Gå til innhold
Hundesonen.no

Alle syv slagene?


skovly

Recommended Posts

Hva smaker de egentlig?

Er det litt lefseaktig eller litt kransekakeaktig?

:)

Neineinei. De smaker litt karamellaktig, og er både sprø og seige på én gang. :)

Her i huset har vi pleid å bake pepperkaker, men vi har funnet ut at Sætre egentlig er flinkere til det enn det vi er. Så vi baker kolakaker (eller brune pinner, som vi kaller dem) og krumkaker... Og et og annet år får mamma for seg at hun skal bake noen andre småkaker, men det spises som oftest aldri opp i jula, så det ender med at pappa og Tinka gafler dem i seg i løpet av januar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neineinei. De smaker litt karamellaktig, og er både sprø og seige på én gang. :)

Her i huset har vi pleid å bake pepperkaker, men vi har funnet ut at Sætre egentlig er flinkere til det enn det vi er. Så vi baker kolakaker (eller brune pinner, som vi kaller dem) og krumkaker... Og et og annet år får mamma for seg at hun skal bake noen andre småkaker, men det spises som oftest aldri opp i jula, så det ender med at pappa og Tinka gafler dem i seg i løpet av januar.

Kolakaker er nam :D

Når det gjelder resten av de "syv slag", så kaller mamma dem "inn-og-ut-kaker" :)

De taes ut av skapene når gjestene kommer, og settes inn igjen når gjstene drar :) Ingen som egentlig spiser dem, men de er der for å pynte opp :P Og det skal sies av kakene til mamma er utrolig gode, men alle er jo stappa av julemat og andre kaker, så kaffebrød er det ikke plass til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i grunn bare et fast "slag" jeg lager, og det er engelske sjokoladekaker. Tror det er et navn moren min må ha funnet opp, for jeg har ikke hørt om det ellers. :wub: Men det er enkelt og greit små kjekser med kokesjokolade i. Minner litt om safarikjeks, bare at det er myemye bedre, og så er de tynnere og ikke like sprø.

Det høres ut som de vi kaller mormorkaker - fordi oppskriften kommer fra mormor. Det vil si, nevøen min kaller de åpenbart oldemorkaker :hmm:

Vi bor gjerne hos familien fra litt før julaften til litt etter nyttårsaften, så da baker vi heller litt hver og tar med dit, så slipper "vertskapet" å stå for alt. Så det blir nok mye mer enn syv slag, ja.

Det blir pepperkaker, julemenn, mormorkaker, krumkaker, risboller, delfiakake, sandkaker, sarah bernhard, mazariner, kransekakestenger (orker ikke bale med ringene), marsipankuler med nonstop, i år skal jeg forsøke meg på kokosmakroner som jeg nylig smakte for første gang. Og det er vel kanskje det? Det holder det, er gjerne rester til påske :whistle: Men mye av kosen er jo å bake, og en spiser jo noe innimellom.

Edit: Glemte jo smultringene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Disse engelske sjokoladekakene eller mormorkaker eller hva dere nå enn kaller dem, de lager jeg og, her heter de Gløggiser. Det er forøvrig eneste kakene som blir lagd her i heimen til jul. Noen år har jeg gått løs på kransekakestenger og marsipan, men i år blir det kun gløggiser og kjøpegodt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...