Gå til innhold
Hundesonen.no

Ferie for å ta seg av valpen...


Guest Luckyliten

Recommended Posts

Guest Luckyliten

jeg og samboeren har planer om å kjøpe hund etterhvert...mest sannsynlig en staffordshire bullterrier...

det jeg lurer på er hvor lang tid det tar før valpen kan være alene hjemme?

holder det f.eks med 3 uker ferie? eller bør det være lenger?

hvordan skal vi gå fram for å venne den til å være alene over litt lengre tid?

samboeren min jobber ca et kvarter hjemmefra og kan derfor ha mulighet til å dra hjem å lufte han midt på dagen sånn i startfasen...

jeg går på skole en time unna og har varierende lengde på skoledagen...alt fra 2-3 timer til 7-8 timer...

Min plan var egentlig å kjøpe valp på sommeren 2009...da har jeg jo skoleferien på 2 mnd jeg kan bruke på valpen...

men etter sommeren må den jo uansett klare å være hjemme alene en stund...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Luckyliten

nei, såklart ikke...

men hvordan lønner det seg egentlig å gå fram? kan jeg f.eks. begynne med å la han være alene mens jeg er i butikken 5-10 minutter unna? eller bør jeg bare begynne med å gå ut, lukke døra noen minutter og gå inn igjen?

har jo sett flere hunder med voldom separasjonsangst, og det vil jeg ikke at min skal ha...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De første to-tre dagene blir du naturlig å forlate den alene når du skal på badet, hente posten, på et annet rom etc. Så får du bare ta det suksesivt deretter... En annen ting som går an er at du kan ha ham med deg på skolen, om du kjører dit og den kan ligge i bilen. Slik har vi løst det når vi fikk valp i mars.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg fikk valp i mai så hadde jeg fri fra jobb i en uke. Etter det har jeg hatt henne med på jobb, men det er jo ikke alle som har mulighet til det. Der får hun løpe mye løs, treffer masse folk og har fått mye sosialisering rundt om på byggeplassene.

Jeg synes 3 uker er lite for å venne en valp til å være alene i 8-9 timer, etter 3 uker er den tross alt bare 11uker...

Men det er nok mange som ikke har lenger tid på seg enn det, bare pass på å ikke gå for fort frem...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Luckyliten

var derfor vi tenkte å vente til sommeren...

2 måneder skoleferie er ikke dumt! :whistle:

men er fortsatt litt usikker på hvor fort jeg kan gå fram da...

alene mens jeg er på badet, alene mens jeg henter posten, er i butikken...hva videre?

etter sommerferien vil det jo komme noen dager hvor han er alene fra 7 til 15...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

det høres fornuftig ut å kjøpe hund i sommerferien , ja :icon_confused:

men det vi gjorde da, var å la hunden komme inn i vårt liv. vi tok selvfølgelig hensyn til hunden, men var ikke hjemme på grunn av han og sånt.

det eneste var at han pep når vi dro, og følte seg nok veldig ensom, stakkar. men når vi kom hjem lå han i senga og sov. de første ukene da han var valp fikk han bo i hele huset når vi var borte, dette slutta vi med etter at soffaen var passe angrepet når vi kom hjem. ;) hehe.

Men dette gikk seg til, uten så mye problemer, når vi stengte av stua(med en dør) når vi var borte. og han gikk automatisk til senga og la seg der. :lol:

det er i hvertfall sånn vi gjorde det, fordi vi ikke hadde mulighet til å være hjemme. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Personlig mener jeg at det er viktig å lære hunden med en gang å være alene hjemme. Men da ikke akkurat de første to-tre dagene (mer enn en liten tur på butikken da). En valp skal sove veldig mye, så hvis den får ro så er det bare vel og bra. Det eneste problemet er da at de må på do omtrent hver 3. time så det kan være lurte å ha muligheten til å stikke innom. Eller som sagt kjøre til jobb/skole og la den ligge i bilen. Da kan man lufte den, som trådstarter sa, imellom timene eller i pauser.

Pointet mitt er ihvertfall at det går ann å få en valp en fredag, for så å jobbe på mandagen. Forutsatt at man har muligheten til å se til den ca. hver 3. time. Jeg får valpen min den akkurat i det juleferien begynner, men for meg betyr det bare at jeg har litt mer frihet til å velge hvor lenge jeg er borte fra valpen.. for noe gradvis skal det gjøres. Så selvom det er mulig å gå omtrent rett i jobb/skole så ville jeg anbefale å ihvertfall ha en rundt 3 ukers ferie for da kan man selv velge og tilpasse behovene til den valpen. (Noen vil jo klare å være alene veldig raskt, mens andre ikke gjør det).

Det viktigste er jo at man finner riktig valp, og gir den spesielle valpen akkurat det DEN trenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig i at man må ta det etter valpen sitt tempo, og dette vil variere fra individ til individ. Det jeg var veldig glad for var at jeg hadde slingringsmonn i form av at jeg hadde mulighet til å bruke lang tid på tilvenningen om valpen trengte det. I alle debattene med ny valp og eventuell separasjonsangst så er det de som ikke kan enten ha med valpen eller komme hjem i perioder som sliter. Siden kjæresten din jobber nærme er det et godt utgangspunkt. Selv var jeg student og var veldig glad for den friheten det ga meg i valpeperioden.

Lykke til med staffen, de er bare helt nydelige krokodiller:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi fikk hund på vinteren, og avpasset det slik at det ble litt skiftjobbing i starten.

Nå ble det slik at hvalpen nesten tilvente seg sjøl å være alene. Gikk i buret å la seg, og ble der i timesvis på dagen når jeg skulle være "støttekontakt" og sosialarbeider i heimen.

Etter 14 dager var hun alene når ungene var på skolen, (4 timer) og nå er hun alene kanskje maks 6 timer i slengen.

Har hørt om folk som får hund om sommeren, og tilbringer hvert eneste minutt sammen med sitt nye familiemedlem. Når de da blir innhentet av hverdagen igjen blir det bare sorgen. Hund som ikke kan være alene når eier går på do engang, klarer ikke noen timer når de er på jobb/skole ihvertfall..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal hente min hund på en torsdag, så jeg har ordnet det med min mor at hun lufter ham på fredagen. Har tatt meg fri fra jobb samme lørdag for å være med valpen. Helga skal gå i hjemme- alene trening og det å bli kjent med ham og la ham utforske leiligheten. Vi har en 4 mnd gammel maine coon (som er større enn valpen). På den måten er han ikke heelt alene. Men skal se hvordan de går sammen. Er katten for voldsom, har vi en plan b og c også. Mamma har et barn på 6 mnd så det er ikke sikkert hun kan passe valpen om dagene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal hente min hund på en torsdag, så jeg har ordnet det med min mor at hun lufter ham på fredagen. Har tatt meg fri fra jobb samme lørdag for å være med valpen. Helga skal gå i hjemme- alene trening og det å bli kjent med ham og la ham utforske leiligheten. Vi har en 4 mnd gammel maine coon (som er større enn valpen). På den måten er han ikke heelt alene. Men skal se hvordan de går sammen. Er katten for voldsom, har vi en plan b og c også. Mamma har et barn på 6 mnd så det er ikke sikkert hun kan passe valpen om dagene.

Det er nok veldig lurt å ha et annet dyr i huset. Det hjelper nok veldig mye. Men som mange sier, litt dumt å være hele tiden med hunden og så plutselig hverdag. Eller også ha en for lang "tilvenningsperiode".

Den første hunden til foreldrene mine kom 2 år før meg. Og da det var en periode som ettåring at han var litt alene, var det mye permisjon og de var mye hjemme de første 6 årene av livet sitt (kom en søster like etter meg). Så han ble helt umulig og måtte flytte til mine pensjonerte besteforeldrene (heldigvis). Men han ulte, pep, bjeffet, skrapet og siklet.. og gikk aldri vekk fra inngangsdøren. Dette er da som sagt et resultat av at man er for mye med valpen, så venn den til å være alene så fort som mulig, men ALDRI fortere en hva som passer valpen. Men husk at litt piping blir det nok i starten, men en god ide kan være å venne den til å sove i buret om natten. Og la den være i bur i starten når du er hjemmefra, da vil den forbinde det med ro og soving. Da får du en hund som sover for det meste når du er borte. Husk at hunder er dyr som sover/hviler når de ikke er på "jakt", og i tillegg vil en valp sove enda mer enn en voksen hund.

Men det er veldig lurt å ha noen til å gå en luftetur ca. hver 3. time eller noe.. Min plan er å ha faste foringstidspunkt, og så føre opp i en bok for hver dag når hun går på do. Da kan jeg regne ut hvor ofte hun går på do og ca. hvilket tidspunkt.. da vet jeg det til når jeg begynner med jobb/skole.. hvor ofte noen bør se til valpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei  min hund er 3 år. I vår fanilie er det meg, som er mammaen til hunden og to barn. Ei på 14 og en på 18. Jeg har veldig respekt i forhold til hund og små barn. Vår hund forstår ikke konseptet med barn og jeg ønsker tips til hvordan man kan lære hunden ro når det er barn i nærheten.  I dag blir hun vil, bjeffer og når noen løfter opp barnet blir hun sjalu.. enn så lenge ikke i form av aggresivitet, men i form av bjeffing og ønske om å bort å leke, snuse og er veldig voldsom.  Det er vanskelig å øve når det gjelder barn, men tar i mot alle tips jeg kan få.    
    • Kloklipp ok igjen. Å lide for skjønnheten er ikke hans greie, men Vom er han villig til å lide for. Vi har hatt kjempefremgang på både kloklipp, dusjing og pelsstell. Å få børste, rake, dusje og klippe med maskin, med begge hender og godisen på hylla, kjempefremgang! Når det kommer til stress på treningssenteret er vi langt fra mål, som er en rolig og stille og perfectly well behaved gentleman Edeward, men det er fremgang, både i kurssetting og innom butikken.  Når det kommer til å gå pent i bånd uten bestikkelser hadde vi MASSIV fremgang, før vi plutselig hadde en hævletes setback i dag.  Han gjorde riktignok bare ett eneste bysk etter syklist, av sikkert mer enn 30 forbipasserende jevnt og trutt, så den delen er nesten i mål. Han var SÅ behersket og fin på alle de andre syklistene som passerte.  MEN, han insisterer på å konsekvent gå med hele skulderen foran beinet mitt når han ikke forventer å få betalt. Det er ufattelig irriterende. Luksusproblem, kanskje? Instruktør mener han skal holde frembeina bak skotuppene mine, men å enforce det kravet er BARE stress, så vi har hatt en helt ****** tur i dag. Om jeg fjerner det kravet under casual walking, så har vi det helt fint. Usikker på den avgjørelsen. Det ER greit å ha ham langt nok bak til at han ser meg og følger meg i hva jeg gjør uten å måtte varsle ham først, dersom jeg vil stoppe eller svinge. Samtidig er det dumt å ha dårlig stemning mellom oss over en sånn bagatell.  Jeg oppfatter ham ikke som for selvstendig eller dominant, så jeg tror ikke det å bare la ham gå de 30 cm for langt frem er et lederskapsproblem. Han er bare misfornøyd med hvor treigt jeg går, og føler vel at det går fortere om han er et hode foran.  Å fjerne kravet er å fjerne en stressfaktor for oss begge. Får høre med privatinstruktøren vår hva hun mener før vi gir opp eller finner en annen tilnærming. Ellers var det en massiv skuff å komme til klubbens første utendørstrening i LP for året. Det var INGEN der da vi kom. To stk kom ca 45 min etter start, da vi gikk igjen. Oh well. Planen var å ha det litt dølt der, med døll mat og en døll leke lekt dølt med av en døll muttern, for å ikke få samme problem med forventningsstress som vi har på senteret. Full måloppnåelse på den. Ede forbinder ikke spaserturen dit med noe spennende nå, mer som 2x30 min med krangling om hvor han skal gå ifht meg -_- Vi prøver igjen på torsdag, uten kravet om å holde seg bak skotuppene mine i casual walk. Kanskje legge på mer andre øvelser underveis for å forbinde turen i seg selv mer med mestring.  Utgangsstilling uten godis i hånden? Jeg fikk en på turen i dag. Ikke verst. Den var en opptur  
    • Hvor lenge varer et Back on Track dekken? Når blir det slitt? Hvor mye vask tåler det? Mitt er vel 10 år gammelt, så vurdere å kjøpe nytt.  Men noen som har noen info om dette? Har sjekket BOT sin side, men finner ikke noe om akkurat dette.   
    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...