Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelagde levergodbiter


Pim

Recommended Posts

Hører mye fint om hjemmelagde levergodbiter, og siden lever er temmelig billig og tallet som står på kontoen min ikke er akkurat astronomisk, skulle jeg gjerne lært hvordan jeg kan lage sånne! Hjelp? :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er forskjellige måter å gjøre det på - den definitivt enkleste og minst luktende - er å tørke leverbitene i ovnen.

Skjær opp leverbitene i må biter eller tynne strimler - jo tykkere bitene er jo lengre tid tar det å tørke dem. Legg på bakepapir på et brett og sett i ovnen - gjerne med varmluft ovn - sett på laveste temperatur og la dem stå i til de er helt tørre. Jeg pleide å sette døra til stekeovnen på gløtt, men aner ikke om det har noen effekt sånn egentlig.

Regelen her er at jo mer varme du bruker, jo mer lukt blir det under "produksjonen".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Måten jeg har gjort det på er å koke leveren i posen jeg kjøper den i(da lukter det ikke). Så har jeg tatt med meg skjærebrettet og posen ut(for å forhindre dårlig lukt inne), helt av vannet i posen, skåret opp leveren i små biter for å deretter ta de inn og hive de i ovnen på svak varme. Jeg var forberedt på død og fordervelse luktmessig første gang jeg laget det, men etter å ha gjort det på måten beskrevet over, så synes ikke jeg at det luktet noe særlig. Godt mottatt hos de firbente ble de i alle fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm, kult, takk :whistle: Og da blir de myke, men lommevennlige etter tilberedelse, eller? Jeg har vaskbar jakke som jeg ofte bruker når vi trener på vanskelige, supergodbitkrevende ting, men likevel...hadde vært fint å slippe å vaske jakka annahver dag for å unngå klissete lommebok/telefon/bussbilletter osv som lukter lever sånn til stadighet :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg putter lever og litt mel (gjerne sammalt) opp i en food-professor. Gjerne også litt gulostrester, grønnsakerrester, et par fedd hvitløk, evt et egg. Moser alt til en passende klissete deig, smører i ca 1 cm tykkelse på bakepapir, steker til det er gjennomstekt, men ikke hardt. Deler i passende biter, inn i ovnen igjen og tørker.

Hundene mine elsker det og det er drøyere enn bare å tørke selve leveren, men jeg gjør det også av og til :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg koker leveren (uten posen, syns ikke det stinker så fælt om man har på vifte) i en times tid, også skjærer jeg den i mindre biter da. Da er den veldig fin å jobbe med, og det er enkelt å skjære i bittesmå biter. Etter det steker jeg det i ovnen som så mange andre her. De blir helt tørre, og veldig mørke, helt greie å ha i lomma. :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er forskjellige måter å gjøre det på - den definitivt enkleste og minst luktende - er å tørke leverbitene i ovnen.

Skjær opp leverbitene i må biter eller tynne strimler - jo tykkere bitene er jo lengre tid tar det å tørke dem. Legg på bakepapir på et brett og sett i ovnen - gjerne med varmluft ovn - sett på laveste temperatur og la dem stå i til de er helt tørre. Jeg pleide å sette døra til stekeovnen på gløtt, men aner ikke om det har noen effekt sånn egentlig.

Regelen her er at jo mer varme du bruker, jo mer lukt blir det under "produksjonen".

Jeg har gjort det på samme måte (altså uten å koke), og det har fungert veldig fint. Uten nevneverdig lukt :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mange grader står ovnen på og hvor lenge er leveren inni der?

Det lurer jeg også på...har en ca 45 kvm leilighet med sovealkove og dårlig avtrekksvifte, så det her vil jeg gjøre riktig... :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lavest mulig om dere skal tørke leverbitene, og da skal de stå til de er helt tørre. Anbefaler å ikke lage så store doser om gangen. Blander man med mel, eller koker på forhånd så er vel 100 -150grader grei temp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei, altså dette er egentlig ikke noe problem bare et visst familiemedlem holder ham inne om morgenen. Ellers har han program han, masse trim - får han mer så hadde han kunnet risikere belastningsskader så jeg har kuttet litt ned på det, bilturer, lek osv, her er det full rulle nesten til leggetid og utenom en tid på dagen jeg ofte trener. Han har luke og kan gå ut i hundegården som han vil når døra ut er låst (han åpner dører selv), men det er mest for å ligge der og glane eller tisse. Om han ikke har 50-100 meter å løpe på så er det nesten ingen vits med gjerde for den typen hund, en hundegård er bare en startgrop for ham. Men på det nye stedet vi flytter vil han få det sånn, med 1.5 meter høyt gjerde. Og det har vi bestemt uavhengig av dere akuratt pga denne uvanen hans med å stikke av (flytte skulle vi uansett). Før har det gått hunder fritt her i alle år, de har åpnet dørne på huset selv og gått inn og ut som de ville, og det har aldri vært noe problem, men nå har det blitt det.
    • Ikke ta ting personlig. Opplysning om gjeldende lovverk er ikke et angrep på deg. Det er mange gæmliser her som har hatt hund før det var lover mot å la hundene løpe løse. Jeg (vi) kan relatere og forstår deg. Tror ikke du er et dårlig menneske. De lovene er forholdsvis nye, de er i konflikt med tradisjonelt hundehold på bygda og de står ikke på forsiden av avisene hver dag, en må søke etter dem eller få informasjon fra andre. Det er langt mellom lovverket og gjengs oppfatning av hva som er ok blant folk flest, utenfor typiske hundemiljøer. Folk flest bare har hund og gjør som alle andre rundt som også bare har hund. Slipper dem løse overalt fordi de synes de trenger å få løpe fra seg, helt uvitende om at det ikke er lov. ..men det er altså forbudt ved lov og kan medføre bøter ved overtredelse, selv om hunden ikke lager problemer for noen. Får dere til å sette opp en god løpestreng med retractable line som reduserer faren for at hunden vikler seg inn? Om det er folk hjemme som kan høre om hunden bjeffer, i tilfelle noe skjer, så kunne en sånn kanskje vært en løsning på morgenen, om ingen har tid til å lufte hunden godt nok. (Tror jeg. Den er ikke under FULL kontroll for den KAN vikle seg ut av selen eller noe kan løsne, men.. 🤷🏼‍♀️ Bedre enn å bare slippe den løs da) Så lenge opplegget holder hunden er den under kontroll.   
    • Nå har han hundegård da, men det er litt for lite for ham, så han får gå løs når vi har oversikt. Dit vi flytter om et år er det 4 mål tomt som vi planlegger å gjerde inn, det blir noe annet. Men dette synes jeg begynner blir tåpelig. Skal jeg fortelle hele livshistorien min mens vi holder på eller skrive en roman om livet og hunden min? Høres ut som mange her ville kjøpt den boken.
    • "Det gjelder ikke min hund" er dessverre en alt for vanlig unnskyldning. Helt til den dagen det gjør det. Gjerde inn tomta, problemet løst. Selv kunne jeg aldri tenkt meg å bo uten trygg inngjerding for hund rundt boligen.
    • Dette vet jeg og hadde det vært tilfelle så hadde det vært noe helt annet, men for å repetere: det som er greia her er at et familiemedlem som ikke altid er helt enkelt å forholde seg til slipper ut bikkja om morgenen - uten tilsyn - mens jeg og et annet familiemedlem har sagt ifra om akuratt dette her flere ganger, men det går inn ene øret og ut det andre.  Og bikkja jager ikke vilt, han går og snuser i veikanten fordi andre hunder har gått der, dette begynte han med seint i vinter, det var ikke noe problem før da.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...