Gå til innhold
Hundesonen.no

"Vanlig" fòr VS Large Breed


Argon

Recommended Posts

Jeg vet hvertfall at for 3-4år siden så hadde de ingen resultater/rapport/forskning å vise til med tanke på om det er noen hensikt å gi en voksen hund av stor rase Large breed fòr eller "vanlig" fòr til voksen hund.

De hadde kun gode rasultater på valper av stor rase som fikk Large breed valpefòr.

Lurer på om noen vet om dette er endret? Jeg ser at flere av de store fòrprodusentene har begynt å ha mer fokus på om det er Large breed eller "vanlig" voksen fòr. F.eks Hills har endret noe nå og en må da velge om du har liten, medium eller stor rase.

Og i tillegg til at da mine og andre store hunderaser spiser mere så er det hele 100kr prisforskjell på en 15kg sekk med fòr til medium og large hund! Selv om måltidet til bikkjene her ikke består bare av tørrfòr så blir det jo en del 100-lapper ekstra bare for et fòr som "liksom" skal være bedre. Og da når hundene mine er på kanten mellom medium og Large også så blir jeg litt i tvil om jeg i det heletatt gidder å surre sånn med å kjøpe Large breed.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Royal Canin har mini, medium, maxi og giant-serie uten prisforskjeller på de største sekkene. En av hovedforskjellene på de ulike er hvordan fôrene i den respektive serien er delt opp med tanke på alder på hund. Og dette har selvsagt noeå gjøre med at store raser vokser tregere enn små raser og at innholdet i fôret til sentvoksende valper er annerledes enn sammensetningen av innholdet i fôret til rasktvoksende småhunder. Spesielt med tanke på proteiner.

Mini:

Valpefôr (puppy) opp til 10 mnd, voksenfôr (adult) opp til 8 år og seniorfôr (mature) deretter.

Medium:

Puppy (2-12 mnd.), adult (12 mnd. - 7 år), mature (fra 7 år)

Maxi:

Babydog (2-5 mnd), junior (5-15 mnd), adult (15 mnd til 5 år), mature (fra 5 år)

Giant:

Babydog (2-5 mnd. svært høy proteinfordøyelighet), puppy (5-8 mnd), junior (8 - 18/24 mnd), adult (fra 18/24 mnd)

Sånn har i alle fall RC delt opp sitt. Slik det er delt opp og årsaken til det sier seg kanskje greit selv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...