Jump to content
Hundesonen.no

få bilder mindre?


HelleH

Recommended Posts

Jeg har et samsung digital kamera med 7,2 mpxl. De bildene er altfor store til å legge ut her, hvordan kan jeg få de mindre? ;) Har et program (samsung master) på den stasjonære hvor jeg kan få gjort det, men det tar så utrolig lang tid ;) er det noen andre måter å gjøre det på?

Er ikke helt "med" når det kommer til data ;)

Link to comment
Share on other sites

Har du konto hos Photobucket også? Da kan du jo laste bildene over der og i forkant av prosessen sette innstillingene på ehm.. noe ala 400 X 600 eller noe (husker ikke verdiene). Så vil de jo lagres på den kontoen i mindre format og mener at det skal være innenfor hva de tillater her (uten at jeg orker å sjekke reglene nå).

ELLER, har du ikke noe fotoredigeringsprogram på pc'en fra før? Skal jo være relativt enkelt å få fikset igrunnen.

Link to comment
Share on other sites

Du kan til og med bruke paint i windows hvis du ikke har andre redigerings program.

CTRL+w - prøv deg fram med % på stretch der. (bare å husk å endre vertikalt og horisontalt til samme %)

På et 2048x1536 er kanskje 30% en ok størrelse.

Fil - lagre som ... Lagre en annen plass eller/og gi nytt navn hvis du ikke vil at originalbildet skal bli endret.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kun paint liggende på pc`en.

Fikk noe virus greier (troiansk hest) eller noe annet drit, så måtte ty til å slette absolutt på pc`en :P

Men skaffet meg en bruker på photobucket, det virket utrolig bra :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...