Jump to content
Hundesonen.no

Er det løpetid?


Guest

Recommended Posts

Luna laget et fantastisk liv i natt, spydde, peip og måtte ut på do to gang.

Den siste uka (eller to) har det også kommet noe som minner om blodflekker på teppet i buret hennes. Ikke noe stort, utrolig lite og minimalt. Så lite at jeg tviler på at det er løpetid egentlig. Ikke har hun noe "forstørret" på kroppen sin og ikke har hun forandret atferd.

Ah, der spydde hun IGJEN faktisk. To gang. Det er helt tomt spy, gulaktig mageveske med en barkebit eller to i. Og masse skum på toppen. Ugg. Hun spyr aldri ellers, uansett hvor mye dritt hun har spist (og det har hun jo ikke i det siste)? :)

Lar være å gi henne mat nå i morgentimene.

Link to comment
Share on other sites

Da Bea fikk sin første løpetid var hun mye kvalm i ukene før.. Hun spydde flere ganger og vi ble ganske bekymret, men hadde våre mistanker om løpetid, og ganske riktig.. innen neste uke kom løpetiden. Så kan godt hende det er løpetid på ferde, spes med tanke på blodflekkene du har sett.

Link to comment
Share on other sites

Ja nå spydde hun utenfor døra enda en gang. Kjempelite, størrelse med en halv brødskive eller noe (i omkrets) med tom gul guffe. Kvier meg for å gi henne mat, det kommer jo bare til å komme opp igjen :confused: Men jeg bør vel bare gi henne mat før natta nærmer seg.... Gahh. I morgen har jeg faktisk eksamen så jeg _trenger_ en god natts søvn.

Link to comment
Share on other sites

Det er sikkert løpetid. Eller klarer du å lokalisere at blodet stammer fra andre steder på kroppen hennes? :ahappy: Tulla var veldig uvel dagen hun fikk sin første løpetid, og det er ikke unormalt. Er ikke Luna ca 10 mnd nå? På tide å få løpetida da i alle fall! :whistle: Velkommen i klubben for de som har tisper som så alt for fort ble "voksne".. :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke det er "noe vits" å ringe veterinæren. Jeg vet at hun ikke har spist noe (for en gangs skyld) - ikke noe blod i avføring eller spy, ikke noe varm ellers på kroppen men slapp og blanke øyne. Får sikkert en reply som "får se over et par dager, kan evt. settes på antibiotika". Og det gidder jeg ikke! :whistle:

Hun er født 1 April, så *telle* hun blir 9 mnd 1 Januar. Kanskje hun er tidlig ute? Mamman fikk løpetid v/ 10 mnd.

Klarer ikke å lokalisere hvor de flekkene kommer fra, de har vært uhyre små og fjernt mellom hverandre, kun "noticeable" på teppet i buret. Egentlig kan det være fra kloklipp eller noe sånnt, så de er kanskje ikke fullt så relevante...

Ikke spydd noe mer i løpet av dagen, spiste med høy apetitt og tigger ti ganger verre enn før v/bordet siden hun nok er SULTEN. Ikke kommet noe mat opp siden spisingen heller, slik konkluderer jeg med at det ikke er noe "alvorlig/irriterende" i magen som førte til spyingen i morrest.

Men slapp og trøtt er hun litt mer enn før inne. Dog er halen enda rett opp i 60graders vinkel med bøy, og så lenge den er der oppe så bekymrer jeg meg ikke så mye :ahappy: Tisser normalt gjør a også.

Link to comment
Share on other sites

Mitra var også ganske uvel rett før hun fikk løpetid, men jeg er ikke helt sikker på om har noe med hverandre å gjøre. Hun har hatt en tendens til å gulpe litt etter hun har spist/drukket fordi alt skal gjøres i en fart. Hun var heller ikke hoven den første uken, jeg så litt blodtendenser, men det kom litt etter litt og nå er hun ganske så hoven og blør en del også.

Så jeg tror nok det er løpetiden som har kommet, og at du ikke trenger å beskymre deg. Det er også en normal tid for henne å få den. :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Ingen tegn på løpetid enda. Begynner å mistenke henne for å ha spist noe faenskap. Kom på at hun var på eksursjon under bad-benken kvelden før spy-natten, kan hende det lå en gammel fluortabelett eller no der...

Men hun er pigg i dag, til tross for mer spy natt til i dag. Spiste normalt i hele dag og har hatt normal avføring. Så det er bare noe som får henne til å spy KUN om natten. :S Og hun har ikke tilgang til noe i buret, ikke engang tepper hun kan spise (for de har vi allerede måttet fjerne).

Utspekulert bikkjedyr.... >_>

Link to comment
Share on other sites

Er du sikker? My har hatt løpetid hun, det er jeg riiiimelig sikker på, men jeg har ikke sett mer enn EN(!!!!!) pitteliten blod-dråpe.

Hanhundene var gale etter henne en periode også, det var det tegnet som gjorde meg mest sikker i min sak.

I tillegg så kan man helt tydelig se at "musa" hennes har vokst siden tiden før hun fikk løpetid.. Samme skjedde på Emma når hun fikk løpetid, musa ble større og selv om hevelsen gikk ned etter løpetiden så har den alltid vært litt mer bollemus siden den første løpetiden enn hva den var før løpetiden kom. ;)

Føles passe ubehagelig å skrive sånt om hunder da! :);):o

Link to comment
Share on other sites

Hahahaha nei det er da helt normalt! :):o

Men ja, jeg har tenkt over akkurat det med hevelse etc... Men jeg må bare ha misset det, for jeg har prøvd å sett de siste ukene om den tingen under magen har blitt større (der de tisser i fra iallefall, men det kan da ikke være der de parres? *forvirret om antall hull* ;) ) og det har den ikke. Er det den som blir større? Eller gjemmer det seg noe bak all pelsen der baki? ;)

Link to comment
Share on other sites

Er du sikker? My har hatt løpetid hun, det er jeg riiiimelig sikker på, men jeg har ikke sett mer enn EN(!!) pitteliten blod-dråpe.

Hanhundene var gale etter henne en periode også, det var det tegnet som gjorde meg mest sikker i min sak.

I tillegg så kan man helt tydelig se at "musa" hennes har vokst siden tiden før hun fikk løpetid.. Samme skjedde på Emma når hun fikk løpetid, musa ble større og selv om hevelsen gikk ned etter løpetiden så har den alltid vært litt mer bollemus siden den første løpetiden enn hva den var før løpetiden kom. ;)

Føles passe ubehagelig å skrive sånt om hunder da! :);):o

Du mener det ville vært mindre ubehagelig å skrive sånt om deg selv? :P :P

Link to comment
Share on other sites

Hahahaha nei det er da helt normalt! :P;)

Men ja, jeg har tenkt over akkurat det med hevelse etc... Men jeg må bare ha misset det, for jeg har prøvd å sett de siste ukene om den tingen under magen har blitt større (der de tisser i fra iallefall, men det kan da ikke være der de parres? *forvirret om antall hull* :) ) og det har den ikke. Er det den som blir større? Eller gjemmer det seg noe bak all pelsen der baki? :D

Jo, det er samme hull. :D Og hvis din hund har det "under magen", så er det mest sannsynlig en hannhund. Min tispe har det i alle fall ikke på magen, men rett under rompehullet sitt, mellom lårene. :P

Det kan godt være det var en slags løpetid. Aynï blødde noen uker, men jeg merket ingen ståperiode på henne. Hun var ikke så interessant for hannhunder da. Plutselig er hun interessant igjen, og nå står hun, en mnd eller to etter at hun sluttet å blø. Antageligvis har løpetiden hengt seg opp (for i mellomtiden har hun vært over gjennomsnittet interessant for hannhunder), og nå først løsner egget. Nå blør hun derimot ikke, men er litt mer hoven enn hun pleier, og selv om det ikke er blod inni der (ja, man kan til en viss grad åpne litt), så ser det litt "rosa-væske-aktig" ut. :rolleyes: Hun er en billig tøs nå for tiden, og byr seg frem til hvem det skal være. <_<

Poenget mitt er, som mitt eksempel om Aynï skulle belyse, er at løpetiden kan variere; den kan stoppe opp, den kan fortsette, den kan vare til evig tid (jepp, noen ganger henger den seg opp, og tispen går og er høyløpsk i flere uker/mnd), de kan blø, den kan ikke blø, de kan hovne opp, og noen hovner ikke fullt SÅ mye opp, osv osv. Det som er din jobb, er at du MÅ finne ut hvor blodet stammer fra; er det er kutt, eller er det løpetid? Ta tak i hunden din, åpne opp bak og se, evt press litt dopapir mot åpningen hennes, da ser du om det er litt hovent der eller ikke, og om det er antydning til blod der. Løpetiden kan ha begynt, for så å stoppe opp, og da må du være på vakt..fordi du ikke nødvendigvis vet når den begynner igjen, og du vet ikke når hun er mottagelig for parring.

Link to comment
Share on other sites

Men når det hverken er blod eller spying på gang lenger, da er det liksom ikke så mye som sier løpetid egentlig? :) Ja jeg har dyttet dopapir og faktisk også en håndduk som skulle kastes (i farge hvit) - men nothing nada. Fikk mer farge av å tørke bikkja i ansiktet, var både grus, øyeguffe og snørr der :D

Link to comment
Share on other sites

Mja, tingen er at jeg er usikker på om flekkene var blod. Det var "misfargning" i brunaktig lys farge. Kunne like gjerne vært nysing eller som jeg mistenker, kloklippen. Og siden det ikke har kommet noen flere flekker på teppet i buret så er det ikke så gøy å jakte på noe man ikke har noen beviser for :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...