Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørre poter


SaraS

Recommended Posts

Selma har tørre poter. Skikkelig sandpapir.

Hun har alltid hatt det, og jeg vet ikke engang om det er et "problem"? Er det noen hunder som rett og slett bare har tørre poter, og sånn er det bare? Eller betyr det at hun mangler noe i kostholdet eller lignende?

Jeg har prøvd å smøre potene med potesalve i lange perioder, men potene er like "sandpapir" fordet.

Kan det være en ide å smøre labbene inn i noe annet, som for eksempel Helosan (er det det det heter? Ohh det ble mange DET etter hverandre :) )

Noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brumle hadde det, men så tok jeg litt baby olje på bomull, og smuurte godt inn, og voila myke fine poter ;)

Gjør dette en gang i uken eller så, funker supert!

Funker det ikke med olivenolje da?

Jeg synes det er greit at de lager olje av oliven liksom...men helst ikke sånn som den olja du brukte.. :):) *barabimmm* Skulla vært stand up komiker jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Peico har alltid slitt med tørre poter, det er noen sprekker der også.

Vi har forsøkt olje, potesalve, olje i maten, forbytte osv. Men det er ikke noen kjempe forskjeller.

Men da han gikk på vom og hudemat var potene betydelig bedre, men magen tålte ikke det...

Så nå får han olje i maten og jeg skal prøve babyolje tipset. Han er ikke spesielt plaget av det, er mest jeg som syes tørre poter er litt ekkelt. Jeg tror noen hunder sliter med det som andre hunder sliter med andre ting. Neglene er harde og sterke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jord og skitt tørker ut huden, det vet jeg som liker hagearbeid alt om! Min hund har hatt skikkelig tørre tredeputer sånn at de fikk sprekker. Gjør det til en vane hver dag å vaske labbene i grønnsåpevann og tørke godt etterpå. Det fungerer! Litt krem etterpå er sikkert bra. Det hjelper også med biotin-tilskudd, biotin er en type B-vitamin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunder er forskjellig - mennesker har også ulik hud.

Hva slags underlag de går på vil også påvirke. X'en hadde mer sprukne tredeputer da hun gikk oftere på asfalt enn hun gjør nå (vi reiste kollektivt og gikk til og fra holdeplassene, nå kjører vi bil).

Om du vil gjøre noe med det, kan spenol være fint - jeg har gode erfaringer med det. Ble mye mykere og tettere, og det er verken dyrt eller farlig å slikke på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • At man ikke bør skaffe seg valp når man er student er en påstand helt uten hold, etter min mening. Det kommer helt an på hvert enkelt tilfelle. Det virker på meg som at dere har tatt alle de viktige faktorene i betraktning, og håper dere velger å gå for det, uavhengig av hva andre skulle ha og si om den saken!
    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...