Jump to content
Hundesonen.no

Tips til bra hundeleksikon


Lola Pagola

Recommended Posts

Lurer på om noen har tips til et bra hundeleksikon, som faktisk beskriver rasene riktig? Det varierer så innmari fra bok til bok, i en jeg har (riktignok bare en bitteliten en med tre setninger om rasene) står det at fks. portis er en skikkelig slosskjempe, og sloss så fort muligheten byr seg... har lyst på en bok som kanskje beskriver rasene litt bedre enn det da (for jeg regner med at det ikke stemmer helt?) står også mye annet som er feil, så det jeg har lyst på er en god bok, med bilder av rasene, og gode beskrivelser. Skjønner jo at man ikke kan lese seg til info om raser basert kun på slike bøker, men jeg synes det er gøy å sitte å bla i jeg da :ahappy: Tenker også det kunne vært en fin gave til venninnen min som ser etter rase.

Altså; bilder, god info som stemmer, og sånn ca en side om hver rase. Skjønner hva jeg mener?

:lol:

Ps. kan godt være på engelsk og.

Link to comment
Share on other sites

Hva med Alle verdens hunder? Vi har den.. Fin bok med to sider om hver rase, bilder og beskrivelse av hvor de egner seg best, pelsstell eller ikke, lydighet, tåler best varme/kulde osv.... :ahappy:

Vet jo ikke helt om den stemmer 100% korrekt, men den er veldig fin.. :lol:

Boka på nett

Link to comment
Share on other sites

Skal undersøke Eva :ahappy:

Hva med disse? Samme forfatter som den over:

http://www.play.com/Books/Books/4-/3368005...og/Product.html

http://cdon.no/b%c3%b8ker/fogle%2c_bruce/d..._hunder-4075150 (samme, men norsk)

http://www.play.com/Books/Books/4-/883992/Dogs/Product.html

Skjønner ikke hvorfor han har laget så mange jeg da...

Edit: kanskje jeg skal gå for denne, http://www.play.com/Books/Books/4-/3368005...og/Product.html Ser jo ok ut, i norge koster den 450 pluss porto og der koster den 19 pund inkl. porto...

Eller, nå ble jeg veldig usikker... skjønner ikke forskjellen på denne, og på den i første svar i tråden, omtrent samme sidetall, bare at sistenevnte er dyrere??

Link to comment
Share on other sites

Har ikke åpnet linkene å sett hvilke bøker som blir anbefalt, men vil "advare" mot hundeleksikon skrevet av Bruce Fogle. Mye feil i hans bøker har jeg oppdaget.

Link to comment
Share on other sites

Det er det ja trulte? Jeg så de hadde tilsvarende katteleksikon på bokhandleren i går, men de var utsoligt for hund, så fikk ikke tatt noen stikkprøver. Er jo greit å slå opp på raser man kan endel om, og sjekke.

Bambi; takk skal du ha, skal undersøke :rolleyes2:

Iiik den var dyr :whistle:

Må bare legge til, det er ikke nødvendlig med masse sider om hundens opprinnelse fra ulven bla bla, sykdom, helse osv osv, er egentlig bare ute etter en bok som beskriver raser.

Hadde en før, som ligger ett sted hos foreldrene mine, ekstreeemt godt brukt. Den litt avlang, og rød (husker ikke hvordan bindet så ut, det er long gone), og på hver dobbelside er det bilde av fire hunder, og når man blar om står det beskrivelse av dem. Husker det som en ganske bra bok, men aner ikke hva den heter, eller hvor den er...

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en som jeg er knakandes fornøyd med! *lete fram*

edit: Damms store bok om hunder

edit igjen: Bokklubben.no har veldig mange hudnebøker til en grei pris samlet søk om hund

Den boken har jeg og, og jeg kjøpte den for 149,- på europris. Synes den er helt grei, med en side om hver rase, masse bilder og en fin bok. Jeg ville ikke brukt den til å bestemme meg for rase, men for å få sett rasene og å få et inntrykk er denne boken super. Koslig å sitte å bla i også :rolleyes2:

Link to comment
Share on other sites

Hva med Alle verdens hunder? Vi har den.. Fin bok med to sider om hver rase, bilder og beskrivelse av hvor de egner seg best, pelsstell eller ikke, lydighet, tåler best varme/kulde osv.... :ahappy:

Vet jo ikke helt om den stemmer 100% korrekt, men den er veldig fin.. :lol:

Boka på nett

Hvis denne står i stil med annet som han har skrevet, så er det mye tull og bortkastede penger...

Link to comment
Share on other sites

Hvis denne står i stil med annet som han har skrevet, så er det mye tull og bortkastede penger...

Har den boken, hadde jeg hatt et valg nå, så hadde jeg ikke brukt penger på den en gang til. :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har denne, og den er helt okei. Noe feil er det jo, og bildene er ikke alltid like bra, men stort sett okei, og jeg har vel ikke funnet noen fryktelig grove feil enda. :lol: Men det var vel noen som sa at denne forfatteren ikke er helt til å stole på, lurer på hvorfor? Han er jo rimelig "stor" der borte i USA. Kanskje boken må leses i et slikt "syn"; at rasene er slik i USA, og ikke nødvendigvis her? Den er en større og bedre utgave enn den lille som er linket til her.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...