Jump to content
Hundesonen.no

Heikki - finsk lapphund


Sju

Recommended Posts

Også kalt Lillegull, Veslebuddy og Bolle (med o, ikke å). Kjært barn har mange navn sier de jo, og selv om 12 dager er kort tid har jeg rukket å bli ubeskrivelig glad i lille hybelkaninen min! Er mye mas og kjas nå (det følger jo med det å ha valp det), men er sikker på at han kommer til å bli en flott hund! :)

3uker3.jpg

Tre uker gammel, dette var et av bildene oppdretter sendte meg da jeg skulle velge hvilken valp jeg ville ha.

Heikki5.jpg

Fem uker

DSC_0127.jpg

Sju uker

8V_Eno.jpg

HENTING! :) (Ti uker)

PC074760.jpg

Første natt hjemme

PC094799.jpg

På besøk hos mamma i Sverige tre dager etter henting

DSC00985.jpg

Snart tolv uker

Link to comment
Share on other sites

Han er så goood :)

Og det blir bedre! AKK så mye bedre det blir. Og drit i at han er søt nå, han blir VAKKER og klok når han blir eldre, og ti ganger bedre å ha i hus også ;) Ser ut som han kommer til å bli en liten kraftplugg også, ordentlig guttegutt! :o (sikter til kraftig snuteparti)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Hvordan står det til med Heikki? Har du fått ordnet noe mer med faren din og sånt?

Heikki har det bra han :) Første nyttårsaften er overstått og han hadde visst vært ordentlig tøff! Ikke brydd seg noe om smellene, var bare blinkende lys som var litt skummelt...

Jeg og pappa er fortsatt ikke på bølgelengde i det hele tatt, jeg er egentlig skitstressa, men orker liksom ikke tenke så mye over det mer. Nå har jeg en avtale med Landy om at Heikki skal få feriere hos henne og Toiwo en ukes tid fra lørdag, og går det bra håper jeg på å få ordna det så han kan være der fast noen dager i måneden. Tror det blir litt lettere for pappa, og dermed litt lettere for meg...

Sånn ellers så er han ganske snakkesalig av seg :) Piper og hyler og bjeffer og knurrer og gneldrer og snøfter og står i. Prøver å venne ham av med de verste lydene, men litt hyl og skrik under lek syns jeg han skal få lov til :)

Vi driver alenehjemmetrening. Bare vi strør om oss med litt tørrfôr før vi går ut døra greier han seg fint en times tid (vi har ikke prøvd lenger enn en time, så jeg vet ikke). Han er fortsatt ikke husrein, noe jeg kjenner irriterer meg litt, men jeg får rett og slett ikke gjort bedre her oppi fjerde etasje <_<

Link to comment
Share on other sites

Så bra at Heikki har det bra da. Tinka er heller ikke husren (men hun har jo noen uker før hun tar igjen Heikki da).

Og så bra at nyttårsaften gikk så bra. Tinka hadde visst ikke brydd seg i det hele tatt... men så er hun jo ikke helt frisk da. Men hadde visst lekt litt med familiehunden da!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...