Jump to content
Hundesonen.no

Valpeutstyr?


Recommended Posts

Nå har det seg slik at jeg har ikke allverdens med råd og tenker at istedenfor å få alle bekostningene når du kjøper valpen og helder kjøpe inn utstyr i forkant litt "her og der", (hundekjøp ligger en god stund frem i tid. antageligvis mer en 1år om ikke mer). Slik at det "eneste" du trenger å kjøpe når tiden er der er valpen selv og fôr til den.

Vil også sette av fremover til uforutsette utgifter + vaksiner, helsesjekk, chipping osv.

Har hund fra før av så har jo endel utstyr i hus allerede, men skal ha annen rase nå neste gang. Grunnen til at kjøpet er "planlakt" så langt frem i tid er pga hvordan min situasjon er nå.

Så?. Noen som har synspunkter ang dette?

Og så tilslutt hva trenger jeg til valpen? (mynde)

Regulerbar sele og halsbånd til å "vokse i", kobbel, matskål/vannskål, seng, bilbur. evt leker.

Noe jeg har glemt i farten?

Burde jeg vente og helder sette av penger til dette?

Link to comment
Share on other sites

jeg også kjøpte inn litt og litt, for at det ikke skulle bli helt overveldene med "penger ut"...

hvis det er en korthåret mynde vil jeg anbefale et dekken den kan bruke ute:) min er korthåret og frøys fort når vi var ute på vinteren...

ellers regner jeg med at du har klosaks osv siden du har en annen hund fra før av :thumbs:

Link to comment
Share on other sites

jeg også kjøpte inn litt og litt, for at det ikke skulle bli helt overveldene med "penger ut"...

hvis det er en korthåret mynde vil jeg anbefale et dekken den kan bruke ute:) min er korthåret og frøys fort når vi var ute på vinteren...

ellers regner jeg med at du har klosaks osv siden du har en annen hund fra før av :thumbs:

Hehe ja har klosaks, 2 typer. Hunden er desverre redd for labbene sine så er sjelden klosaksen blir brukt.(føler jeg gjør det feil) Har tenkt å begynde å file klørne istedenfor. Skal vistnok være bedre med "kloredde" hunder =P

Er korthåret mynde ja. Så Dekken skal jeg gå til anskaffelse av. Tenker å begynde med en slik fleece genser når den er veldig liten.(har nemlig en slik fra forrige valpestund) så får vi se hva slags dekken som blir kjøpt inn etterhvert når valpen vokser. Akkurat med dekken tror jeg det blir enklest å gjøre det slik :lol:

Har også en liten sele fra siste valpetid.(en som dekker hele brystet + litt under magen og blir tatt opp over ryggen og festet med borrelås og derreter med "vanlig" lås. Støtter godt og passer til de fleste typer valper/små hunder tror jeg)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...