i norsk natur og var kanskje hovedgrunnen til at Kennel Yoi-Inu avviklet. Et innlegg i ulvedebatten og om oppdretteren av Yoi-Inu finner du her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et innlegg i ulvedebatten og om oppdretteren av Yoi-Inu finner du her.

Jeg biter meg merke til den siste linjen i det innlegget du linker til :

" Kanskje Østfold ulven da ikke er helt "vill"??…..

Jeg har møtt dyr fra mosse-flokken og de er ikke sky som jeg forbinder ulver med å være, interessant lesning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest vivere

Jeg biter meg merke til den siste linjen i det innlegget du linker til :

" Kanskje Østfold ulven da ikke er helt "vill"??…..

Jeg har møtt dyr fra mosse-flokken og de er ikke sky som jeg forbinder ulver med å være, interessant lesning.

Ulver som er habituert på mennesker har sitt erfaringsgrunnlag fra å leve i nærområdene våre. I fjor gikk en ulv gjentatte ganger gjennom et boligfelt i Engerdal (?) midt på lyse dagen flere dager etter hverandre utan å la seg affisere av mennesker. Når foreldre er redde for å slippe barna sine på skoleveien fordi ulven er i nærheten og ikke er sky skyldes det at noen ulver har tilpasset seg til å leve nært oss. Når ulver angriper hunder som er i følge med eier eller som står bundet ved trappa til et hus betyr også det at de har vent seg til mennesker. Det har ingen ting å gjøre med vill vs tam. En habituert ulv er like vill som andre ulver. Når det gjelder denne spesielle "Østfold-tispen" ble det vel tidlig bekreftet at det var en svensk "slenger" som hadde parret seg med en svensk løshund og forvillet seg over grensen med valpene sine, noe denne artikkelforfatteren som senere har signalert sin uforbeholdne motstand mot ulv og alt som kan forbindes med ulv, inklusive de to fci-godkjente ulvehundrasene, utmerket godt kjente til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

post-6451-1276015703,943_thumb.jpg

Her er min 7 mnd gammel. Har hatt flere schæfere opp igjennom årene. fantastisk rase men aldri mer..

Og nei den er ikke ulovlig har papirer fra mattilsynet så alle som sier noe annet har ikke peiling.

Dette er ikke! en førstegangshund må jeg si og heller ikke en hund som passer til alle pga dens personlighet og krav til mosjon/frie områder og løpe på. Den passer ihvertfall ikke inn i en by/stort boligfelt for å si det slik.

Det er hunderase som hører hjemme på landet og ikke må velges bare på grunnlag av utsene.

Og jeg er veldig! glad for at oppdrettere i Europa er strenge på utlevering av slike valper til personer. Fordi den dagen en tulling blir bitt av en slik rase pga feil behanndling, så vil personen ødlegge for alle i norge som synes det er en fantastisk hunderase.

Dette er en tabu belagt rase for mange i norge og det jobbes hyppig i mot enkeltpersoner som har slike hunder.

Selv om det finnes statistikker i hytt og pine av andre raser som også er lovlige i norge og biter oftere og mer enn andre raser.

(Uten å nevne spesifikt for ikke å henge ut noen som helst)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jeg spørre hva du skal bruke denne vakre skapningen til?

Hva bruker man en pomeraner eller chihuahua osv til? neida skal ikke være stygg,men du tar poenget :lol:

De fleste skaffer seg hund for selskap og jeg er også en slik person.

men hun skal også brukes til sporing og muligens ettersøk vi får se hvordan hun er i de to aktivitetene først. ellers så blir det mye sykkling og lange turer på fjellet.

men sykklingen og fjellturene som blir lange må man definnitivt vente med til hun er fullvoksen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ikke ment som en "jeg er dum og teit- hva er en hund til" spørsmål heller. Men som diskutert både her og andre steder blir det ofte sagt at det er en rase som virkelig må burkes, og ikke kan sitte inne hele dagen som noen selskapshunder dersverre gjør. Jeg burde vel helle spurt: Skal du bruke hun til noe spessielt? som lydighet/spor/agility.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...