Jump to content
Hundesonen.no

Hvor ærlig skal man være?


PsychoLynx

Recommended Posts

At hundens eier – og pappa i huset, Kjetil Sevaldsen – gikk amok da han kom til Engelands hus og fant Ludo liggende død på en europall med et hull i panna, har jeg full forståelse for. Ludo var et familiemedlem som de var glad i. Personlig tror jeg ikke jeg hadde nøyd meg med å ramponere bilen til Engeland slik han gjorde. Jeg hadde første gitt bonden grundig juling. Så hadde jeg hengt han opp i øyelokkene og truet han til å blunke før jeg hadde svidd av gård og grunn. Deretter hadde jeg gitt bort alle dyra på gården til en som var snill og hadde empati for dyr, noe jeg ikke kan forstå at Engeland har. Deretter skulle han fått lov til å tatovere over hele ryggen: ” Jeg angrer. Unnskyld Ludo”. Som tilleggstraff skulle jeg dømt han til å gå i bar overkropp året rundt resten av livet.

Utsagn som det gjør at jeg ikke klarer å ta vedkommende seriøst, han ødelegger for seg selv som politisk aktør og meningsdannende redaktør.

For hvis det der skulle vært straffen for bare (ja, bare - tross alt) å ta livet av en hund (rettmessig eller ei, jeg ønsker ikke å diskutere det) - hva da med en som dreper et barn? Som voldtar? Som raner en bank? Som mishandler sitt barn gjennom flere år? Som driver med utpressing? Som slår partneren? Som kaster søppel i naturen? Som tenner på et hus? Som kjører på rødt lys?

Det er en trist sak, jeg husker den ble diskutert her inne og skapte reaksjoner i ulike retninger, men det er noe med proporsjonene på denne reaksjonen som gjør at redaktøren skyter seg selv i foten.

Dette er ikke å være ærlig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det, kanskje litt usensurert stormannsgalskap som litt for lett havnet på nett?

Link to comment
Share on other sites

Ok... En fyr som har drept en hund er Norges største drittsekk? Fint å vite...

dustebonden

Personlig tror jeg ikke jeg hadde nøyd meg med å ramponere bilen til Engeland slik han gjorde. Jeg hadde første gitt bonden grundig juling. Så hadde jeg hengt han opp i øyelokkene og truet han til å blunke før jeg hadde svidd av gård og grunn. Deretter hadde jeg gitt bort alle dyra på gården til en som var snill og hadde empati for dyr, noe jeg ikke kan forstå at Engeland har. Deretter skulle han fått lov til å tatovere over hele ryggen: ” Jeg angrer. Unnskyld Ludo”. Som tilleggstraff skulle jeg dømt han til å gå i bar overkropp året rundt resten av livet.

Og Kjetil: Jeg håper du fikk ødelagt bilen hans mest mulig!

HAHAHAHAHA. Dette er som tatt ut av min munn for... tja, 4-5 år siden? Da jeg var 11-12 år. Hvis denne "redaktøren" virkelig mener dette blir jeg igrunn litt redd.

Link to comment
Share on other sites

Så min rolle: En redaktør skal ikke bli følelsesmessig engasjert i saken. Han skal være objektiv. Men hadde jeg ikke hatt følelser, eller latt de komme til uttrykk, hadde jeg vært som bonden fra Gausdal, Ole Jon Engeland. Det er jeg veldig glad for at jeg ikke er og derfor skriver jeg denne kommentaren på denne måten. Rett fra levra samtidig som jeg innrømmer at jeg er fly forbannet og følelsesmessig engasjert.

Jeg sender derfor varme tanker til familien Sevaldsen som har min fulle forståelse, støtte og sympati i denne saken. Og Kjetil: Jeg håper du fikk ødelagt bilen hans mest mulig!

Link to comment
Share on other sites

Kanskje feilplassert der og da - men samtidig helt flott at noen tør å offentlig gå ut og fronte sine egne meninger ang. rettsløse dyr. Jeg mener å huske div. diskusjoner på nettet med omtrent samme omtale om denne bonden, uten at det ble omtalt som verken barnslig, useriøst eller lite troverdig...

"Bare en hund - voldtekt - drap av barn" - hva har det med saken å gjøre?

At en 13 åring ble steinet til døde i forrige uke unnskylder ikke (mindre) vold mot barn her i Norge, liksom..

Men ja, som redaktør med fast spalteplass (og kanskje full frihet til å skrive hva man vil) bør man likevel lære å trå litt varsomt, og pressens etiske retn.linjer ("Vær varsomplakaten") tilsier jo at man faktisk bør tenke litt før man "trykker send"...

Dog har jeg ingen problemer å forsvare hans rett til å si det han synes om dette, da.

Susanne

(Men de får nok ikke noe særlig med abonnenter hvis det der er normal redasksjonell side....)

Link to comment
Share on other sites

altså, meningen hans er kanskje ok den, men det er vel måten den blir uttrykket på som er problemet, Det går jo tydelig ann å vise avstand fra denne bondens måte å handle på, uten å skrive at man skal henge opp vedkommende etter øyelokkene og tukte vedkommende til å blunke osv. Iallefall er mer voksen måte å uttrykke det på om du skal være et faglig blad sitt ansikt utad osv. :x Og en person som andre skal kunne høre på...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...