Jump to content
Hundesonen.no

Irsk ulvehund


Artemis

Recommended Posts

Jeg er bare litt nysgjerrig, for jeg leser i standarden for den irsk ulvehunden at rasen er godkjent i følgende farger: grå; brindle, rød; sort; ren hvit; fawn.

De fleste ulvehundene jeg har sett har for meg sett grå-isj ut, og jeg lurte litt på hvordan disse andre fargene ser ut? Og hvor vanlig de er i Norge? Er det bare grånyanser, eller er det "rene" farger?

Er den sorte ulvehunden helt sort, eller er den mer mørkegrå?

Link to comment
Share on other sites

Disse oppdretterne har ikke hunder i alle farger, men det er i hvert fall et par ulike fargevarianter hos dem både på nåværende og tidligere hunder :) Jeg elsker hundene deres forøvrig...

Edit: og ja, man må trykke på bildet/julekortet for å komme inn på selve siden.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes utrolig mange varianter innenfor grå og brindle. F. eks noen brindle hunder har rødt i seg, så de blir sånn rødbrindle, andre er veldig lyse sånn som Mona, med bare noen få mørke striper.

De grå ulvehundene er jo i alt fra lysegrå og hvite, til helt mørke med bare lyst skjegg og øyenbryn :)

Svarte ulvehunder er ikke vanlig, hvertfall ikke i Norge.

De andre fargene er mer enn nyanser, du ser enkelt forskjell på en fawn/hvit ulvehund og en grå en. Eller brindle for den sakens skyld.

Det som er mest vanlig i Norge er fawn/hvit (de er veldig lyse, litt sånn gulaktige vanligvis), alt av grått, samt brindle.

Link to comment
Share on other sites

Den svarte jeg har sett var temmelig grå allerede som junior. Du får ha meg unnskyldt, IW, men for oss uinnvidde er nå ulvehunder stort sett ulike avskygninger av grått, uansett hvilken farge de genetisk sett har ...

Link to comment
Share on other sites

Da tror jeg at jeg fikk svar på det jeg lurte på :)

Jeg har hvertfall ikke sett en eneste svart en mens jeg har vært i miljøet :o

Denne ser jo relativt svart ut:

img_WolfsbanePre-EminenceBlackMagic.jpg

Edit: Men svart som en labrador vil de nok ikke bli.

Jeg så en slik en på TV her om dagen, kanskje litt mørkere, og synes at de så flotte ut :P Synd at de ikke er så vanlige i Norge.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...