Jump to content
Hundesonen.no

Hunden min lukter vondt!


Torunn1

Recommended Posts

Skal denne hit tro?

Jeg har 2 golden gutter på ca 1 1/2 år, og 2 år. Han på 2 år lukter så veldig vondt! Når han er nybadet går det bare noen dager før han stinker igjen. Det lukter spesielt ille av labbene hans, men mye på resten av kroppen og. Det er en stram, spesiell hundelukt. Yngstemann lukter ingenting.

Tenkte å prøve et annet fór, for de røyter veldig mye begge 2. Noen forslag til mat? Nå i det siste har de fått litt av hvert, men dette problemet har vart lenge.

Noen som har vært borti dette, og har noen tips å komme med?

Torunn

Link to comment
Share on other sites

Noen hunder får innimellom mer hundelukt enn andre. Dette kan være et symptom på at noe mer "alvorlig" er på ferde, i motsetning til at hunden kun er skitten (noe den nok ikke er tre dager etter et bad).

Tulla hadde akkurat samme "problemet" for en stund siden (tror det er nærmere et år siden). I tillegg hadde hun også noen andre "små-symptomer" (flekkvis flass ++). Vi behandlet det med homeopati, og det har ikke kommet tilbake etter det. Tror homeopaten sa noe om at hun skilte ut avfallsstoffer som kom ut gjennom huden (eller var det sånn at det ikke klarte å komme ut på vanlig måte?) som lagde denne lukta, men det kan også være andre ting.

Link to comment
Share on other sites

Mulig det er fôringen som kan ha noe med det å gjøre også.. Har hørt om hunder, spesielt golden retrievere, som lukter helt forferdelig helt til de skifter fôrtype..

Ville prøvd et fôr med omega3 eller tilsatt litt fiskeolje ihvertfall. Men du kan jo skifte fôrtype og se hvordan det går... ;)

Link to comment
Share on other sites

Syns golden retrievere generellt har sterkere kroppslukt enn andre hunder jeg. Ikke alle som lukter direkte vondt, men alle jeg har vært borti lukter MYE hund, og noen lukter også vondt.

Vet at det har hjulpet på flere å bytte for. Dusje med shampo for fet hud, osv.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Har hørt at Royal Canin sitt Golden fôr er veldig bra, de røyter visstnok mye mindre også :x

Men som Huldra sa; sterk lukt kan være tegn på sykdom, så det er sikkert lurt å være litt obs å se om det er noe annet "uvanlig" med hunden..

Link to comment
Share on other sites

Mulig det er feil, men jeg har hørt at Golden retriever kan stinke på grunn av halefett? At enkelte GR har en aktiv kjertel på halen som produserer lukt og fett..? :x Kan det være tilfelle med den ene hunden din?

En knallgod shampo (som tar halefett på katter riktignok) er Cleaning shampoen fra Dogstuff. Den er mild men effektiv. :x

Link to comment
Share on other sites

Har hørt at Royal Canin sitt Golden fôr er veldig bra, de røyter visstnok mye mindre også :P

Røyter mindre er positivt!

Men som Huldra sa; sterk lukt kan være tegn på sykdom, så det er sikkert lurt å være litt obs å se om det er noe annet "uvanlig" med hunden..

Hunden virker helt fin og flott, men sjekker han såklart hos dyrlegen hvis det ikke hjelper med bytte av mat.

Noen hunder skiller også ut vond lukt om de stresser.

Tror ikke han er stresset.

Mulig det er feil, men jeg har hørt at Golden retriever kan stinke på grunn av halefett? At enkelte GR har en aktiv kjertel på halen som produserer lukt og fett..? :P Kan det være tilfelle med den ene hunden din?

Har jeg ikke hørt noe om, men skal sjekke ut mer om det.

En knallgod shampo (som tar halefett på katter riktignok) er Cleaning shampoen fra Dogstuff. Den er mild men effektiv. :P

Skal testes!

Har bestilt den nå.

Link to comment
Share on other sites

Prøv Purina Pro Plan laks og ris. Vi bruker det, og mamma's kunder bruker det. Mye omega 3 som nevnt ovenfor, for sensitive hunder. Forbytte går mye lettere enn med f.eks Specific ;) Hundene våre har kjempefin pels (: Fåes hos dyrleger (og på dyrebutikker tror jeg). http://www.purina-proplan.com/

Hvilket for bruker du, og har du skiftet for siden du startet tråden? Isåfall hvilket for brukte du da? ;D

Link to comment
Share on other sites

Og når du skifter fôr må du bruke det i ca 8 uker ja før du merker noe forskjell.. ;)

Sannhet med store variasjoner vil jeg si. Da jeg byttet for for nesten 4 år siden til et som var GARANTERT fritt for fisk (også sporstoffer) så jeg forskjell på hunden på 3 dager, jeg...

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for alle forslag og innspill!

Har i dag vært på hundelivsmessen (skuffende i forhold til i fjor!) og kjøpt 30kg. nutro choice (for 700kr, billig!)

Pratet med en super dame som solgte hundesjampo osv. Jeg kjøpte da noen saker der og som jeg skal prøve.

Skal bade hundene og begynne med foret i morgen, så dette blir spennende!

Skal prøve å huske å holde dere oppdatert hvis dere vil?

Torunn;.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...