Jump to content
Hundesonen.no

"Vanlig" fòr VS Large Breed


Argon

Recommended Posts

Jeg vet hvertfall at for 3-4år siden så hadde de ingen resultater/rapport/forskning å vise til med tanke på om det er noen hensikt å gi en voksen hund av stor rase Large breed fòr eller "vanlig" fòr til voksen hund.

De hadde kun gode rasultater på valper av stor rase som fikk Large breed valpefòr.

Lurer på om noen vet om dette er endret? Jeg ser at flere av de store fòrprodusentene har begynt å ha mer fokus på om det er Large breed eller "vanlig" voksen fòr. F.eks Hills har endret noe nå og en må da velge om du har liten, medium eller stor rase.

Og i tillegg til at da mine og andre store hunderaser spiser mere så er det hele 100kr prisforskjell på en 15kg sekk med fòr til medium og large hund! Selv om måltidet til bikkjene her ikke består bare av tørrfòr så blir det jo en del 100-lapper ekstra bare for et fòr som "liksom" skal være bedre. Og da når hundene mine er på kanten mellom medium og Large også så blir jeg litt i tvil om jeg i det heletatt gidder å surre sånn med å kjøpe Large breed.

Link to comment
Share on other sites

Royal Canin har mini, medium, maxi og giant-serie uten prisforskjeller på de største sekkene. En av hovedforskjellene på de ulike er hvordan fôrene i den respektive serien er delt opp med tanke på alder på hund. Og dette har selvsagt noeå gjøre med at store raser vokser tregere enn små raser og at innholdet i fôret til sentvoksende valper er annerledes enn sammensetningen av innholdet i fôret til rasktvoksende småhunder. Spesielt med tanke på proteiner.

Mini:

Valpefôr (puppy) opp til 10 mnd, voksenfôr (adult) opp til 8 år og seniorfôr (mature) deretter.

Medium:

Puppy (2-12 mnd.), adult (12 mnd. - 7 år), mature (fra 7 år)

Maxi:

Babydog (2-5 mnd), junior (5-15 mnd), adult (15 mnd til 5 år), mature (fra 5 år)

Giant:

Babydog (2-5 mnd. svært høy proteinfordøyelighet), puppy (5-8 mnd), junior (8 - 18/24 mnd), adult (fra 18/24 mnd)

Sånn har i alle fall RC delt opp sitt. Slik det er delt opp og årsaken til det sier seg kanskje greit selv?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...