Jump to content
Hundesonen.no

Hunder og trapper


eple

Recommended Posts

Jeg har lest at hunder ikke bør gå så mye i trapper, og at dette gjelder spesielt valper. Vi har trapper i gangen opp til leiligheten vår og jeg hadde tenkt å bære valpen opp og ned når den var liten. Er det sånn at voksne hunder heller ikke bør gå i trapper, eller kan jeg slutte å bære hunden på et tidspunkt? Hvor gamle er de når de kan gå i trapper (stor rase)?

Link to comment
Share on other sites

Luna får gå i trapper så mye hun vil. Det er helt feil det du har hørdt. La valpen få gå i trappene du, den lærer det av seg selv. Jeg har hørdt om folk som bærer valpene sine opp trapper noe som er helt teit! Så du kan trygt la valpen din gå i trapper! Luna er bare tre og en halv måned gammel og hun løper opp og ned trappen uten problem. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja, se der fant du noe på et trappesøk :)

Jeg ser mange ikke bærer valper/unghunder i trapper. Jeg tror kanskje jeg kommer til å gjøre det selv, fordi vi har tre lange trapper opp, som er relativt bratte. Det blir jo mye trappegåing for en liten hund.. Men det var godt å høre at voksne hunder kan gå i trapper da i hvertfall :) Det er jo så mange rare spørsmål som plutselig popper opp med en gang man vurderer å få hund/valp.

Link to comment
Share on other sites

Noe er rett i det du sier også Eva1. Mine har gått i trapper helt siden de var små. Men fikk høre det at det gikk fint ann så lenge de ikke vokste for "fort". Men rottisen min er livredd lange trapper nå. Nekter og gå.. Samme er det med utetrapper av metall. Sånne med hull i. Men tretrapper med 3,4 steg går ann.

Link to comment
Share on other sites

Viktig å kontrollere farten iallefall, opp gjør det vel ikke så stor skade uansett, men er vel viktig å passe på nedover med tanke på albueleddene.

Jeg bar min til han ble for tung, dvs. fire-fem måneders alderen. Men nå gikk ikke han særlig mye trapper uansett da, så var ikke noe problem. Ville nok bært valpen så lenge jeg orket jeg da... iallefall nedover :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg bærte min hund når han var valp, fordi han ikke turte å gå i trappene. Etter hvert når han ble større, så lærte han å gå i trapper, men jeg måtte lokke han med godbit og ros i begynnelsen. Nå springer han opp og ned trapper som ingenting (Tapper går trapper, hihi :) ). Men hadde han turt som liten, så hadde jeg ikke bært han, han hadde fått gått selv.

Onkels store elghundhann på over fire år, tør ennå ikke gå i trapper. Bare oppover, men ikke nedover.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...