Jump to content
Hundesonen.no

Mystisk sykdom- vetrinærene aner ikke råd


Debbie

Recommended Posts

Dette handler om en hannhund veier rundt 35kg, som er 1,5 år... Han har vondt i bena, og eieren har vært hos dyrlege.Der ble han sjekket for flåttbitt, han er røntget uten anmerkning, blodprøver, masserer jevnlig, bruker back on track. Akupunktur som ikke har hjulpet særlig,og kiropraktor som ikke finner noe. Eier er i travsportmiljøet og fikk en veterinær fra østlandet(bor et annet sted i landet) han hadde ikke ide om hva det kunne være... Eier og vetrinær har prøvd å presse, dra, trekke, trykke på rygg og ben for å få en reaksjon- men han reagerer ikke..

Her er symptomene:

Vondt i rygg og ben etter å ha ligget. Stiv i gangen, ruglete gange i følge eier.

Tåler lite for å få vondt, selv korte turer kan han bli dårlig på... Merkes veldig godt etter tur.. Kan bli litt bedre hvis han får beveget seg litt etter tur, men etter å ha vært i ro er det like ille.. På tur kan man merke det etter en stund.. Kaldt eller varmt vær har ingenting å si..Humøret er bra, men har begynt å sutre i senere tid.. har også ifølge eier hatt "kollaps": våkner fin om morran, stiv men ikke verre en vanlig. 2 Timer senere fungerte ikke bakbena, han hadde ingen matlyst, energi eller smerte, tok han til dyrelegen, de tok masse prøver fant ingenting- var snakk om å avlive- men eier ville ha han hjem en siste natt. Neste morra bedre, men fikk massasje og nåler den morran.. Han har hatt ett kollaps til etter dette..

Dette er jo en veldig ung hund, og vi fatter ikke hva det kan være.. Noen som har noen ide eller erfaringer med dette??

Hjelp??

Link to comment
Share on other sites

Usj. Høres ikke bra ut. Jeg avlivet Collien min pga. noe lignende. Han begynte å halte på ett bakbein, så ble det verre - han subbet med beina og fikk vondt i ryggen sin, så ble han overfølsom i huden og vondt i hele kroppen sin. Mista masse muskelmasse og ble deppa og sliten. Vi fant heller ikke noe konklusivt på han, men ene prøven tydet på en autoimun sykdom som brøt ned musklene i kroppen. Jeg valgte å la han slippe da kortison ikke fungerte.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...