Jump to content
Hundesonen.no

Bygge 'brystkasse'


Carina

Recommended Posts

Guest Snusmumrikk

Jeg har vel egentlig aldri tenkt på å trene en spesiell del av hunden, så dette blir bare tankespinn, men vil du at hunden skal utvikle muskler i front vil jeg jo tro at kløving kan være en ide? Du vil selvfølgelig også trene hundens bakpart samtidig, men det gjør vel ikke noe. Trekking (av f.eks. kjetting) kan jo også hjelpe på fronten (og samtidig bakbeina). Ellers er jo klassikern svømming som skal trene hele kroppen. Jeg har også hørt om folk som bruker lodd på beina til hunden, men i mitt hode høres det fryktelig unaturlig og feil belastende ut. Men når det er sakt, så har vel hunden din så mye muskler i front som han trenger i forhold til hvordan han brukes og trenes? Er du sikker på at han mangler muskler i front og ikke bare har smal brystkasse/lett bygning?

Link to comment
Share on other sites

Altså, jeg regner jo med at han har de musklene han trenger for det han vanligvis gjør, ellers hadde han vel hatt mer muskler? Eller? :);) Har ikke sett ham fysisk sliten eller støl/øm da.

Grunnen til at jeg spør har vel mest med utseende å gjøre sikkert.

Link to comment
Share on other sites

Grave er en bra måte å bygge muskler i fronten på.. Men om du ikke har"en graver" så er det muligens litt tungvint å lære han å grave kanskje? hehe..

Gåing og jogging i bratt bakke (type unnarenn på hoppbakke) trener også fonten en del.. Men det tar jo også rygg og bakpart..

Hvis ikke kan du jo bare lære inn benkpress og skråbenk :) *fnise*

Link to comment
Share on other sites

Hmm, mtp på selve "forkroppen" så tror jeg det er ganske vanskelig å gjøre den så mye større. Brystkassene får man ved fødselen tror jeg, men man kan jo bygge muskler i bryst og frempart fordiom.

My har fått flere kommentarer på at hun har en dyp, stor og kraftig brystkasse.. Den morsomste kommentaren må være: "du har en bruks-aussie for den har stor brystkasse" eller noe i den duren. Det mennesket mente at brukshundene måtte ha kraftige og gode brystkasser for å gi god plass til de indre organene ;) På sin første utstilling fikk hun kommentarer på sine fine ribbein og brystkasse.. Men jeg tror ikke det er noe JEG har gjort med henne for at hun har blitt slik :P Hun er nok bare sånn.. Hadde hun hatt like god beinbygning som hun har brystkasse så hadde det vært flott. :P

Men en ting My har gjort en hel del av siden hun kom til meg, er å løpe i ulendt terreng. Hun har løpt i oppoverbakker i skogen siden hun var pitteliten valp, og det er enda en av hennes store hobbyer. Jeg innbiller meg at de bygger en del muskler fremme hvis de løper i veldig vanskelige oppoverbakker, men de vil jo naturligvis bygge muskler bak også siden de sparker mye ifra med bakbeina. Jeg merker at My bruker bakbeina sine myyyye, hun tar sats liksom, og dytter ifra så godt hun bare kan med bakbeina og beveger seg veldig raskt sånn. Andre hunder igjen bruker forbeina like mye..

66435-1225412634-5.jpg

Der ser man nesten det jeg mener.. Hun bruker bakbeina sine på en ganske utrolig måte. Kanskje vi har trent for mye bakpartskontroll? :)

En annen ting, som jo er veldig enkelt å trene på, er jo at man kan lære dem forskjellige triks som innebærer fremparten. My har lært å vinke med begge labbene (først vinker hun med venstre, så høyre, så venstre, så høyre igjen osv.), stå med forlabbene på mine føtter og holde dem der mens jeg beveger meg osv.

Er man flink kan man jo prøve å lære dem å stå på forbeina også. :P Men det bygger MYE muskler i rygg og bakpart også, men det MÅ jo bygge en hel del fremme samtidig!

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes nok muligens at totten min er bedre trent i sin bakre halvdel og vil gjerne ha all slags tips til hvordan jeg kan trene opp nakke/hals/bryst slik at han blir bedre proporsjonert. :)

Å gå rooolig ( i bånd i type 0,2 kilometer i timen) i bratte oppoverbakker er fin trening av fronten. Har du et sandtak å gjøre det i så kan jeg tenke meg at det er enda bedre. ;)

Nakke og hals kan jeg ikke no særlig om. Mine har som regel vært veldig begeistret for å drepe leken, så det har kanskje kommet litt naturlig av å ha drakamp med dem.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...