Gå til innhold
Hundesonen.no

Drar i båndet


dreverLucas

Recommended Posts

valpen vår på 7 mnd drar helt sykt masse i båndet, så vi får han ikke til å gå pent slik vi ønsker.

Han er en Drever,(med blanding av golden og labrador i seg) så er veldig sta!

Han er skikkelig sterk og jeg kan ha problemer med å holde han igjen, når han absolutt vil frem.

vi har prøvd noe jeg leste i en bok om hundeadferd, at hunden skal sitte hver gang han drar, og ikke får gå før båndet er slakt, men dete har han ikke lært noe annet av at han setter seg ned når vi stopper opp( han setter seg ikke alltid da heller)

Så noen som har tips til hvordan vi kan få han til å slutte å dra slik?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du vanlig halsbånd til han? Kanskje du kunne prøve med strupehalsbånd/halstrup eller noe? Vis ikke dette funker, finnes det jo anti trekk grime og sele. Grimen kan du få kjøpt til under 50 lappen hos www.nettdyret.no :P Jeg vet ikke om jeg hadde begynt med en gang med grimen, siden hunden er nokså ung. Men kanskje skifte halsbånd hadde vært en ide? :cool: Håper du finner ut av det iallfall. Ingenting er verre enn hunder så drar! Lykke til ! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker den metoden at jeg stopper når han drar/ jeg ser at han kommer til å gjøre det, og da får han ikke gå videre før han enten slakker båndet, eller setter seg ned. Er han skikkelig treg på dette, lager jeg noen lyder for å få oppmerksomhet, så han kommer mot meg. Da går vi videre. Han har skjønt det nå tror jeg, men må jobbe mer med forstyrrelser.

Du burde kjøpe den bokden "hva gjør jeg når hunden drar i båndet" husker ikke hvem som har skrevet den, men den finnes iallefall på canis.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager å "stjele" tråden litt, men er det noe man kan gjøre for å unngå at valpen begynner å trekke i senere tid?

Starte bånd trening med en gang er jo en god ide!

Når det gjelder en som allerede drar: Stopp når båndet er stramt - gå bakover så h*n må følge deg - når h*n er ved siden av deg begynner du å gå fremover igjen. Belønn kontakt og belønn når pelsen går pent. Det blir mye frem og tilbake, og det er ikke bestandig turene blir så lange, men det er - utfra min erfaring - den beste måten. Lykke til :cool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Starte bånd trening med en gang er jo en god ide!

Når det gjelder en som allerede drar: Stopp når båndet er stramt - gå bakover så h*n må følge deg - når h*n er ved siden av deg begynner du å gå fremover igjen. Belønn kontakt og belønn når pelsen går pent. Det blir mye frem og tilbake, og det er ikke bestandig turene blir så lange, men det er - utfra min erfaring - den beste måten. Lykke til :cool:

Det er min erfaring også, men i stedet for å rygge bakover snur jeg heller og går noen meter i motsatt retning til hunden går fint, roser hunden for det, snur oss igjen og ber hunden gå fint. Gjentar samme prosedyre med en gang hunden begynner å trekke igjen.

Hunden drar av en grunn - den vil fortere frem. Dersom du snur (eller rygger) får ikke hunden viljen sin, og det tar i tillegg lenger tid før hunden kommer dit den vil. Dette skjønner (forhåpentlig) hunden veldig raskt!

Dette er en positiv innlæring av "gå pent", og jeg har sett min søster trene sin hund med både strup og gå-pent-sele (trening med ubehag) - den hunden er nå 3 år og går ikke halvparten så fint i bånd som min gjør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg går tur med Enya og hun har vanlig halsbånd drar hun noen ganger hvis hun finner noe veldig spennende. Da stopper jeg når båndet er stramt og står helt stille til hun tar kontakt med meg og slakker båndet. Måtte i begynnelsen lokke henne til meg, men hun skjønner dette selv etterhvert. Når vi skal gå tur nå bruker vi sele og hun går kjempefint med denne. Prøvde oss med strupehalsbånd, men da vi så dette ikke ga resultater, kuttet vi det ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man stopper når hunden drar i båndet, og går videre når hunden selv har gjort slik at båndet er slakt. Man kan gjerne også kjøpe nytt, bredt halsbånd, for å se om det hjelper. Min hund går i alle fall mye penere i et bredt, behagelig halsbånd, enn i et smalt et. Mange hunder drar nemlig for å komme unna det ekle, tynne halsbåndet som skjærer seg inn i halsen. Men uansett må man selvsagt trene, det er ikke sånt som kommer av seg selv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...