Jump to content
Hundesonen.no

Sele


Recommended Posts

Jeg laget en tråd i bildeforumet med bilder av Embla. Der spurte jeg om selen satt godt på henne, men jeg fant ut at det blir litt for uryddig å spørre der. Derfor lager jeg en ny tråd. Sitter selen til Embla godt nok på henne?

Her er ett bilde, og dere kan se fler bilder på bildeforumet:

9vb8y9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Som noen andre har nevnt; det ser ut som den ligger bra, men at halsen kanskje er litt stor. Det er ikke godt å si av noen bilder bare. :D Men hvis hun ikke har problemer når hun trekker, og siden den ligger såpass bra som den gjør, ville jeg ikke giddet å investere en halv tusenlapp i en ny sele. Jeg vet det kanskje virker litt poppis å kjøpe sele fra seleverkstedet nå, men det ser slett ikke ut som om du trenger det. :)

Det du ville merket det på hvis halsen var veldig dårlig, var at hun fikk problemer når hun trakk med at hun manglet luft; at hun peste mer enn hun ville gjort, eller at hun blir veldig rød i øynene (litt rødlig er greit), at hun kanskje hostet og harket, og til og med kastet opp, og i verste fall besvimte.

Når du legger på selen, kan du få hunden til å stå i ro, og noen til å trekke i selen der du fester snoren. Så finner du det punktet på halsen/brystet hvor halsdelen går over til brystdel (ser ut som en Y). I krysset der de reimene møtes, kjenner du hvor selen ligger på hunden. Den skal ligge helt øverst på brystbeinet, rett under halsgropa. Hvis den ligger ca der er det bra. Det er bedre at selen ligger litt nedenfor halsgropa på brystbeinet enn opp i halsgropa, og merkelig nok vil en mindre sele hjelpe på dette (fordi trekkpunktet er så lavt av når hunden trekker vil det dra selen fra under hunden, om du skjønner hva jeg babler om..).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...