Gå til innhold
Hundesonen.no

Oksemuskel


Linda Kristin

Recommended Posts

Min mor kjøpte oksemuskel, eller oksepenis, og etter at hunden hadde spist den opp luktt han rett og slett vondt. Luktet urin. Det tok flere dager før lukten ble borte. Satt i labbene og munnen/haken.

Noen flere som har hatt slike opplevelser?? Er dette normalt??

Mvh Linda

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Æsj ja, de lukter grusomt! :rolleyes2:

Jeg har sluttet å kjøpe dem. Jeg har riktignok ikke merket at det har luktet så ille av hundene, men det hender de ikke orker alt og at de ligger og slenger. Da tok jeg de første gangene de bare opp fra gulvet og la de bort. Helt til jeg oppdaget den forferdelige lukten jeg fikk på fingrene av å ta på dem. Da tenkte jeg at DET ekle greiene der skal ikke jeg kjøpe igjen! Mine hunder er dessuten ikke spes. glad i dem heller. Kan det være lukten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff må bare støtte meg til det som sies; det lukter helt høgg :rolleyes2: Har kjøpt det én gang og aldri mer.

Orker ikke bade hunden for at hun skal kunne få noe godt å tygge på - hun blir vel så glad for en gulerot!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine hunder får "oksemuskel" innimellom, og ja, det lukter pjuk! Men heldigvis er guttaboys korthårede, så det sitter ingen lukt på dem etterpå.

Jeg merker forøvrig stor luktforskjell mellom f.eks. lever som jeg tørker selv, sammenlignet med tørket lever som jeg innimellom kjøper i pose. Jeg aner ikke hva det kommer av (nei, det er ikke posens skyld - jeg har forsøkt å oppbevare kjøpe-leverbiter løst i noen dager for å se om det kunne være forklaringen, men lukten var den samme).

Skulle likt å få tak i en rå "oksemuskel" til hjemmetørking, bare for å teste om det samme skjer da. :)

Vill gjetning: når jeg tørker lever selv, så får jeg godbiter som er veldig tette og harde, mens kjøpe-leverbitene er mye mer porøse, lette og "luftige". Kanskje sitter lukta i de mikroskopiske luftboblene i kjøpe-bitene? Jeg antar at produsenten maler opp leveren og ekstruderer (presser) bitene. Mine hjemmetørkede biter lages av hel lever som jeg skjærer i biter, og da er det heller ikke mye luft inni som kan lagre på lukt.

Men "oksemuskler" er jo hele tissefanter som tørkes, så det burde ikke være mye luftbobler inni. Riktignok er svamplegemene porøse, men de inneholder jo enten blod (erigert) eller ingenting (slapp).

Det er forøvrig direkte fascinerende at noe så digert kan tørkes inn til noe så.... puslete og tynt!

PS: jeg har en bærepose full av værtestikler i den ene hundemat-fryseren min. De er på størrelse med en knyttneve. Kanskje jeg skulle prøve å tørke en, og se hvor mye som blir igjen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er oksemuskel og OKSEPENIS det samme???

De selger avkapp på Zoo, og så har de lange tisser.

HVA ****. jeg trodde muskelen var en helt annen del på kroppen *ÆSJ*.

Oisann! Ja, beklager! Det er det samme, faktisk. De lange er hele tissefanter, og de korte er amputerte tissefanter. Men begge deler er definitivt oksens stolthet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ÆSJ!

Seriøst. Jeg trodde det var en okseMUSKEL liksom. Det skal jeg pina meg si neste gang jeg er på Zoo, de har lurt meg :)

Jah! De Må Dø! Hihi! Serriøst, oksens største "muskel" har behaget mange hunder i løpet av årene, og det er jo bra at man har funnet en avsetting på noe som ellers ville gått i "den store utboksen". Når et dyr blir slaktet her i Norge, så går gjennomsnittlig 50% (!!) rett på søppeldynga. Det er jo nesten ingen som lager mat av innmat lenger. Jeg husker at moder'n prøvde å tvinge i meg stekt lever, og jeg nektet plent. Dette var for 30 år siden, og norske barn har neppe fått mer smak for lever siden da. Og lungemos? Fytti! Nyrer! Æææææsj, ikke tale om! Og jur, som mora mi kan fortelle at hun og søsknene elsket når de fikk det servert stekt i smør? Jeg har aldri smakt det engang, og ikke vil jeg det heller! Isj og æsj og usj!

Mye av dette går til hundemat, heldigvis, for det er faktisk noe av det mest næringsrike i hele slaktedyret. Vi vil ikke ha det, for det er for tørt, seigt, ekkelt, illeluktende eller rett og slett for motbydelig for våre sarte sjeler (hvem vil vel ete ku-pupp, for eksempel?). Men faktum er at 100 gram lever er langt mer næringsrikt enn 100 gram biffkjøtt.

Jeg for min del spiser gledelig biff, og overlater levera til bikkjene. Jeg vil ha mørt muskelkjøtt, og det vil de fleste andre også. Det er derfor at ei ku på 500 kilo gir omlag 250 kilo "avskjær". Hvis det ikke går til hunde- eller pelsdyrfôr, så ender det på dynga. Men bikkjene mine eter det med største glede - bortsett fra mage- og tarminnholdet, da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg smakte frivillig på lungemos i dag, og jeg må innrømme at det er ikke det værste jeg har smakt :)

Det er rart at det ikke er flere som benytter seg av slaktegoder?? Jeg har så og si aldri hørt noen hentet seg goder på slakteriet, og hverfall ikke råforing(har lest om det, men vet ikke om noen som driver med dette).

Jeg har sett bilder på hjemmesiden din, og det er jo veldig grisete for "fisefine damer" :D Med tanke på hvor bra det er for dyret skal jeg skaffe noen skanker og avskjær til min hund hvertfall. Dessverre har vi en mikroskopisk fryser som rommer akkurat 18 pøler vom, så vi får se når det blir. Kanskje jeg må stjele meg fryserplass :P

Når Diesel bærer beinet sitt med halen høyt til værs og tar en seiersdans rundt det, gjør meg glad -og jeg kan se for meg at det er en stk hund som får enda større haleføring hvis han får slakteravfall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*klippe* Det er jo nesten ingen som lager mat av innmat lenger. Jeg husker at moder'n prøvde å tvinge i meg stekt lever, og jeg nektet plent. Dette var for 30 år siden, og norske barn har neppe fått mer smak for lever siden da. Og lungemos? Fytti! Nyrer! Æææææsj, ikke tale om! Og jur, som mora mi kan fortelle at hun og søsknene elsket når de fikk det servert stekt i smør? Jeg har aldri smakt det engang, og ikke vil jeg det heller! Isj og æsj og usj!

*klippe*

Må innrømme at jeg ikke liker lungemos, men stekt lever og nyrer spiser jeg hver høst/tidligvinter. Fra ferskt vilt eller reinsdyr da, ikke husdyr. Er veldig glad i fersk blodmat, og kan gjerne fryse ned litt blod og lage blodpannekaker på kalde dager. Hjerte er godt kokt og tørket, ev stekt i pai med annen innmat og muskelkjøtt. Hjerne smaker ingenting, men konsistensen er forferdelig, så det har jeg bare prøvd en gang. Øyne, baller og jur får du meg ikke til å prøve!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er få av oss forunt å ha tilgang til råvarer direkte fra slakterier. Man må som regel ha kontakter, eventuelt være profesjonelt næringsdrivende, for de selger veldig sjeldent til privatpersoner. Jeg for min del har fått innpass på et slakteri fordi jeg kjøper store mengder og er en sikker betaler.

Det er et blodig ******* når jeg kommer hjem med varebilen full av frosne, halvfrosne og ferske råvarer. Jeg sliter og bærer og sleper 20-kilossekker fra bilen inn i den falleferdige stallen, hvor jeg har fire frysere stående. Så bukserer jeg sekkene oppi fryseren, og blåser varm luft på mine frosne, valne fingre. De sekkene som inneholder ferske råvarer tar jeg inn på badet, og så setter jeg meg på gulvet og deler dette opp og posjonerer i fryseposer. Timesvis med kutting og deling og pakking gir meg ryggverk og såre fingre, men det er verd det. Venner og bekjente kommer kjørene milevis for å ta del av godene, og hundene deres nekter å dra herfra (eierne må slepe bikkjene ut av huset og fysksk hive dem inn i bilen!). Det kryr av frivillige prøvesmakere her på småbruket, og det blir stadig flere av dem.

Å se en hund trave stolt omkring med sitt første rå kjøttbein er en opplevelse som burde filmes! Høy hale, høyt hode, og et ansiktsuttrykk som nærmest kan sammenlignes med hvordan vi mennesker ville sett ut om vi hadde funnet kong Salomos gullminer. Lillevalpen min var råfôret på V&H før han kom hit, men hadde aldri spist noe annet rått. Da jeg ga ham hans første saftige kjøttbit, så han ut som om han hadde vunnet de ti største lotteriene i verden - samtidig. Jeg fryder meg fremdeles over hvordan han traver avsted med kalkunhalser som han knapt klarer å gape over. Han finner seg et stille hjørne, og der ligger han og har party i laaaang tid. Og hvis han får et veldig stort kjøttbein, f.eks. et stykke hestekjøtt med bein, så står han der og ser på meg og venter, med logrende hale. "Skal du løfte det opp og bære det til min faste gnageplass?" Så flytter jeg kjøttbeinet til ei matte i en krok på stua, og der ligger han og smatter på et måltid som er nesten like stort som ham selv. Etter en stund sovner han med hodet oppå herremåltidet...

Jeg var faktisk selv ganske "fisefin" i begynnelsen, og syntes det var motbydelig å dele opp en 20-kilos sekk med V&H. Pussig hvordan jeg ble kurert for fisefinhetenen! Det er noe med superduperlykkelige hunder som gjør at man venner seg til blod og gørr. Den gangen jeg og Mari fikk pelskledte sauehoder i en forsendelse (se råfôringsgalleriet), lo vi bare av hele greia. Og hundene frydet seg, selvfølgelig.

Jeg er nordlending, og har vokst opp med at stekte torsketunger er å regne som et gourmetmåltid. Men lungemos har jeg aldri smakt, og jeg får meg heller ikke til å smaket det. Men blodpudding er snædder, og blodpannekaker med tyttebærsyltetøy er enda bedre. Torskerogn er også helt uovertruffent, men moren min ville aldri fått meg til å ete noe av det beste hun husker fra barndommen: stekte torskehjerter. Det er utrolig hvor sterkt man påvirkes av hva man er oppvokst med.

Selv er jeg oppvokst med bløgging og sløying av fisk, og blod og gørr påvirker meg derfor overhodet ikke. Jeg slakter mine egne hobbyhøns og -haner uten å tenke to ganger på det, og jeg hjelper også naboene når de trenger å redusere antall unghaner. Mine forvillede kaniner avliver jeg også uten å tenke mer på det. De har levd et lykkelig, fritt liv i hagen, så det gjør meg ingenting å avlive dem. Men burkaniner klarer jeg derimot ikke å ta livet av.

Jeg er av samme grunn ekstra lykkelig når jeg får slakteråvarer av får, geit, hest og storfe, for dette er utegående dyr. Det er lett å se hvilke dyr som har gått ute og gresset, for det gjør at fettet blir smørgult (og rikt på omega-3). Når du går på butikken og kjøper f.eks. kylling, koteletter eller ribbe, så er fettet helt hvitt - det betyr at dyret har levd på kraftfôr. De fleste sauer/lam og kyr/okser får seg en omgang med kraftfôr før de går til slakt, nettopp fordi folk ser på gult fett som dårligere enn hvitt fett. Tilogmed jeg, som VET at gult fett er mer næringsrikt, synes at hvitt fett ser "renere" og mer appetittvekkende ut.

Akkurat nå er mine fire frysere tjokkfulle av superdupermørt, mørkerødt hestekjøtt med superdupergult fett, og jeg var helt superduperlykkelig da jeg fikk tak i det. Man skal lete lenge etter mer næringsrikt kjøtt! Guttaboys har party når de får dette, og det er helt utrolig bra for hud og pels. Det er også bra for hunder med allergi mot andre typer kjøtt, for det er ikke mange hunder som noensinne har smakt hestekjøtt. Dermed er det genialt som hundemat når folk ønsker å gjennomføre en elimineringsdiett. Det finnes jo ingen hundefôr som har hestekjøtt som ingrediens.

I morgen skal guttaboys få elghjerte og kalkunhalser å spise. I dag har de spist V&H, egg, og "sagmugg" fra kjøttsaga på slakteriet. I forigårs fikk de hestekjøtt og kyllinghalser, pluss V&H. Stakkars, de har det veeeeldig fælt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Da fikk vi trent trapp og lykkes med det Ikke en adferd vi fikk etablert med pålitelighet, men den kommer. I tillegg har vi fått trene heis, tog, roterende dører, ståk og kaos med ski og bagasje og rullestol og sikkert mye jeg ikke tenkte over. Tisse på asfalt og drite på perrong fikk hver sin ✅ på lista de også, fordi han ikke kan drite på cue ennå. Vi har altså vært på Trondheim Lufthavn Værnes i dag. Ingen trenger stille spørsmål ved mutterns motivasjon for å dra med Ede dit. View fra togvinduet forklarer mer enn et avsnitt med ord.  Allerede rett etter å ha forsert det skumle underlaget med farge og knatter og en stor sprekk i, uten å ha blitt gitt tid til å undersøke det nærmere på tur ut av toget, så møtte vi første virkelige utfordring: Jeg vurderte ikke prøve engang. Han hadde allerede blånektet de få trinnene fra sentralstasjonens hall opp til spor 1, hvor han måtte bæres av tidsnød. Manøvrerer fint i folkemengde på perrongen, men er ikke noen follower og måtte bæres ombord i toget også, av tidsnød. Ikke en god start på bekjentskapet med tog, men alternativet var å bli stående igjen på perrongen. Må man så må man. Vel inne i toget var han ikke fornøyd. Sutret og klagde fordi det var kjedelig, menneskene der inne ignorerte ham, han fikk ikke roame rundt i vognen og undersøke som han ville, men måtte ligge trangt på gulvet. Godisautomaten var skikkelig kjip og rasjonerte middagen hans som kommunistregimet i Venezuela, mens han var skrubbsulten. Hadde sikkert hjulpet om han kunne fått se ut vinduet, men hunder er forvist til gulvet, og der er det dørgende kjedelig.  Han er en skikkelig good boy. Utover litt klaging og sutring på et akseptabelt volum, bare noen få høye bjeff - forståelig som sulten og rastløs lite barn i en dørgende kjedelig situasjon hvor det duftet fulle lommer - så var han på ingen måte vanskelig å ha med å gjøre. Muttern fikk ta bilder av utsikten og tenke over hvordan dette myke, jakt-, beite- og jordbruksvennlige landskapet rundt den fiskerike fjorden full av blåskjell var et bra sted for forfedre å slå seg ned, mens stakkars liten måtte finne seg i å ligge på gulvet og kjede seg fordi dumme muttern glemte ta med noe å tygge på.    Etter å ha hastet ut av toget uten å få undersøke underlaget i tråd med HMS retningslinjer (leverte avviksmelding på den), blitt båret opp rulletrappen fra perrongen, så gikk han nonchalant gjennom den første roterende døren og fikk tisse på gress. Den neste roterende døren var heller ikke en issue. Inne i den travle ankomsthallen var det mye å ta inn, men muttern hadde et mål basert på et falskt minne om en kaffebar foran sikkerhetskontrollen på øvre plan. Viste seg at lagersjefen i hjernen hennes hadde effektivisert litt i overkant ved å sause sammen minner fra Værnes med minner fra Gardermoen. — Same/same og tar mindre plass på lageret, forsvarte han seg med. Jeg har gitt opp å krangle med ham. Det var altså ingen kaffebar oppe, men vi fikk ihvertfall tatt heis to ganger og sett og luktet mye rart, bl.a. en renholder med vasketralle som tømte en diger søppelbøtte rett foran oss og tok samme heis. Det luktet sterkt av vaskemidler fra den rare og skranglete tralla og de formene da hun åpnet den svære boksen og byttet sekkene var også store inntrykk. Heisen med glassvegger var helt ny, og Ede ble forfjamset da den beveget seg oppover. Genuint forfjamset. Tidligere har han bare tatt lukket heis med speil i, som han har antatt var en ekte sci-fi portal, uten å synes det var merkelig på noen måte. Å se heisens bevegelse var en Eureka opplevelse for ham.  Ede er god på læx lineføring gjennom søndagstravel flyplass. Passe folksomt. La inn noen sitt-ligg-stå for å stoppe en konsert han ville beære publikum med mens jeg sjekket prisene på kafeen vs Narvesen. Vi endte selvsagt på Narvesen hvor muttern tok til takke med en kjip latte fra maskin, uten sirup eller krem eller noe, og Ede fikk en wienerpølse. Ikke en hel på en gang, men muttern ble nødt til å kjøpe NOE for å bøte på sin manglende evne til å porsjonere ut en stor middag over et kjent tidsrom. Det krever gode bestikkelser å manøvrere ansvarlig sikkerhetspersonell mellom hyllene på Narvesen uten å undersøke noe. Han har en iboende pliktfølelse til å undersøke alt for å kvalitetssikre mutterns vurderinger av HMS. Vi hadde fortsatt mye å gjøre og jeg hadde vært for raus med godbitene, så wienerpølse ble en venn i nøden. Heller for mye motivasjon og glede enn for lite. Høy haleføring på trygg og selvsikker kropp i sånne miljøer er ikke noe jeg tør ta for gitt. Matserveringen hjelper trygge meg i troen på å få en miljøsterk og trygg voksen hund. Vi fikk besøkt et trangt toalett med kø av damer og Edeward lærte at det er sjarmerende og søtt å titte nysgjerrig under veggen til den fornødne ved siden av:  ✅ "Tnååå, så søt!" Vi oppdaget plutselig at roterende dører var rart, begynte bæde på dem og nektet entre. En grundigere sikkerhetssjekk ble foretatt ved å sitte på utsiden og se på et par rotasjoner, for å kartlegge mønsteret i bevegelsen. Den merkelige portalen fikk security clearance og ble ført tilbake på lista over ok ting det ikke er nødvendig å stille flere spørsmål ved.  Det ble tid til å blåse ut med lek etter så mye fokus og inntrykk. Utrolig befriende og skikkelig glad for å få hoppe og sprette og jage og kampe litt etter så mye øving på well behaved big boy gentleman rollen. En riesenschnauzer er alltid på vakt, though. Her lagde noen en lyd: ..men det var ikke noe som krevde nærmere undersøkelser. Mer heis, gullstol i rulletrapp og på egne bein gjennom roterende dører for å tisse før vi dro tilbake til perrongen med enda en failure på å gå opp liten trapp, men vellykket gjennom roterende dører og heis.  Ede ikke var super happy med å plutselig trenge drite på perrongen. Han så seg fortvilet rundt etter et bedre egnet sted, men måtte akseptere et folketomt område mot enden. Sånn kan det gå når en ikke har lært å drite på kommando ennå. Stor lettelse for ham og kanskje noen Shitbreak (American Pie) nykker redusert for fremtiden. Muttern var mest glad for at det ikke var morgendagens suppe av wienerpølse, og noterte seg at den bør siktes inn på et egnet sted.  På toget hjem påstod konduktøren over høyttaler at det ikke var lov med bagasje i midtgangen. Ede som har plukket opp at muttern tenker påføre ham stående spike hanekam (med stivelse) i puberteten, sånn bare for å kommunisere tydelig for omverdenen hvor landet ligger for tiden — han bestemte seg for å begynne øve på den rollen som teenage bøllefrø og holdt en sivil ulydighet protestaksjon. Her har konduktøren nettopp passert i den retningen:  Vi mistet bussen hjem med et simpelt minutt og fikk en hel time på sentralstasjonen, med potesokker, fordi muttern er langt mer germophobe angående togpassasjerer enn flypassasjerer.  Med en hel time til rådighet klarte Ede overkomme sin lammende frykt for trapper flere ganger. Bykset opp flere trinn. Den deilige mestringen han utstrålte da det løsnet var en vidunderlig gave. ..bare for å fryse til av skrekk og skuffelse da vi rundet hjørnet etter den første trappen og ble møtt med dobbelt så mye trapp. Trengte hjelp, men ikke like lammet av angst som før. Dette går seg til med mer trening.  Sitt og bli sittende fungerer fint i mange lange sekunder mens muttern tråkker rundt synlig på noen meters avstand i hallen. Våget på en bli stående som gikk over forventning. Reiste seg fra ligg før markør flere ganger før han koblet at min retur ikke var markøren. Det gikk seg til. Han er så flink gutt 💕 Sa fra om at han måtte tisse også. Skjønner fint forskjellen på inne og ute, selv på fremmede sentralstasjonen. Tisset dog rett på asfalten noen meter fra døren da vi kom ut, etter at jeg i mitt stille sinn hadde konstantert at her var det ingen egnede steder å tisse. Som om vi hadde en mental connection om situasjonen der, før han tok en selvstendig avgjørelse. Å klare dele soner av utendørs asfalt inn i grader av publikums aksept for å tisse på - her eller der borte - det er for mye forlangt av en 14 uker liten valp.  Jevnt over eksemplarisk adferd hele dagen, fra å stå i ro for å få på potesokker og løpe til bussen på dem hjemmefra. Har han tenkt fortsette sånn vil det være en ære å få bære ham opp rulletrapper i fremtiden. Such a good boy jevnt over, han kan få ha noen nykker. 
    • Mine videofeeds er fulle av prong collars, e-collars, absurde mengder røffe corrections for ingenting og trenere som advocater for det. Det røskes og rykkes hardt i vonde halsbånd og det strømmes. Hundene gjør nøyaktig som de blir bedt om og trenerne strutter av selvtillit, gir inntrykk av kompetanse. Guruvibber som tiltrekker følgeskarer.  Metoden deres fungerer jo. De gjør det godt i sport fordi hundene aldri vegrer å adlyde på flekken og aldri vender oppmerksomheten mot noe annet - de vet hva som skjer da - og folk lar seg forføre av at hundene opptrer som maskiner, derav populariteten.  Noe av det mest kvalmende var en video som representerte positiv forsterkning med en bøs kar utkledd som "Karen" med blågrønn parykk, med tynn pipestemme, unnskyldende kroppspråk, som klikket manisk, klikk, klikk, klikk, klikk, og ... Jeg finner den ikke igjen ved søk nå, men det var en utrolig teit og barnslig misrepresentation av klikkertrening for å latterliggjøre konseptet for menigheten, og menigheten synes det var morsomt. Flere titusen likes og mange hundre kommentarer, i hovedsak oppmuntrende til firmaet og trenerne. En må se den. Mye verre enn beskrivelsen. Det verste var at folk synes den var morsom og beskrivende og de hånlo i broderlig fellesskap av de dumme klikkertrenerne som ikke forstår at bikkja må røskes lydig. Ikke sett noe liknende fra skandinaviske content creators, her hjemme ser det greit ut på internettet, men innholdet fra over dammen vil antakelig smitte på den yngre garde. Ble vitne til det her om dagen da en dame med vesttysk frosk skulle entre en kurstime, og hunden ikke umiddelbart satte seg ved døren. Den fikk kjapt et hardt røsk i tynn kjetting helstrup som skar i ørene på 5 meters avstand. Usikker på om fører lærte det der på kurs eller fra internettet. Ikke pent ihvertfall. SÅ viktig er det ikke at hunden setter seg så intenst umiddelbart foran en dør på vei inn til trening.  Om en vil ha en titt down the rabbit hole, søk på øvelser fra ringsport og raser som rottweiler, doberman, malinois, dutch og german shepherd, så er feeden befengt med de der trenerne der på no time. 
    • Det var trist å høre, han var ung? (Heh, sjekket bloggen din, det er visst jeg som er gammel. Men trist likevel.) Ifølge Akkurat nå er det noen "motreaksjoner" mot den positive trenden:  Nå er det noen år siden jeg var aktivt inne i noe treningsmiljø selv, men jeg tenker jo at Canis og klikkertrening/positiv forsterkning fortsatt er greia, og jeg ville nå gått til de samme bøkene som for ti år siden. Men klart, noen endringer er det nok og sikkert noen nye flinke guruer kommet til, så håper noen kan bidra der!
    • Det er nå to år siden Pax vandret videre, og vi (jeg) har begynt å planlegge ny valp.  De siste årene har gått mye til småbarn, jobb og hus, så jeg har ikke fulgt noe særlig med på hva som går for seg i hundemiljøet. Det må jeg gjøre noe med, og derfor spør jeg dere på Sonen om hjelp til oppdatering. Hvis du skulle anbefalt meg, en kommende valpespekulant, noen ressurser, creators på sosiale medier jeg kan følge, bøker å lese, treningsmetoder, trender/diskusjoner som er sentrale, hva som helst egentlig, hva skulle det vært? Er det noen tema som er kontroversielle eller er alt bare fryd og gammen? Har Cæsar Millan kommet tilbake eller har verden gått videre? Hva bør jeg sjekke ut? Hva bør jeg holde meg langt unna?   
    • Takk for tips!  Det hørtes ut som noen kloke råd. Jeg ser de potensielle ulempene med en stor og sterk hund og en flexline. Kontroll er definitivt øverst på prioriteringslista. Jeg skal definitiv sjekke ut den lina du har linket til👍
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...