Jump to content
Hundesonen.no

Vurderer kennel eller garde


Car00line

Recommended Posts

Nå savner jeg Keela så sinnsykt mye!

Så nå vurderer jeg å sette henne inn på kennel (der marita jobber)

Så kan jeg være med henne når jeg ikke jobber, (å typen min når jeg jobber) og så må hun være på kennelen om natta.

Eller er det egoistisk når hun er hjemme med familien min, og har det supert der?

Er jo syrt også med kennel, men det hadde vært så kosli å hatt henne her.

Så får jeg trent henne også, + hun får miljøtrening.

Så noen flær meninger om dette? :)

Link to comment
Share on other sites

Tja.. det kommer mye an på hvordan hunden takler et kennelopphold. Jeg har sett de merkeligste hunder/raser tilpasser seg kjempefint (borzoi, bichon frisè, irsk setter), som man kanskje skulle tro ikke taklet det så bra. Du kan jo kanskje prøve noen dager og se hvordan det går? Hvor gammel er hun nå, hun er vel nokså ung? Det har også mye å si hvordan kennelen er; er det mye bjeffing, masse hunder og tjas og mas, eller er det rolig, får de turer, osv? Når det er sagt, så har jeg sett mange valper som har hatt det supert på kennel; spesielt hvis de har vært flere. Miljøtrening er jo en fin tanke, men husk at det KAN gi henne en negativ opplevelse, og da har du nok ødelagt ganske mye.. Hunder KAN få seperasjonsproblemer etter et kenneloppphold (mulig hun ikke får det siden du stikker innom hver dag), de KAN bli veldig stressa, de KAN møte på hunder som ikke er snille med de (ikke nødvendigvis fyker på de, men som plager de), de KAN lære seg unoter som bjeffing, hyling, piping (som kanskje ikke var der fra før av?), og i det hele tatt kan et kennelopphold i den verste sesongen (nemlig nå) generelt gjøre et heftig inntrykk på en liten ung frøken, og da tenker jeg på et noget negativt inntrykk..

Men du kjenner din valp best, og du vet vel også endel om hvordan kennelen er. Personlig hadde jeg ikke hatt noen problemer med å satt min valp på kennel, men så er det tross alt oppdretteren hennes som driver den, hun ville sannsynligvis fått bo inne i huset med de andre hundene, og generelt er hun jo godt kjent her; født og oppvokst her som hun er, og har vært mye på besøk i ettertid. Jeg vet også at min valp er en liten tøffing og tåler en god støyt, selv om hun akkurat nå er inne i en litt "merkelig" periode hvor ting kanskje er litt skummelt (ville kanskje ventet til denne hadde gitt seg litt hvis hun skulle bodd i kennelanlegget).

Link to comment
Share on other sites

Du setter ikke en 5 mnd gammel valp på kennel hvis det ikke er veldig NØDVENDIG, er hun hos familien din og har det bra der syns jeg du skal ikke tenke egoistisk og la henne være der.

Hva er grunnen for at hun ikke er hos deg, hvis det er din hund mener jeg ?

Link to comment
Share on other sites

Du setter ikke en 5 mnd gammel valp på kennel hvis det ikke er veldig NØDVENDIG, er hun hos familien din og har det bra der syns jeg du skal ikke tenke egoistisk og la henne være der.

Hva er grunnen for at hun ikke er hos deg, hvis det er din hund mener jeg ?

Man trenger da ikke være så bastant. Selvsagt er ikke kennel det optimale for en valp på den alderen, men er det snakk om en begrenset periode og ikke i tre uker uten eier til stede, så er det en annen sak. Jeg reagerer også på de som må sette sin lille valp på kennel fordi de skal på sydenferie - rævva planlegging! Men, når det er sagt, så har ikke nødvendigvis valpen det helt forferdelig! Hadde en periode i fjor hele fire valper, jevngamle, noen fra samme kull til og med, på kennel hos oss. De hadde det strålende morro sammen; de lekte og sov sammen, og så gikk vi på "oppdagelsesferd" i skogen, og fant godis gjemt under løv og i gress, trente innkalling og kontakt. De fikk fortsette sosialiseringsperioden sin litt lengre enn andre hunder, og leke med hverandre. De fikk også møte stødige voksne hunder, deriblant min egen Tulla som lot dem henge i ørene hennes og rive henne i halen. De stod i et eget rom, skjermet for den eventuelle lyden/synet av andre hunder. Jeg kan med hånden på hjertet si at de trivdes. Hadde to av de på opphold nå nettopp (og en er her enda), og det er fremdeles trivelige hunder, ett år eldre, men slett ikke redd for å være på kennel; de slapper av og koser seg i luftegården, de ligger rolig inne og er veltilpassete. Men så var dette valper med en god psyke; en filleting ville ikke knekt de for å si det sånn. Mulig andre raser eller individer ikke ville taklet det. Men hadde kenneloppholdet vært annerledes; med ett rom de skulle være i i en lang gang, med dør ut til luftegård og ellers ingen kontakt med mennesker bortsett fra ved fôring/vasking, og der skulle valpen stått alene i to uker, så selvsagt ville jeg ikke anbefalt å ha en valp på kennel. Det ER virkelig forskjell på kennelopphold og kennelopphold! Og derfor kan man ikke være så bastant som du er, mener jeg. (Edit: Det er seriøst forskjell på å ha hunden/valpen på en kennel med 8 hunder, eller en med 120 også..)

Link to comment
Share on other sites

Det kommer helt an på hvordan hunden takler det og hva slags pensjonat det er snakk om. Jeg jobbet på en kennel jeg nødig ville satt fra meg noen hund i det hele tatt, uansett hvor trygg den hadde vært. Men jeg vil påstå at noen hunder har det minst like bra når de er på det pensjonatet jeg driver, som når de er hjemme. (høres veldig skrytete ut, men det er allikevel min ærlige mening)

Link to comment
Share on other sites

Du setter ikke en 5 mnd gammel valp på kennel hvis det ikke er veldig NØDVENDIG, er hun hos familien din og har det bra der syns jeg du skal ikke tenke egoistisk og la henne være der.

Hva er grunnen for at hun ikke er hos deg, hvis det er din hund mener jeg ?

Grunnen er at jeg jobber her. Og bor på et hotell som ikke tillater dyr.

Jeg vet jo ingenting om det, så det er jo derfor jeg spør.

Så jobber jeg enten fra 9-4 eller 4-10, så da er jeg jo med henne når jeg ikke jobber.

Og når jeg ikke jobber så er hun med typen min. Så da vil hun egentlig bare sove på kennelen.

Men siden hun er hjemme og de passer godt på henne der, så tviler jeg på om jeg skal ta henne her.

Hun får ikke den treningen hun skal ha, å ikke de turene hun fortjener. Hun får en liten tur til dagen.

Det er jo egoistisk viss jeg tar henne hit, men hun vil jo ikke ha vondt av det heller. (me mindre noe skjer da, eller hun ikke takler det)

Og hun er jo tross alt bare 5 mnd, så da er jeg litt usikker på om det er så lurt..

Men jeg vet ikke jeg. Er snakk om 4-5 dager visstil da.

Så bare kom med det dere vet om ting, slik at jeg ikke gjør noe dumt :blink:

Link to comment
Share on other sites

Ikke frekt ment altså, og du behøver vel ikke å svare.

Men hvorfor skaffet du deg hund hvis du ikke har mulighet til å ha henne, og hun ikke får så mye mosjon og sosialisering der hun er nå ? (eller mente du at hun ikke kom til å få det nødvendige hvis hun er til deg?)

ps: hvordan får du slik kul meny på piczo? :blink: min er så kjedelig.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, nei, men jeg har jo bare en sommerjobb :blink: Jobber til 10. august.

Og hun har det ikke fælt hjemme, for all del :)

Det er bare det at jeg syns treningen er veldig viktig, og de vet ikke hvordan de skal trene henne.

Og viss jeg kunne hatt henne her så får jeg trent henne, og vi får miljøtrening. Da får hun jo oppleve storby,

masse mennesker, bråk og slik. Det får hun ikke hjemme hos meg i småbygda :D

Så hun får jo godt av det også.

Sender deg pm om piczo :P hehe^^

Altså det har seg slik.

Jeg fikk et veldig bra tilbud om ¨å jobbe her stavanger, og takket ja. Keela kunne være hjemme med familien min i mens.

Så nå savner jeg henne veldig, og kunne tenkt meg å tilbringe delen av dagen der jeg ikke jobber til henne. Så kan typen min ha henne når jeg går på jobb. Så bor vi på et hotell som jobben betaler, men der er det ikke tillatt med dyr. Så da tenkte jeg at hun kanskje kunne oppholdt seg en plass om nettene. Så får hun være med oss igjen om dagen. Og det er snakk om 4-5 dager viss til. Så får hun oppleve storby, og kjørt buss.

Uansett så er det jo egoistisk på en måte :P Men hadde jeg ikke brydd meg, så hadde jeg jo gjort det. Men nå spør jeg jo om hvilke meninger dere har om dette så jeg ikke gjør noe feil. For jeg vil kun det beste for jenten min! :P

Jeg skal være med Marita på kennelen på søndag, så får jeg jo vett hvordan det er der. Er jeg i tvil etter å ha vært der en dag, så setter jeg selvfølgelig ikke inn henne!

:)

edit: la til mer

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...