Jump to content
Hundesonen.no

Utstillingsresultater


BDD Girl

Recommended Posts

Der er eter hva jeg har forstått veldig viktig.

Men jeg har også sett at resultater som hunder har oppnådd før 9 md ikke blir registrert på dogweb eller andre steder.

Da lurer jeg jo på da vet dere, o resultater fra valpeshow faktisk teller mye og om det er masse å skryte av?h

Link to comment
Share on other sites

Tja.. Valpeutstillinger er jo uoffisielle, og dommerne der kan jo faktisk være hvem-som-helst, så nei - valpeutstillingsresultater er neppe det mest fabelaktige å "skryte" av, da... Det "teller" ikke til noe som helst heller.

Og hvor "viktige" utstillinger er kommer sikkert an på øyet som ser.. Noen synes det er kjempeviktig, andre ikke i det hele tatt.

Susanne

Link to comment
Share on other sites

For meg er valpeshow kun fin trening og sosialisering.

Først når hunden kan begynne å konkurrere begynner den virkelige spenningen...

Er i og for seg enig, men samtidig synes jeg at det gir en god pekepinn på valpens utvikling.

-og det er jo allti moro når det går bra! uansett hvor uoffisielt det enn måtte være.

Link to comment
Share on other sites

Og om en valp blir f.eks BIS plassert så har tross alt 3 dommere (rase, gruppe og bis) sett på den. Ok i noen tilfeller kan man sikkert få samme dommer på alle 3, men det skjer jo ikke så ofte. Men nei - ikke like stort. Men å bli BIS valp på f.eks My Dog i Göteborg hvor valpene dømmes av rase dommer og ALLE møtes i en BIS finale - DET er jo litt stort. Men altså min hund vant nada som valp (en 4 plass beste??) men han har jo fått både cert og blitt 2.bhk så ting endrer seg. Som Yodel sier - en pekepinn :P

Link to comment
Share on other sites

Valpeshow er uoffisielle og ofte er det en hvemsomhelst som dømmer og ikke en autorisert dommer. Jeg har deltatt på valpeshow med alle mine for treningen og sosialiseringen sin skyld. Resultatene betyr lite, da det ofte er den best utviklede valpen som vinner. Men, jeg syntes jo det var kjempegøy den gang da jeg som ferskt utstillingsmenneske opplevde at hunden min ble 3BiG fem måneder gammel, siden gruppe 9 alltid har maaange deltakere og griffons så å si aldri blir plassert.

Link to comment
Share on other sites

Vi har stilt våre 2 hunder på 6 valpeshow, og har kun hatt "ordentlige" dommere, altså autoriserte dommere som har dømt voksne hunder samme dag.

Ikke fordi det betyr noe, men jeg har aldri opplevd å vise hund for "hvem som helst" liksom...

Link to comment
Share on other sites

Nå var hvertfall jeg helt grønnå utstillig når jeg fikk min siste hanne (ok - hadde vært på 3 utstillinger før), så jeg syns valpeutstillingene var en kjekk vei å gå for å få trent,og kjent på kroppen hvodan det var før det begynte å telle på ordentlig.

Vi stilte ikke for hvem som helst heller - de dommerene som dømte hadde voksne hunder og, og Diezel ble BIS1 valp for en anerkjent rasespesialist -kjempekult syns hvertfall jeg!

Og jeg kommer til å gå på valpe utstillinger med valper i fremtiden også. Det er somsagt super trening, både for hund og eier.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...