Gå til innhold
Hundesonen.no

Rabiesvaksine


Nirm

Recommended Posts

det er rabiesvaksinen du tenker på? for der er det uhyggelig strengt. i andre land har de andre rabiesvaksiner, men holdbarhet inntil tre år (eller var det to?) men her i Norge er det ett år som gjelder. Dersom du blir stoppet på grensen, og grensevakten ser at den neste vaksinedatoen er overskredet, så blir du stoppet, og boffen må i karantene.

eks. du tok rabiesvaksine 1. juni -07, så misser du med to dager, så neste rabiesvakine tas 3.juni -08. dyrlegen din er kanskje "grei" og setter sprøyta, og skriver vaksinedato 03.06.08 i passet. dersom blir du stoppet på grensa, så kommer grensevakten til å kreve hunden i 6 mnd karantene. regler er regler. sinnsykt firkantet, men slik er det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En evt to dager over har jeg vært med på at har gått bra (alt kommer jo litt annpå hvem du treffer på på grensa, samt hvor du skal), men om det begynner å gå flere dager eller mer så sliter du litt mer. En kompis fikk satt hunden sin i karantene med tre dager over "hadde du kommet i går hadde det nok gått greit" sa tolleren på grensa.

I Sverige har de 2år mellom hver sprøyte, så mange som bor nært grensa og som ofte er i sverige får satt vaksinene på hundene der. kanskje ikke så dumt, da slipper de å få mye vaksine hvert år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt man egentlig ikke stoler blindt på veterinæren... Nirms vaksine var jo egentlig to år gammel, og jeg ville vaksinere han opp på nytt. Men nei, jeg fikk ikke det, for det var nok med å bare ta en sprøyte og så blodprøver siden han hadde vært fullvaksinert. Men nå skal han få ferdig vaksinene sine og ha de i orden... Og så trur jeg at jeg styrer litt unna henne på viktige ting.... :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vaksinen må settes senest samme dato som året før. Dersom det går et par dager over ett år fra forrige vaksine, så kan man visstnok søke mattilsynet om å få slippe ny blodprøve. Det må da i såfall gjøres før et evt utenlandssbesøk, ellers så risikerer man at hunden blir satt i karantene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for alle svar.

Har startet på nytt nå med ham. Så da er det ny vaksine om en mnd, og så blodprøver etter det. Så har man alt i orden.

De fleste vetrinærer anbefaler 2 vaksinasjoner. Jeg for min del har alltid kun tatt en, og har aldri hatt problemer med at de ikke har dannet nok antistoffer av kun en sprøyte (altså fått blodprøven godkjent).

Jeg nå litt motstander av å vaksinere mer enn nødvendig også, da...

Men det er klart- risikoen er jo høyere for at blodprøven ikke godkjennes, og at man må starte på'n igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer vel an på hvilken rabiesvaksine man tar.

Hvor ofte det må revaksineres har med hva leverandøren anbefaler.

Rabisin må man ta omigjen hvert år. Mens Nobivac anbefaler hvert 3 år.

Så må man jo se hva de enkelte landene krever av revaksinering.

Hadde jeg visst om dette før jeg rabiesvaksinerte, så hadde jeg valgt Nobivac. Men det er ikke alle veterinærer som fører Nobivac.... Hmmh, I wonder why... *mumle noe om penger*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om de får nobivac så må de vistnok vaksineres hvert år i norge uansett.. I allefall mente de det når jeg nå vaksinerte min kar, han har fått nobivac de siste to årene.

Nirm; du trenger som oftest ikke kjøre fult med to sprøyter om det er mindre enn ett år over, som oftest holder det med en sprøyte og en blodprøve. Blodprøven er jo det kjipeste å vente på da, samt at det er det dyreste, i alle fall her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om de får nobivac så må de vistnok vaksineres hvert år i norge uansett.. I allefall mente de det når jeg nå vaksinerte min kar, han har fått nobivac de siste to årene.

Da har de snytt deg... :P

På mattilsynets sider står det:

"I tillegg skal dyret være vaksinert mot rabies med en inaktivert vaksine i henhold til vaksineprodusentens anbefalinger og vaksinasjonen må være gyldig2). "

"2)Ved grunnvaksinering regnes rabiesvaksinasjonen som gyldig først 21 dager etter at vaksinasjonen er utført. Ved revaksinering regnes vaksinasjonen som gyldig fra revaksinasjonsdato dersom dyret revaksineres før gyldigheten av forrige vaksinasjon har utløpt. Revaksinering regnes som grunnvaksinering dersom det ikke foreligger dokumentasjon fra veterinær som bekrefter gyldighetstiden for forrige vaksinasjon. "

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kan hende det bare er jeg som er fullstendig glemsk her altså, men jeg var så sikker på jeg hadde laget en «min hund» tråd til Karma, men isåfall er den borte nå. 🙈  Kan dere se på «bakrommet» om tråder har eksistert og er blitt slettet av en eller annen grunn? Eller er den sporløst borte isåfall?  Vil jo gjerne unngå at det skjer igjen om det er en grunn til at den er borte og det ikke bare er jeg som innbiller meg at jeg laget den tråden. 😂
    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
    • Hadde nettopp en kjempefin tur uten noe tull, og masse pen lineføring. Ede var skikkelig på tilbudssiden og ikke engang utålmodig på godbitene. Det går virkelig fremover. Ordentlig godgutt i dag 🥰 Flink vaktbikkje også, for anledningen i Miljøpatruljen. Forsøpling tar vi alvorlig.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...