Jump to content
Hundesonen.no

Rebusløype med hund


Susanne&Tapper

Recommended Posts

Eg og ei veninne har fått i oppgåve å lage ei rebusløype til "grautefesten" hundeklubben skal ha. Vi må ta hensyn til at det (kanskje) skal vere med ungar på løypa. Vi tenkte å lage lag, der eine laget blir vinnaren. Ellers står vi ganske fritt til å velje det vi måtte ville...

Det eg har tenkt på er veldig 17.mai inspirert. Sekkhopp med hund? Springe med potet og skei i munnen samtidig som ein held ein hund i bandet. Kanskje få hunden til å bære noko? Denne rebusløypa skal holdast i ein stor ridehall, og eg reknar med vi kan bruke det utstyret som er der. (Ikkje noko hundeutstyr, men hinderstøtter og kjegler osv.)

No treng eg/vi hjelp frå dykk kreative doggisar! :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

Hva med forskjellige poster med oppgaver enten om eller med hund?

Ja, eg tenkte litt på ein liten hundequiz, men det må vere med noko fysisk også. Eg såg på bilete frå den forrige grautfesten, og der hadde dei slik som man har på gymkhana. Fyrst skal man ta eit eple i munnen frå ein skål med vatn, så skal man ta ein mandel/rosin med munnen i eit kar med mjøl!

Edit: Takk for forslag uansett :icon_redface: Kom gjerne med fleire om du kjem på noko smart, eller noko som ikkje er fullt så smart :(

Link to comment
Share on other sites

Bump!

Trenger fleire forslag! Den nyaste idèen er å ha ein lett løype som førarane skal føre hunden sin gjennom med bind for auga. Så er det to lag, slik at det blir ein slags stafett, men det blir lite barnevennlig, og mykje rot vil eg tru ... + ein hundequiz:) (Takk Hilde!)

Link to comment
Share on other sites

- slalom gjennom kjegler

- apportere epler fra ei bøtte med vann og legge over i en annen bøtte

- gjøre et triks

- svare på noen spørsmål

- få med hunden forbi godbitdunger uten å bruke godbiter eller leker selv (heller ikke straff)

EDIT: Så kan man være ca fem på hvert lag og konkurrere mot de andre lagene.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...