Gå til innhold
Hundesonen.no

Drikker du melk?


Wilma

Drikker du egentlig melk?  

106 stemmer

  1. 1.

    • Hver dag
      31
    • Noen ganger i uka
      18
    • Av og til
      19
    • Aldri
      38
  2. 2.

    • Ja
      53
    • Litt
      17
    • Ikke så veldig
      13
    • Nei
      23


Recommended Posts

Da vil jo dette kun være snakk om tilfeldigheter. Det er like strenge regler ift renhold og behandling av dyrene, men strengere krav der dyrene skal få være mer ute, gå fritt hver eneste dag året rundt, ha større inneareal osv. I tillegg får de selvfølgelig spise mat uten sprøytemidler.

Vårt øko-fjøs er nytt i år 2000, rent, så og si lukt-fritt (lukter litt ku, men ikke møkk) og tørt og fint i liggebåsene som har myke madrasser med masse sagflis på. Jeg har faktisk sovet der selv, to netter i sommer (en ku var syk), og det var behagelig og koselig.

Jeg har sett flere øko-fjøs som er minst like fine. Har også sett konvensjonelle fjøs som er like fine. Det om kuene er øko-kuer eller ikke har nok ingen direkte forbindelse med hvor fint fjøset er.

Jeg håper du har rett, for de økologiske fjøsene jeg har hatt befatning med har vært sjokkerende dårlige :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 66
  • Created
  • Siste svar
Melk er ufattelig godt, men da skal det helst være av den ekstra lette varianten.. Syns H-melk er så tjukt på smak :lol:

Jeg drikker gjerne ekstra lett melk, synes hel melk smaker fløte. *blæ smaily*

Pasteurisert. :lol: Jeg har prøvd sånn melk, det var pjuk.

All mek som har vært på meieri er vel pasteurisert?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Drikker ikke kjøpemelk, så ble slutt på melkedrikking når jeg flyttet hjemmefra...

"Ekstra Lett Melk" = vann med hvitfarge... Smaker ikke melk... Gjør forøvrig ikke Helmelk heller...

Ingenting av det som kommer fra butikken smaker MELK i sin sanne form.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg drikker gjerne ekstra lett melk, synes hel melk smaker fløte. *blæ smaily*

All mek som har vært på meieri er vel pasteurisert?

Jepp!

Pasteurisering er det samme som varmebehandling av melk. Det primære målet med varmebehandling/pasteurisering er å ødelegge eventuelle sykdomsfremkallende bakterier/mikroorganismer. Når vi benytter en varmebehandling som dreper de sykdomsfremkallende bakteriene, snakker vi om pasteurisering. (melk.no) Altså blir ikke melka steril (kokt slikt at alle bakterier dør).

Homogenisering gjøres også med all melken. Da fortynnes fettpartiklene i melka, slik at partiklene holder seg jevnt fordelt i melken. (Prosessen foregår ved at man presser melken raskt gjennom en smal dyse ved høyt trykk).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Drikker et glass nå og da, i perioder får jeg noen tak hvor jeg bare MÅ ha melk ved frokost eller kveldsmat. Men jeg er litt sær på melken da, og det skal ingenting til før jeg tømmer ut glasset og heller tar noe annet. Den MÅ være iskald, nummeret før den fryser, den kan ikke være for nært utløpsdato, unntak kan gjøres for melk som ikke har vært åpnet - da kan den bli godkjent. :lol:

Må ha melk ved grøt da, ikke snakk om at det går an å drikke noe annet! Det er vel i de eneste tilfellene at jeg bare må ha melk. Ellers står den stort sett og blir dårlig i vårt kjøleskap (det som ikke brukes i matlaging da selvsagt).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg elsker melk. Det er noe av det beste jeg vet om! (utenom Cola :lol: ) Men... Har ikke drukket en dråpte melk på over 3 år. Er nemlig blitt laktoseintolerant og melk + meg = magekramper. Heldigvis har jeg funnet ut at soyamelk er ganske godt det å så hver frokost er det et glass soyamelk (med nesquick) til maten, og til lunsj har jeg soyamelk i havregryna. :lol: Namme...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg elsker melk. Det er noe av det beste jeg vet om! (utenom Cola :) ) Men... Har ikke drukket en dråpte melk på over 3 år. Er nemlig blitt laktoseintolerant og melk + meg = magekramper. Heldigvis har jeg funnet ut at soyamelk er ganske godt det å så hver frokost er det et glass soyamelk (med nesquick) til maten, og til lunsj har jeg soyamelk i havregryna. :lol: Namme...

Hva med Tines laktosereduserte melk? Den drikker broren min :) Den smaker litt søtere, men man vender seg til det :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle ønske jeg likte melk jeg, men jeg synes bare ikke at det er godt. Hvis jeg drikker melk(som skjer ca hvert tredje år eller noe), så drikkes det skummet melk. Ellers så synes jeg i motsetning til Aya at alt av andre melkeprodukter er kjempegodt. :lol:

Jeg elsker melk. Det er noe av det beste jeg vet om! (utenom Cola :) ) Men... Har ikke drukket en dråpte melk på over 3 år. Er nemlig blitt laktoseintolerant og melk + meg = magekramper. Heldigvis har jeg funnet ut at soyamelk er ganske godt det å så hver frokost er det et glass soyamelk (med nesquick) til maten, og til lunsj har jeg soyamelk i havregryna. :lol: Namme...

Jeg ser de selger sånn laktoseredusert melk i butikkene. Kan du drikke slik uten å bli dårlig?

Edit: Hehe. Jeg ser at bcAmira var før meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp!

Pasteurisering er det samme som varmebehandling av melk. Det primære målet med varmebehandling/pasteurisering er å ødelegge eventuelle sykdomsfremkallende bakterier/mikroorganismer. Når vi benytter en varmebehandling som dreper de sykdomsfremkallende bakteriene, snakker vi om pasteurisering. (melk.no) Altså blir ikke melka steril (kokt slikt at alle bakterier dør).

Homogenisering gjøres også med all melken. Da fortynnes fettpartiklene i melka, slik at partiklene holder seg jevnt fordelt i melken. (Prosessen foregår ved at man presser melken raskt gjennom en smal dyse ved høyt trykk).

Mamma fortalete det også til meg :whistle:

Jeg vet jo det da. Jeg snakket om butikkmelk i den første setningen og fjøsmelk i den andre. :hug:

Åja, trodde ikke du visste det :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig veldig sjelden jeg drikker melk. Kanskje til veldig god sjokoladelake - men jeg er kresen på kakene også. Før drakk jeg mye varm melk med oboy i - men nå tåler jeg kun melk i veldig små mengder - så da utgår det, den lille mengden jeg tåler vil jeg gjerne ha til kaffendrikken min (sjokokaffen til nescaffe) og matlaging. Kjørelærern min sa at man nå får kjøpt laktosefri melk på enkelte butikker med godt utvalg - den laktosereduserte har jeg ikke testa selv om jeg sikkert burde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med Tines laktosereduserte melk? Den drikker broren min :lol: Den smaker litt søtere, men man vender seg til det :whistle:

Jeg ser de selger sånn laktoseredusert melk i butikkene. Kan du drikke slik uten å bli dårlig?

Edit: Hehe. Jeg ser at bcAmira var før meg :hug:

Hehe... Jeg har prøvd den, ja... Like ille som vanlig melk. :whistle: Men soyamelk er ikke ille det altså! Helt sant. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...