Gå til innhold
Hundesonen.no

hvor mye penger får en 15 åring av de hjemme.


ritus

Recommended Posts

Hei jeg har en 15 åring i hus, og det jeg lurer på hvor mye dere andre får av penger av de hjemme ?

Til dere som ikke får lommepenger / eller penger av de hjemme lurer jeg på åssen dere overlever ?

Håper på svar da vi har en evig diskusjon om penger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 58
  • Created
  • Siste svar

Jeg får ikke penger av foreldrene mine (er 14).

Edit:

Mamma betaler klær, så jeg vet ikke hva jeg skulle brukt lommepengene til :lol:

Jeg får av og til litt lønn dersom jeg hjelper til ekstra mye hjemme, og så får jeg av og til penger dersom jeg skal på kino e.l. Jeg har sommerjobb og tjener penger på den måten, slik at jeg kan kjøpe ting som kamera/kamerautstyr, mp3 og andre dingser :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri fått lommepenger og har heller aldri hatt behov for det.. Har heller ikke hatt jobb.

Nå får jeg stipend, så da finansierer jeg nesten alt selv. Før gjorde vi det slik at jeg kunne få lommepenger hvis jeg ville, men da måtte jeg kjøpe alt selv. Kinobilletter, klær, blader osv osv.. Ville heller ha det slik at jeg jobbet hjemme, og fikk penger til det jeg skulle når jeg ønsket å kjøpe noe. :whistle:

edit: har hatt sommerjobb, og det har brukt å kommet inn ekstra med penger til bursdag og lignende. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har det også sånn at han må gjøre litt hjemme å får betalt for det. Det han må gjøre er vaske rommet sitt, gå ut med søpla, gå tur med Sara ( hunden ) innimellom , noen ganger må han passe lillebroren sin på 10 år, gjøre lekser jeg syns det er viktig at han gjør det bra på skolen nå som han går i 10 klasse, å legge klærene sine inn i skapet. For dette får han 200kr i uka.

Jeg kjøper inn det han trenger av sko og klær.

Skal han på kino får han penger utenom.

han får penger til jul og bursdag som han bruker på pc- spill og x-box.

Men han mener at alle de andre får mere enn hann og gjør ingen ting hjemme det er derfor jeg spør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg snart 19, men da jeg var 10-14 år (tror jeg) hadde vi en sånn ordning at vi måtte gjøre noen oppgaver hjemme for å få ukepengene (vi krysset av på et sånt sjema med "ta ut av oppvaskmaskinen", "lage middag", "rydde av bordet og benken" osv). Da fikk vi 50 kroner i uken til å kjøpe snop o.l.

Når jeg ble 15, flyttet jeg på internat (VGS) og begynt å handle alle klærne mine selv o.l., så da fikk jeg 200 kroner i uka + 200 i måneden til mobil. Da bruke jeg også egne penger på kino o.l., mens alle "fornuftige" aktiviteter som kurs med hundene, 4H-turer, hundeleir o.l. betalte foreldrene mine - selvfølgelig mot jeg at hjalp til hjemme.

I tillegg har jeg hatt sommerjobb siden jeg var 13 (det er ikke sååå vanskelig å få til, hvis man bare er tidlig ute) og klart å tjene en god del tusenlapper som jeg har til å spare og gjøre investeringer med utover året (PC, kamera osv)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går det ikke ann å spørre de andre foreldrene på foreldremøte etc?

Jeg fikk 100,- i uken da jeg gikk i 10.klasse, og hadde endel jeg skulle gjøre. Ble trukket i ukeslønn om jeg brøt husregler og ikke gjorde det jeg skulle. Jeg hadde jobb utenom, så hadde nok penger. Gikk med søndags-VG, hadde vaskejobb hos eldre, luftet hunder, klippet gress, måkte snø, raket osv. Ikke noe problem å få seg sånne jobber :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det snart 10 år siden jeg var 15, men jeg fikk iallefall ingen lommepenger.

Fikk penger til kino om jeg spurte, klær fikk jeg, fikk det jeg trengte. Men ville jeg ha playstation, måtte jeg spare penger til det selv, eller andre ting som ikke var særlig nødvendige. Begynte vel med å vaske en barnehage for 500 kr i uken på den tiden, så tjente jo litt penger selv og.

Men hjemme hos oss har vi aldri fått ukepenger iallefall, og tror ikke mine barn kommer til å få det heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det høres bra ut jeg Ritus :whistle: Eldste min på 11 år må også gjøre ting hjemme for å få penger. Han får ca 100 kr uka. Men han er jo yngre en din :lol: Viktig at de hjelper til hjemme. Er noe som heter at man ikke skal sy puter under ermene på dem også.. De skal jo tross alt bli voksne selvstendige mennesker etterhvert. og jeg tror de har godt av å lære seg at søpla ikke rusler ut i søppelspannet selv, eller at klærne bare fylles opp automatisk i klesskapet..

Nå har ikke jeg fått høre enda den derre "alle andre får lov/får ikke lov" om akkurat denne tingen. .Men der har jeg en ganske så grei holdning jeg står fast på og det er: "All andre er ikke mine barn, og de bestemmer ikke JEG over.. Vi har VÅRE regler her hjemme, og så får andre ha sine egne hjemme hos SEG" ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk lommepenger fra jeg var 8, tror jeg. Jeg fikk vel 20 kroner pr uke til jeg var 12, så ble det "innsatsbasert". Jeg fikk mellom 50 og 200 kroner alt etter hva jeg hadde gjort, og hadde jeg vært lat eller motvillig til å gjøre husarbeid/oppdaver, så ble det heller ikke noe "lønn" den fredagen.

Dette har i allefall lært meg å tenke på hvor pengene kom fra, og at man må jobbe for det man vil ha.

I tillegg pleide jeg å trene hundene til folk i nærområdet, noe jeg tjente ganske godt på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle unger sier at alle andre gjør mindre og får mer enn de, tror jeg.. hehe

Husets fjortis må hjelpe meg med å lufte valp, gå ut med søpla, rydde ut og inn av oppvaskmaskina og rydde rommet sitt. Han får 50 kr til lørdagsgodt annenhver helg for det, pluss 200 kr til mobilen i måneden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det høres bra ut jeg Ritus ;) Eldste min på 11 år må også gjøre ting hjemme for å få penger. Han får ca 100 kr uka. Men han er jo yngre en din :P Viktig at de hjelper til hjemme. Er noe som heter at man ikke skal sy puter under ermene på dem også.. De skal jo tross alt bli voksne selvstendige mennesker etterhvert. og jeg tror de har godt av å lære seg at søpla ikke rusler ut i søppelspannet selv, eller at klærne bare fylles opp automatisk i klesskapet..

Nå har ikke jeg fått høre enda den derre "alle andre får lov/får ikke lov" om akkurat denne tingen. .Men der har jeg en ganske så grei holdning jeg står fast på og det er: "All andre er ikke mine barn, og de bestemmer ikke JEG over.. Vi har VÅRE regler her hjemme, og så får andre ha sine egne hjemme hos SEG" :P

haha, det sa alltid mamma også :whistle: "vel, det er heldigvis ikke mine unger, så det trenger jeg ikke bry meg om" :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg var femten fikk jeg 100 kroner i uka + 500 kroner i måneden til klær. Lommepengene (de hundre kronene) gikk med på buss, kino, mat, cd-er, dvd-er osv, og jeg måtte i alle fall ha såpass...

Nå er jeg 17 (snart 18), og får 150 kroner i uka + 500 i måneden, og er omtrent kronisk blakk. Pengene går fort med på cd-er, nattbuss, øl, dvd-er, klær, bøker, mat også videre.

Og ja, jeg gjør selvsagt ting hjemme for å få pengene - jeg holder huset fritt for hundehår (prøver i alle fall - det er ikke så lett med en labrador :whistle:), i tillegg til å tømme oppvaskmaskina, ta oppvasken, gå med søpla, rydde osv når jeg ser at det trengs.

Jeg har ikke deltidsjobb og får ikke stipend.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hm.. Ser at 11 åringen min får mye forhold til andre <_< Men den aller VIGTIGSTE oppgaven han har her hjemme, er å lufte Blondie i hagen før og etter skoletid. .Det hadde blitt mange timer for henne å holde seg ellers.. Så jeg betaler han gjerne litt for akkurat den jobben :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri fått ukepenger(kanskje av og til 60 kr i uka for å gjøre noen ting). Foreldrene mine betaler alt av klær og ting jeg trenger, så jeg føler ikke jeg trenger ukepenger. Dessuten har jeg malejobber av og til som jeg tjener litt på(blir fort over 500 på to timer) også er jeg hundepasser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja han er kjempeflink.. Det er ikke bare, bare for han heller.. Oppgaven han har gjør at han aldri får vært med kameratene sine direkte hjem fra skolen, men må hjemmom for å lufte bikkja.. Nå bor vi sånn til at 98% av av kompisene hans bor sånn til at de må gå forbi huset her lell, men jeg synes han er flink alikevel jeg :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg var femten vasket jeg badet en gang i uken, og fikk 75 kroner for det. Ellers var det en selvfølge at jeg vasket og ryddet rom og hjalp til med oppvask og pass av småsøsken. I tillegg kunne jeg gjøre ekstra ting for å tjene penger til f.eks kino, som å vaske hiacen utvendig og invendig. For de 75 betalte jeg kun kontantkort og snop og bussbilletter og sånt, ellers fikk jeg alt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel nå er jo jeg snart 17 men ting har ikke forandret seg så veldig siden jeg var 15, får 200 kr til mobil i mnd og 400 kr for å lage middag minst en gang i uken. Ellers jobber jeg og har gjort det siden jeg var 12-13, har også stipend og betaler alt selv egentlig, som klær, kurs, reiser, mnd kort o.l. Kjøper også inn til de middagene jeg lager men dette er noe jeg har valgt selv da jeg synes det er "en del av det".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk det jeg trengte jeg. Hadde jeg lyst på klær fikk jeg de, hadde jeg lyst på mat fikk jeg mat, kino osv. Hadde aldri penger "selv" - jeg fikk bare når jeg trengte. Har vært et veldig økonomisk barn da, jeg vurderte alltid ting veldig nøye, og visste at det var en balansegang mellom å spørre om for mye og "for lite". Dermed fungerte dette bra og mamma har fortalt meg nå når jeg ble voksen at dette selvfølgelig ikke hadde gått med hvilket som helst barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...