Jump to content
Hundesonen.no

Hvor lime chipmerkings klistermerke på registreringspapirene?


glitter

Recommended Posts

Har hatt et kull med valper, og skal sende inn papirene til reg i nkk. Har hatt et kull før. Da tok veterinæren etter å ha chippet valpene å registrerte navnene til de nye eierene hos dyreidentitet. Den gangen her var jeg til en annen veterinær. Da etter å ha chippet så fikk jeg med meg de klistremerkene, og han sa at jeg skulle klistre de på det papiret jeg skulle sende inn til nkk. Men det er da ikke laget nå plass til disse merkene på det rosa papiret. Skal ta meg en tur til han i morgen, for jeg er lettere forvirret. Noen som vet?

Link to comment
Share on other sites

Hvis valpenes navn er så lange at du ikke får plass til klistremerket i den ruta, kan du stille det på høykant utenfor registreringsnummeret, jeg mener det går om det ikke er for mange valper i kullet.

Eller så fester du de på et eget ark, skriver ved siden av klistremerket hvilket registreringsnummer de skal ha, og fester dette arket med en binders til det rosa registreringsskjemaet. Da skal det gå greit.

Link to comment
Share on other sites

Hos oss blir dette sendt inn direkte til NKK via programmet vi bruker på klinikken. Veldig enkelt og greit når oppdretter kommer med alle opplysningene på det rosa arket!

Det holder helt sikkert om du gjør som Emma foreslår her ved å lage et eget ark med navn, regnr og mikrochipnr. Funker sikkert helt fint!

Link to comment
Share on other sites

Ja, vet'en min gikk in på et eller annet program på NKKs hjemmeside og la inn regnr + chipnummer forrige gang jeg hadde kull i alle fall. Er ikke sikker på hva han har gjort denne gang.

Men den gang var det i alle fall registrert og alt i orden etterpå - ikke noe jeg trengte å gjøre i forhold til klistremerkene..

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Hvis valpene er forhåndsregistrert, er det problemfritt at veterinær sender inn chip-opplysningene elektronisk til Dyreidentitet - for da kobles hunden i NKKs database og i Dyreidentitets database - forutsatt at veterinær selv også bruker registreringsnummer.

Om derimot veterinær sender inn opplysningene før hundene er registrert hos NKK, blir hunden registrert to ganger - en gang i hver database. Dermed vil det ikke framgå i NKKs system at hunden er ID-merket, som blir aktuelt for eksempel ved utstilling, røntgenfotografering, øyelysning og avl. Det er selvfølgelig lett å koble de to versjonene av hundene, men det greieste er jo at det skjer fra første stund.

Jeg synes derfor det er greit å legge ved chip-klistremerket ved registreringen, så jeg er sikker på at hundens registrering i NKK kobles med registreringen i Dyreidentitet.

Grunnen til at det er viktig å koble registreringsnummer og ID-nummer (altså de to registrene/databasene) er for eksempel fordi mange er flinke til å melde flytteendring, nytt telefonnummer og slikt til NKK - men ikke til Dyreidentitet. Så hvis hunden blir borte, noen finner den, scanner den og slår opp nummeret - så vil de få registreringen i Dyreidentitet som er utdatert. Hvis den derimot også er koblet mot NKKs registrer, vil eieropplysningene oppdateres samtidig begge steder. Det samme gjelder ved eierskifte.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...