Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

så var det det at vi skulle skrive litt om våre raser her da.. så har kopiert litt fra canis om chihuahua:

Chihuahua korthåret

--------------------------------------------------------------------------------

Str: Liten

Aktivitetsbehov: Lite

Pelslengde: Korthåret

Behov for pelsstell: Lite

Allergivennlig: Nei

Generell omtale:

Chihauahuaen ble "oppdaget" i Mexico for ca 100 år siden. Noen tror rasen stammer fra meksikanske Toltechunder som eksisterte i det 8. århundre. Andre tror at forfedrene til Chihuahuaen er Aztecernes hellige hunder. En tredje mulighet er at disse hundene stammer fra Egypt. Dersom dette er tilfelle er rasen trolig bortimot tre tusen år gammel.

Chihuahuaen er våken og til tross for størrelsen er dette en svært modig hund. Rasen er også kjent for å kunne leve fredelig sammen med andre kjæledyr.

Chihuahua er en meget liten hund med en vekten kan være opp til 3 kg. Vekt mellom 1 og 2 kg regnes som idealvekt. De kjennetegnes ved det epleformede hodet med meget kraftig stopp, store utstående ører, uvanlig uttrykksfulle store og runde øyne, kompakt kropp, rett rygg og solid benbygning uten antydning til skjørhet. Rasen har tre meget spesielle detaljer som skiller den fra andre raser: Rubinøyne (i en viss belysning skinner pupillen glødende purpurrødt) Molera (en åpen fontanell også når hunden er voksen) Flat hale I kropp og ben viser rasen intet «dverghundpreg» eller rasetypiske detaljer. Chihuahuaen skal være måtelig rektangulær, vel samlet og kompakt «cobby», uten å være for kraftig eller for spinkel. Blikket skal være intenst og nysgjerrig. En chihuahua skal ikke være redd og tvilende med halen mellom bena. «High spirit» og oppkjeftighet er rasetypisk. Chihuahuaen finnes i to typer pels; - lang- og korthåret. De finnes i alle farger som eksisterer i hundeverdenen, og alle farver og fargekombinasjoner er tillatt. Øyenfargen skal stå til pelsfargen. Den langhårete varianten har ørebeheng, halskrage, faner på forbeina og "bukser" eller "skjørt". De to pelstyper kan parres sammen, men på utstilling blir de bedømt som to raser. Langhåret pels er recessivt arvelig. En chihuahua er utrolig tøff for sin lille størrelse, men den må få en fornuftig oppdragelse og ikke bli mast med og/eller overbeskyttes. Rasen er særdeles intelligent, og de egner seg fint til dressurtrening. Pelsstellet er ytterst enkelt. De setter stor pris på å være med på tur, og med trening kan den lett gå milen.

Rasestandard:

Chihuahuaen skal ha en kompakt kroppsbygning.

Kroppslengden skal være noe større enn manke- høyden, slik at hunden får et rektangulært utseende. Chihuahuaen er ikke så ømtålelig som man skulle tro ut i fra størrelsen, men man bør være oppmerksom på fontanellen (et mykt parti under hodebunnen på toppen av skallen) som i motsetning til hos spedbarn ofte ikke vokser sammen i løpet av valpetiden. Et hardt støt mot hodet kan derfor være svært farlig.

Andre kommentarer: Svakheter hos rasen: Patellaluksasjon (kneproblem) og haledefekter har stor betydning for rasen. Bittfeil og tannmangel har også stor utbredelse, men dette regnes kun som en eksteriørfeil, og vil som regel ikke ha betydning for individet. Fødselsvansker er middels utbredt.

Banana Banana Banana Banana Banana Banana Banana Banana

jeg valgte chihuahua etter at jeg for 6 år siden traff en dame som hadde dem.. så leste jeg massse om rasen og da jeg flyttet ut for over 3 år siden begynte jeg å lete eetter en.. og for to mnd siden kom speedy til meg!

Link to post
Share on other sites
 • Replies 66
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

tror jaggu jeg skal planlegge Chihuahua kjøp jeg... Hadde vært kjekt å ha en lekekamerat til staffen jeg snart får :)

Kanskje jeg kunne ha bidratt med litt "folkeopplysning", dvs. fått folk på gata til å skjønne at chihuahuaen ikke er et leketøy for små fjortissjenter, men faktisk en hund som alle andre den også!

mener ikke dere 2 altså, snakker om de på dyrenett som skriver "HAR SÅ LYZT PÅ CHIHUAHUA, de r så qule!!!"

Link to post
Share on other sites
tror jaggu jeg skal planlegge Chihuahua kjøp jeg... Hadde vært kjekt å ha en lekekamerat til staffen jeg snart får  :)  

Kanskje jeg kunne ha bidratt med litt "folkeopplysning", dvs. fått folk på gata til å skjønne at chihuahuaen ikke er et leketøy for små fjortissjenter, men faktisk en hund som alle andre den også!

mener ikke dere 2 altså, snakker om de på dyrenett som skriver "HAR SÅ LYZT PÅ CHIHUAHUA, de r så qule!!!"

skjønner jeg:) hehe.. selv om jeg bare er 19 år..(Snart 20 Flash) så har jeg planlagt mitt chi kjøp i mange år.. og da jeg først bestemte meg for at nå skal jeg gjøre virkelighet av drømmene tok det over tre år før jeg fikk speedy hjem.. det går ikke bare ann og si.. jeg vil ha hund nå.. og så tre dager etter så er den der...

Andreassen: skal ik du legge inn litt om rasen din da.. har lyst å lese mer om den:)

Link to post
Share on other sites

jeg har hatt utrolig flaks med mitt valpekjøp... Tittet på forskjellige raser og falt til slutt for Staff.bull. Naboen min ga meg telefonnummeret til en hyggelig småbarnsfamilie som ventet valper i begynnelsen av november og som bor 10 minutter fra meg. Tok kontakt med de i midten av oktober uten å vite så særlig mye, og etter litt "etterforskning" viser det seg at stamtavlen til hundene er mildt sagt imponerende, de blir levert etter alle kunstens regler, og jeg får følge (og fotografere!) de første leveukene til valpen min. Nesten så en føler seg bortskjemt :oops:

Link to post
Share on other sites
jeg har hatt utrolig flaks med mitt valpekjøp... Tittet på forskjellige raser og falt til slutt for Staff.bull. Naboen min ga meg telefonnummeret til en hyggelig småbarnsfamilie som ventet valper i begynnelsen av november og som bor 10 minutter fra meg. Tok kontakt med de i midten av oktober uten å vite så særlig mye, og etter litt "etterforskning" viser det seg at stamtavlen til hundene er mildt sagt imponerende, de blir levert etter alle kunstens regler, og jeg får følge (og fotografere!) de første leveukene til valpen min. Nesten så en føler seg bortskjemt  :oops:

det er jo helt kanon med valp så bor så nærmt.. vi fikk jo bare treffe speedy noen få timer da han var 4 uker gammel...:)

jeg har ikke så mye peiling og slikt på bull og slik, men blir valpen din "lovlig"?? politiet kan ikke plutselig komme til deg og si at du må avlive den???

Link to post
Share on other sites

Staffordshire bull terrier er ikke forbudt, det var snakk om at dette tåpelige forbudet skulle gjelde den også, men de ansvarlige falt antagligvis i bakken og slo hodet hardt i asfalten, så de strøk den fra listen. Staffordshire b.terrier er også mindre enn amstaff og pitbull.

Amerikansk staffordshire terrier ble forbudt 20.08.04, uten noen saklig grunn, men de ansvarlige for dette forbudet valgte å ignorere all fagkompetanse og heller tro på sine og avisenes eventyr om hvor farlig denne rasen er.

Amerikansk Pitbull terrier har vel vært forbudt i Norge i 10 år, uten at jeg vet så mye om akkurat det. Begynte å interessere meg for staffer for mindre enn ½ år siden, så jeg er ikke helt oppdatert om alt... :oops:

Disse 3 rasene har mange fellestrekk, det aller mest relevante er den totale hengivenhet de har ovenfor alle mennesker. Men pga. deres historie og drittmenneskers misbruk har media og diverse politikere klart å vri og vrenge på sannheten, og resultatet er en løgnsuppe av dimensjoner. Folk flest tror disse hundene er farlig, men det krever ikke mer enn 10 minutters egeninnsats for å forstå at dette er noen av de flotteste hundene man kan eie!

Link to post
Share on other sites

Hehe, det hadde vært ganske kult om du hadde en liten chihuahua på slepet da... Kan tenke meg noen hadde sett litt ekstra på dere da hehe

MEN kult hadde det vært !

Nå har jo Britney skaffet seg chihuahua også...dere kan jo tenke dere om stemplet for bimbo rase øker nå ?!?!?!?! Huff.. :)

Men sant kine, DET DRITER VI I ! :mrgreen:

Hilsem meg... :(

Link to post
Share on other sites
Hehe, det hadde vært ganske kult om du hadde en liten chihuahua på slepet da... Kan tenke meg noen hadde sett litt ekstra på dere da hehe  

MEN kult hadde det vært !

Nå har jo Britney skaffet seg chihuahua også...dere kan jo tenke dere om stemplet for bimbo rase øker nå ?!?!?!?! Huff.. :)  

Men sant kine, DET DRITER VI I !  :mrgreen:  

Hilsem meg... :(

klart vi driter i det!!! :mrgreen:

Link to post
Share on other sites

Ja det er absolutt større sjangs å få kjøpt der enn det er i Norge...Markedet for det tror jeg er ganske stort i Norge, men ikke like mange som selger her som i Sverige tror jeg...er jeg faktisk ganske sikker på hehe

Og JA alt for få...typen min sier han er kjempe glad for min del at jeg skaffer meg en, men at han aldri hadde kjøpt den selv, av angst for å bli tatt for homo tiiihiiii...

Barnslig...men, men !

Michi !

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.
 • Nye innlegg

  • Heisannsveisann, liten stund siden nå det var noe lyd fra oss. Jeg tenker titt og ofte på det, men finner liksom ikke helt tiden altid til å skrive å være så aktiv. Er så mye som skjer i livet og merker at tiden med mye PC-sitting liksom er forbi, hehe. Siden sist har vi vært på sommerferie, roadtrip på Sørlandet. Da hadde vi med oss bare Kiska og Haru, og lot Logi være hjemme på pass. Det ble slik litt av ulike årsaker i år, ettersom det er begrenset med plass i bobilen, Haru som var valp og krevde en del samt at Kiska er en hund som rett og slett også krever en del. Neste år satser vi på at alle 3 kan være med! Men Logi led ingen nød og storkoste seg hos "besteforeldre". Ellers går mye av tiden til oppussing. Jeg bor i et gammelt hus og vi totalrenoverer stua, så det krever sitt (+ enkel oppussing ellers i huset), og jeg får ikke gjort så mye alene heller (noe selvsagt) så det tar litt ekstra tid fordi det må passe for de som hjelper og. Men ja, da er det ikke så mye tid å ta av igjen, haha. Jeg og Haru jobber med grunnleggende øvelser imellom slaga, samt det hverdagslige som må trenes på selvsagt. Han har rukket å bli 7 måneder nå, og tiden går fort! Blitt en real pøbel også, så er veldig spent på tenåringsfasen kjenner jeg, nå den kicker inn for fult.  Nå går det jo fort mot jul, men etter nyttår skal vi legge inn mer gir på treningen også, så 2024 tror jeg blir et bra hundeår - jeg gleder meg! Deler noen bilder fra den siste tiden: Haru på tur i sommer hvor han fikk smake på bringebær og blåbær:   Her er vi på tur i sommer og går Tømmerrenna i Vennesla: Også fra i sommer hvor vi gikk en relativt kort men noe småkrevende tur opp til et utsiktspunkt ved Månafossen. Kiska poserer! Haru og Logi går godt overens og deler gjerne plass: Haru med bestevennen sin Olli (Finsk Lapphund) som er 1,5 måned yngre enn han. Her fra da Olli var på overnattingsbesøk, til deres store glede! Har har også blitt så stor nå at han har arvet det gamle halsbåndet til Elvis, min gamle hund. Med sin egen navntag selvsagt. Litt for stort enda sånn sett, men nå drukner han ikke helt i den hehe. Han kler den veldig godt også! Og veldig fint å kunne la slikt gå i arv og kjenner jeg.
  • Okei da skal jeg prøve på det å se om det funker bedre 
  • Så lenge han ikke er tynn så får han i seg nok mat. Men da ville jeg heller redusert mengden han får til hvert måltid.
  • Små trolla nærmer seg to år med stormskritt ❤️ Ela, Jøss og Nano er alle 3 øyelyst fri som voksene ❤️ og med det håper vi at både Jøss og Ela kan gi meg valper senere ❤️
  • Nei han er ikke tynn. Akkurat passe vill jeg si. Vi mater han bare 2 ganger om dagen da 3 og 4 ble alt for ofte for hannes del så funket bedre med 2. kan vere at det er for mye mat men han skulle jo ha spist mere enn bare 2 tugger per måltid? Jeg bruker å ta bort maten etter ei stund åsså får han ikke før neste måltid på kvelden men da kan han også spise di to tuggene som han spiste på morgen, av og til rører han det ikke i det hele tatt 😅
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...