Jump to content
Hundesonen.no

noen som kjenner til disse dommerne/vet hvordan de er?


Bazenji maniac

Recommended Posts

Først, noen som vet hva Harald Aune ser etter?

Han blir dommeren vår, både på tromsø hundeklubb og NKK, Tromsø i oktober..

Hva legger han mest vekt på?

Min gutt kan du omentrent gjøre hva du vil med.. :blink:

Så er det vel dommerne vi møter på Trondheim hundefestival siste helga i August.. Har ikke hørt om noen av de,

to Irske dommere.. Michael Forte & Jean Caroll..

På World Winner i Danmark dømmes vi av en "Martin Croeser, ZA" (vet at det sannsynligvis blir forandringer, men likevel, vil helst være forberedt i tilfelle,) og jeg ikke har hørt om han heller..

Men, så skal det vel også nevnes at vi bare har vært på 6 utstillinger, da..

Vi skal også til Mosjøen, der vi skal dømmes av Leif L. Jørgensen.. Han har vi hørt om, men vil gjerne høre hvis noen har erfaringer..

håper på svar..

Ellers er vi veldig glad i Miroslav Zidar & Göran Bondegård.. Det er dommere som har gjort inntrykk, rolige, vet hva de ser etter og kan roe ned en hysterisk handler... Som da, selvfølgelig er meg.. :getlost:

Link to comment
Share on other sites

Martin Croeser er i allefall en veldig behagelig dommer. Tror han vil virke beroligende på handler også ;-)

Ellers synes jeg det er vanskelig å si noe om dommernes dømming, for de kan være gode på en rase, og usikker på en annen...

Link to comment
Share on other sites

LL Jørgensen vet jeg ikke helt om er egnet for nybegynnere som er nervøse. Var det selv den gangen jeg stilte for ham, og det var ikke verdens hyggeligste opplevelse. Har ikke vært borti ham siden, så vet ikke om jeg ville oppfattet ham likt nå.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke nervøs lengre.. :getlost:

Göran Bondegård gjorde meg faktisk, utrolig nok, trygg i ringen... Veldig glad i han! :blink:

Men, iallefall... Jeg tror dette skal gå bra, da... Tenkte egentlig ikke hva slags type de forskjellige dommerne liker, egentlig, mer sånn, hva ser de etter hos oss handlere? Jeg har vært borti dommere som premierer når bikkjene blir dratt rundt i ringen, sånn, nesten etter hodet... Er ikke samspill mellom hund og handler viktig...?

Link to comment
Share on other sites

Sorry...

Det gjør han han helt sikkert, er bare det at jeg er så himla dårlig på navn.. :)

Jeg skal skjerpe meg og gjøre det jeg kan for å huske navnene deres..

Det er en selvfølge å huske navn, egentlig, men ok..

Jeg skal iallefall lære meg det denne gangen..

Sorry, igjen...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...