Gå til innhold
Hundesonen.no

Melkeaktig nesten grønn guffe bak


PsychoLynx

Recommended Posts

Gry har vasket og vasket seg i hele natt, og vi har knapt sovet. Sjekket henne nå, og det tyter ut melkeaktig nesten grønn guffe bak. Hun er nå på dag 20 fra jeg så blod på henne i forbindelse med løpetid.

Almenntilstanden er normal, tempen er på 37,98. Hun drikker ikke mer enn normalt. Kanskje noe mer sutrete enn vanlig? Men sånn har hu egentlig vært de siste 3 ukene, så antar det er løpetiden.

Kan dette IKKE være livmorbetennelse??

Ringer veterinæren når de åpner har jeg tenkt. Gidder ikke ta det NÅ siden det ikke akkurat ser akkutt ut med snuppa :console:

Men bør jeg belage meg på operasjon av snuppa (håper de like gjerne kan gjøre det, istedet for antib.kur evnt), eller er dette "normalt" i slutten av en løpetid?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er vi tilbake fra veterinæren. Det er basselusker der bak, men ikke så mye som man kanskje skulle tro ut fra mengden guff som kommer ut.

Veterinæren konkluderte med "vaginitt", betennelse i skjeden blir det vel, og Gry er satt på antibiotika i 10 dager.

Satse på det går over med det. Kunne komme av hyppig slikking under løpetid, og kunne spre seg til livmoren om det ikke ble behandlet.

Om gry ikke har slikket og vasket seg selv liksom, så har hu fått MER ENN NOK hjelp av Bridie. Så grunnen ligger nok der :console:

Men, ikke noe sterilisering i denne omgang :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Henter frem igjen denne tråden.

Godt at det gikk bra med Gry!

Rina er i nesten samme situasjon. På dag 20 i løpetiden (uhm.. eller 21), og i dag oppdaget jeg melkehvit/gulaktig guffe bak. Hun vasker seg hyppig, men er i god form ellers. Drikker ikke mye. Forløper til livmorbetennelse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var dessverre livmorsbetennelse :blink:

Så nå har jeg mye å tygge på fremover. Dyrlege anbefalte at om jeg ville ha valper på henne, bør hun parres på neste løpetid, og det var jo litt tidligere enn det jeg eventuelt hadde tenkt... Og tør jeg risikere enda en livmorsbetennelse, eller er det best å bare få røsket alt ut, så kan hun være konkurransehunden min? Usj, liker ikke dette. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raksha: Ja, kjipt er ordet.

Hun er pen, hun er brukandes, hun er frisk, har friske søsken (?), og vil være over to år neste løpetid(?) - ønsker du virkelig å ha valper etter henne så hvorfor ikke om et halvårs tid?

Æsj, ikke si det så enkelt da, Linkr :blink: Litt sutring må man få lov til å komme med? :P

Ja, hun har friske søsken (de som er sjekket så langt) og vil være over 2 år ved neste løpetid. Jeg hadde i grunn tenkt å vente til hun hadde vokst seg mer til og fått litt meritter på baken, men jeg vet jo hva hun er god for, og har veldig lyst på en valp etter henne selv... og har et par andre valpekjøpere på liste... Hannhund er valgt ut... Må bare få tid til å fordøye det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare sånn til info så hender det også at tisper kun får den ene betennelsen i livet.. (selv om det ofte er slik at det kommer tilbake desverre :blink: ) Min forrige hund fikk livmorbetennelse, hun fikk penicilin, og det kom aldri igjen.. Hun fikk også er kull på 9 valper et år senere..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare sånn til info så hender det også at tisper kun får den ene betennelsen i livet.. (selv om det ofte er slik at det kommer tilbake desverre :P ) Min forrige hund fikk livmorbetennelse, hun fikk penicilin, og det kom aldri igjen.. Hun fikk også er kull på 9 valper et år senere..

Så bra at din forrige hund ikke fikk det igjen!

Rinas oppdretter, som bor i Finland, hadde aldri hørt om at det var vanlig å foreslå sterilisering som første og eneste løsning på livmorbetennelse. Hun hadde hørt om flere tilfeller hvor tispen ble helt bra, og aldri fikk det igjen. Så jeg heller mot å vente og se hva som skjer ved neste løpetid. Nå vet jeg jo at jeg må se etter tegnene, og vil jo raskt får henne til dyrlege om symptomer dukker opp igjen... Klarer ikke helt å bestemme meg her. Synes hun er litt ung til å få valper på neste løpetid. Så vil helst vente.

Er (disposisjon for) livmorbetennelse arvelig? Er vel eneste grunnen jeg kan se til å ikke avle på henne nå? :jump:

Nei, ikke etter det hverken dyrlege eller oppdretter sa (eller ut fra det jeg finner på nett). Men jeg synes hun vil være litt ung til å få valper på neste løpetid. Da vil hun sannsynligvis være like over 2 år, og det vil bare være hennes 2. løpetid.

Og jeg hadde håpet å få litt resultater på henne, før jeg eventuelt valgte å ha kull. Ble rett og slett litt overveldet her :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Taper rasen noe på at det ikke blir avlet på henne? Hvis ikke synes jeg du skal følge følelsen og vente med å avle på henne. Er nettopp i en diskusjon på et annet forum ang. bruk av altfor mange altfor unge hunder i avl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var dessverre livmorsbetennelse :P

Så nå har jeg mye å tygge på fremover. Dyrlege anbefalte at om jeg ville ha valper på henne, bør hun parres på neste løpetid, og det var jo litt tidligere enn det jeg eventuelt hadde tenkt... Og tør jeg risikere enda en livmorsbetennelse, eller er det best å bare få røsket alt ut, så kan hun være konkurransehunden min? Usj, liker ikke dette. :jump:

Usj. Ikke bra...

Du får tenke nøye igjennom hva du skal gjøre... God bedring i allefall! :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Taper rasen noe på at det ikke blir avlet på henne? Hvis ikke synes jeg du skal følge følelsen og vente med å avle på henne. Er nettopp i en diskusjon på et annet forum ang. bruk av altfor mange altfor unge hunder i avl.

Tja... Om rasen taper på det kan jo diskuteres, og her er ikke jeg den mest objektive. Men blir det ikke valper etter henne, så skal kanskje en av søstrene ha kull.

Har i grunn bestemt meg for å vente og se hva som skjer etter neste løpetid, og ta avgjørelsen da. Å enten da parre på løpetiden deretter, eller sterilisere da.

Usj. Ikke bra...

Du får tenke nøye igjennom hva du skal gjøre... God bedring i allefall! :P

Ja, det skal alltid være noe... Du vet jo godt hvordan det er å ta sånne valg.

Rina sier tusen takk, hun føler seg i god form, hun, hehe. Heldigvis :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Komme med litt positivt her jeg og, min gamle schanuzer fikk livmorbetennelse da hun var 11 år, fikk antibiotika og hadde 2 løpetider til uten komplikasjoner før hun fikk sovne inn av andre grunner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt tispe med livmorbetennelse, og etter en antibiotikakur så var hun så god som ny. Fikk det aldri igjen. :wub:

Takk, veldig godt å høre positive historier :blink:

Uff, det var jo synd, men det var da enda godt at du oppdaget så tidlig :P

Ja, jeg er jo hønemor, så går heller til dyrlegen én gang for mye enn én gang for lite :wub: Er glad det ble oppdaget så tidlig.

Komme med litt positivt her jeg og, min gamle schanuzer fikk livmorbetennelse da hun var 11 år, fikk antibiotika og hadde 2 løpetider til uten komplikasjoner før hun fikk sovne inn av andre grunner.

Tusen takk for nok en positiv historie om livmorbetennelse :jump:

Har pratet med litt folk, funnet ut at jeg skal prate med en annen dyrlege om det, og at det er litt drastisk å vurdere sterilisering etter første tilfelle. Skjer det igjen, så får jeg heller ta den avgjørelsen da. Nå er jeg jo ekstra obs på det også. Krysser fingrene for at Rinalina holder seg frisk og fin :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også hatt en tispe som hadde èn livmorbetennelse og ble kurert for alltid med en antibiotikakur. Var nok litt mer forsiktig med bading og kulde under løpetid etter dette, men ellers levde hun som vanlig :blink: Bruk tispa di i avl når og om det passer, du. Jeg har aldri hørt at livmorbetennelse har noe som helst med arvelighet å gjøre. Men nå finnes det jo en ting eller to som kan være slik, selvom jeg ikke har hørt om det, da :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mamma'n til Babs fikk også livmorbetennelse ifm valpefødselen - og var skikkelig dårlig før jeg skjønte at det var det hun hadde. En antibiotikakur på 20 dager tok knekken på det hele og hun fikk det aldri mer igjen. Hun levde vel i 6 år etter det liksom, og hadde aldri antydning til livmorbetennelse igjen.

Ellers synes jeg godt du kan konsultere en annen veterinær, for uttalelsen om at du BØR ta valpekull på neste løpetid synes jeg ikke henger på greip - ikke LITT engang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns veterinærer har litt lett for å anbefale kull på tisper som løsning på alle problemer (liksom kastrering), så jeg ville også ha hørt med en annen veterinær :blink:

Og jeg som nettopp hadde tenkt å ha et kull på Odin for å forhindre livmorprostata!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...