Jump to content
Hundesonen.no

Burde jeg sagt noe, eller gjorde jeg rett i å ikke blande meg?


Zoey

Recommended Posts

Var på ridestevne i dag, og så noen som brukte flexilina (sånn tynn som brenner) som en sånn "løkke" som enkelte tar rundt buken/forran bakbena for at hunden ikke skal dra i båndet..

Hunden var an en korthåret stor rase, og jeg tenkte med med selv at det må jo være fryktelig vondt å ha den tynne stramme lina rundt buken + at det må jo være fare for brannsår..?

Jeg lurte på om jeg skulle gå bort å spørre hvorfor de gjorde det, og om de var klar over hvor skarpe den lina blir hvis hunden drar.. (på en hyggelig måte selvsagt) Men gjorde det ikke..

Hadde dere sagt noe i en sånn situasjon, eller hadde dere bare latt det fare? :icon_confused:

Link to comment
Share on other sites

Guest LeenaM

Huff! Sånn line er ikke noe god hvis båndet "går for fort", det har jeg erfaring med, skulle holde den jeg... Jeg vet ikke om jeg hadde turt å sagt noe :icon_confused:

Link to comment
Share on other sites

Det har jeg også sett.. Men jeg tror ikke hunden tar for mye skade av det hvis det bare er for et kort øyeblikk og hunden ikke skal dra så mye. Og den får vel ikke brannsår hvis den ikke rykker å drar fort i båndet..

Jeg hadde ikke sagt noe.. :icon_confused: Orker ikke å blande meg inn i sånne ting rett og slett.. :)

Link to comment
Share on other sites

Tja, det er jo på en måte fordi den ikke skal dra da. Så da gjør det jo ikke vondt så lenge hunden gjør som den skal. Men hadde jeg tydelig sett at hunden hadde det vondt eller sett gnagsår etter linen så hadde jeg nok sagt ifra. Men det virker ikke som om det er tilfellet.

Link to comment
Share on other sites

Fikk en brannskade av sånt bånd da jeg var liten...Det skar seg inn i huden mellom tommel og pekefinger,og var ikke et pent syn.Jeg hadde sagt det samme jeg sa til noen.De gikk med en hund slik,bare ikke med flexi.Jeg sa at det var farlig for hunden og smørte på med at en kunne mose innvollene på hunden og ta livet av den hvis den dro for hardt.Litt sant,litt usant.De tok alvoret og fjernet det...hehe.

Link to comment
Share on other sites

Har selv gjort dette, med da med en annen type line (flat), når hunden har vært ganske vill og mongo og jeg ikke har hatt grime tilgjengelig, og jeg har vært sur og lei og ville bare hjem fort, feks. Hunden gikk da rolig i båndet. Ikke noe jeg anbefaler å gjøre, pga innvollene kan bli klemt ved hardt rykk. Men er det "nød" så kan det hjelpe der og da. Nødløsning, men ikke noe å gå med hele tiden, pga klemfaren. Kalles natoløkke ut ifra det jeg hørt.

Finnes flere bedre hjelpemidler om hunden går dårlig.

Link to comment
Share on other sites

Om jeg ser dyr som lider klikker jeg. Inni meg. Men om hunden ikke virket som om den hadde det vondt, hadde jeg nok ikke blandet meg. Hadde sikkert blitt litt irritert, men tenkt at det var opp til dem.

Link to comment
Share on other sites

Nei hvorfor i alle dager skulle du blande deg borti det?

Fordi jeg er blaut, og har litt lett for å henge meg opp i ting om jeg mener det kan være til skade for et dyr,, :D

Hadde det vært et vanlig bånd med medium lengde hadde jeg ikke vurdert det, men når hunden svinser rundt i enden av en syltynn flexi med en sånn natoløkke rundt buken, så lurer jeg på om eierne i det heletatt er klar over hvor mye skade det kan gjøre.. Og er de ikke det, så er det kanskje ok å få vite det :icon_confused:

Men tro nå ikke jeg hadde planer om å valse bort å kjefte de huden full eller noe! Hadde eventuelt vært å spurt på en hyggelig måte hvorfor de velger å gjøre det..?

Alternativet kunne vært å trykke på "stoppknappen" på boksen, og holde litt på den? :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...