Jump to content
Hundesonen.no

Hei


Carr

Recommended Posts

Jeg er en student på 20 år, har samboer og flyttet til Trondheim fra Oslo for ca. 1 år siden.

Er for tiden hundeløs, dessverre, men er på jakt etter en ny hund. Føler bare for at det er så vanskelig å time studietid og valp. Men skal nok få det til =)

Jeg er så altfor glad i alle hunder så når det gjelder valg av hunderase så står jeg jo mellom så og si alle rasene som finnes, men i mellomtiden så får jeg sitte her inne å misunne alle som har hund.

Link to comment
Share on other sites

Heisann, og velkommen :lol:

Har selv valp, og studerer fulltid, går kjempebra. Men begynte ikke på studer før han var 5 mnd da, så fikk vært lenge hjemme med ham hele tiden. Så studier og hund lar seg fin fint kombinere, man er jo også litt mer fleksibel :)

Link to comment
Share on other sites

Tror nok det lar seg gjøre, men da må man skaffe seg en valp i løpet av feriene, for eksamene kommer snikende så vanvittig fort.. Vil nok tro at dressur kan være tidskrevende. Håper på valp i bursdagsgave da.. Men må ikke ha noen høye forventninger..

Link to comment
Share on other sites

Hehehe jeg har ønsket meg valp i bursdagsgave siden jeg var 5 år, hvert år på toppen av lista. Men neida... så i sommer tok jeg saken i egne hender.

Du har nok rett i at akkurat denne tiden er vel ikke den beste å skaffe en liten en på, jeg er veldig glad for at jeg fikk sommeren på meg, tror ikke jeg hadde klart det hvis ikke, eller hadde jo klart det, men tror ikke jeg ville fått den hunden jeg ville ha av det.

Blir spennende å se hvilke raser du sirkler deg inn på etterhvert da, er det noen spesielle som skiller seg litt ut eller? Noe du ikke vil ha?

Link to comment
Share on other sites

Om det er noen jeg vil ha ja... I løpet av det siste døgnet har jeg havnet på norwich terrier, har også sett litt på affenpinscheren, synes den er så rar at det er sjarmerende. Har jo havnet på en liten hund, men det er fordi jeg føler for at det kan være litt feil å ha en stor hund i en leilighet på 50 kvadratmeter. Tror jeg havner på norwich terrieren, men det er så få oppdrettere av dem :lol: Kunne jo nevnt et par 100 hunderaser til som jeg ønsker meg.. hihi. Ser at du har dalmantiner, de er en av dem.. =)

Link to comment
Share on other sites

Det med liten leilighet spiller egentlig ikke så stor rolle, hunden skal jo uansett være rolig inne. Men store hunder tar jo mer plass da (duh:P) , men det kommer egentlig mer ann på rase enn på størrelse. Bor ikke så veldig stort jeg heller, to små soverom, og stue og kjøkken i ett, deler med en jente som har en golden retriver, og det går kjempefint, to relativt store hunder. Lufteturer må jo hunden ha uansett størrelse.

Bodde et par uker før jeg fant dette på 12 kvm, et lite rom, og hadde det ikke vært for at det var et fælt sted, og jeg var heldig som fant dette, hadde jeg kanskje bodd der enda. Men selvsagt, det var jo ingen drømmesituasjon verken for meg eller gutten, men det gikk. Det kjedelige var jo å bo i andre etasje og ikke bare kunne slippe ham ut, ikke at rommet var lite.

Nå plaprer jeg skikkelig her hehe, men hvis du har lyst på en litt større hund er plass egentlig ikke et særlig problem, synes ikke du skal forsake ønsket om det pga. liten leilighet. :=)

Link to comment
Share on other sites

Tja, nei er kanskje ikke det. Men det er lettere å ha en liten hund som ikke røyter som kan sove i sengen med deg. Går kanskje ikke med en svær samojed f.eks. Ser det for meg =D Også vil jeg tro det er litt tidskrevende med tanke på den type trimmen større hunder trenger. Tror heller en stor hund vil trives bedre når jeg har mer tid og plass til en. Men selvfølgelig alt er jo mulig. =)

Link to comment
Share on other sites

Haha ja hår ja, skjønner hva du mener der. Min røyter hele tiden, fotenden i sengen er helt hvit. Men det er jo så koselig å ha ham der at han får lov. :rolleyes:

Men selv om han er stor, synes jeg ikke han er så veldig tidkrevende altså, en veldig behagelig hund.

Nå driver jeg å reklamerer for store hunder her hahaha, du må jo skaffe den størrelsen du har lyst på såklart :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hehe, det funker litt.. Men i første runde blir det en liten hund, det er jeg neste 99% sikker på.. Men når jeg får tid har jeg veldig lyst på enten en samojed eller berner sennen, de er så fine.. =)

Link to comment
Share on other sites

Grand danois er enoooorm, husker jeg så en på lang avstand, trodde det først var en elg eller hest. hehe. :lol:

Det som er litt trist med berner sennen er at de blir ikke så gamle, tror det er vanlig at de blir mellom 5-7 år og det å miste en hund er ikke noe man vil oppleve så altfor ofte. =(

Link to comment
Share on other sites

Oj, visste ikke at det var så kort levetid på berner sennen hundene? Grand danois derimot... derfor tror jeg ikke det blir denne rasen med det første, dessverre. Selv om den er så utrolig flott, på alle måter, orker ikke tanken på å vite at hunden min kanskje ikke blir 10 år (Er jo selvsagt ingen garantier, uansett rase, men sånn statistisk sett)

Link to comment
Share on other sites

Nettopp, men det er nesten så det er verdt det for de er sååååå pene. Men små hunder har lengst levetid, sett i forhold til kjempestore hunder ;) Men nå er det ikke så moro å ha en gammel hund som blir gammel og grå, sliten og lei. Bare styr med det, referer da til den forrige hunden min. Det var slitsomt å passe på han de siste månedene han levde da. Man vil jo helst ha en frisk hund.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
  • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
  • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
  • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
  • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...