ida Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Har dere noen sunne, gode middagstips nå i varmen? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Selvsagt! Okey- for det første- salat. Bruk fantasien og bytt ut isberg'en, hiv i alt fra hakket chili til bønner til sukkererter- alt hva du måtte ønske. Kjøtt eller tunfisk, kylling, nøtter, cherrytomater og små ananas- eller melonbiter er digg i ha i. Kan lages og settes i kjøleskap til senere, og er lett å ha med på tur! Grillmat: fisk og magert kjøtt er flott å hive på grillen. Strimle all slags grønnsaker og legg de innpakket i aluminiumsfolie, sammen med litt olje, krydder og salt og pepper. Nesten ALT kan grilles, og det er ikke vanskelig å få det sunt. Magre pølser er jo og et greit alternativ til vanlige. Og- et suupert turtips- pakk inn maiskolber i folie sammen med smør, salt og pepper. Pakk i sekken, dra til skogs (ha med grill da, det er jo ikke lov til å tenne bål), og kooos dere. Knask! Til varme sommerdager er det godt med kald mat! Gå til bakeren og kjøp et godt, grovt brød. Hiv på salat og kalkun- eller kylling, pluss alt av grønne saker du har lyst på. Det er supergodt og man blir mett og god. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mirai Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Min favorittsalaet er: Hjertesalat Chili (skrap ut frøene og skjær den i små biter, da "fester" ikke den sterke smaken seg på tunga) Rødløk Fetaost (vasker av den oljen og krydderet under vann) Mini grissini med hvitløk og urter Litt olje oppå To spray med balsamicoeddik Litt salt og pepper Mmmm Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lotta Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Peanøtter og winegums? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Peanøtter , røstet, hives over den varme woken med kylling og sprø grønnsaker. Kyllingen har blitt marinert over natten, i sesamolje, chili, revet fersk ingefær, soyasaus og bittelitt balsamico. På slutten av wokingen hiver du med de nykokte brede glassnudlene og gir de en liten omgang slik at de trekker til seg masse smak. winegums .. av pasjonsfrukt danderes over en fruktig og sommerlig skogsbær-creme brulée med en knasesprø skorpe. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Callista44 Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Og her er det bare stekt fiskepudding, med grønnsaker og ris, men godt var det ..peanøtter er godt i mye....))... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lotta Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 , røstet, hives over den varme woken med kylling og sprø grønnsaker. Kyllingen har blitt marinert over natten, i sesamolje, chili, revet fersk ingefær, soyasaus og bittelitt balsamico. På slutten av wokingen hiver du med de nykokte brede glassnudlene og gir de en liten omgang slik at de trekker til seg masse smak. .. av pasjonsfrukt danderes over en fruktig og sommerlig skogsbær-creme brulée med en knasesprø skorpe. Så bra at du er på bedringens vei, Mari! Inviterer du på middag en dag??? Har forresten hørt at rimiremaicaobskiwi eller noe sånt, har kryddermarinert, halv ørret som er veldig god å legge i ovnen (folie), serveres med nye poteter og en enkel salat (ymse salatblader og balsamico). Hvem er det forresten som har kommet på å kalle "nye poteter" for "ferskpoteter"??! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Så bra at du er på bedringens vei, Mari! Inviterer du på middag en dag??? Takk takk Og døra er selvsagt alltid åpen. Jeg er ikke så flink med sånne puddinger, så barna får være hjemme. :closedeyes: Hvem er det forresten som har kommet på å kalle "nye poteter" for "ferskpoteter"??! Jeg vet ikke, men der hvor jeg kommer fra heter det ikke "nye poteter" engang enda. Vi trøndere er stuck med "nypoteter" vi. Jammen bra jeg kun spiser poteter type en gang i måneden. Eller no. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 3. Juli 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Mmmm. Wok er godt! Det heter da nypoteter i Oslo, også! Peanøtter er slikt vi har adrenalinpenn for her i huset, så det er bannlyst, men ellers var det lurt! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fanny Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Färskpotatis heter det i Sverige. Ge mig mer middagstips! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Peers Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Ble sulten av denne tråden jeg. Fy Ida! *brumme i skjegget* Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Mmmm. Wok er godt! Det heter da nypoteter i Oslo, også! Det var det jeg tenkte! Nå virker det som de heter ferske poteter i hele landet. Og de ferske potetene jeg kjøpte til å fløtegratinere i forrie uke var ikke så ferske at jeg imponertdånte akkurat... Peanøtter er slikt vi har adrenalinpenn for her i huset, så det er bannlyst Iik! Hold deg isåfall langt unna Lotta! Hun har spist så mye peanøtter at det kommer peanøtte-støv ut når hun puster. Bare sånn at du vet det. Lzm. En annen idé til sommermat er pizza. Stikk ned på Grønland og kjøp sånne svære nan du får i grønnsakssjappene der nede. De er helt geniale pizzabunner! Lag en helt enkel tomatsaus hvor du steker knuste hvitløksfedd i god olivenolje til de blir myke på utsiden (ikke gyldne eller brune!), og rør inn noen bokser med gode bokstomater, men ikke ta med all juicen de ligger i. (Jeg anbefaler Mutti Pelati.) La den putre seg tykk, og hiv over en neve med ferske basilikumsblad. Klæsk på hva du vil av topping. En pizza til hver betyr at man kan ha på det man liker best. Jeg har en variant jeg liker innmari godt med artisjokker, sorte oliven og parmaskinke, nammis! Toppes med en klump fersk mozzarella revet i biter, og stekes høyt i ovnen på ca 300 grader i en 5-10 min. Ooh! Også har du skinkebiff med urtepesto. Stekes på grillen, eller i grillpanne. Serveres med ovnstekte grønnsaker (aubergine, squash, hele sjalottløk, paprika, tomat, fenikkel osv). Grønnsakene gir nok saus. Ellers vil jeg slå et slag for suppe som sommermat. Hjemmelaget suppe er hinsides godt! Jeg lager en j@vel av en grillet paprika suppe fra scratch. Men sambo nekter på at suppe er mat... Mari, som er altfor glad i god mat, og er blitt en tjukkas. Men hun jobber intenst (alt er relativt?) med å bli en tynnas, og denne tråden hjelper ikke! Ååh! Åh! Siden jeg nevnte stekte grønnsaker (på 180 grader i minst en halv time sammen med mye god olivenolje), så prøv det i couscous en gang! Kok couscous, hiv gjerne en grønnsaksuljongterning i kokevannet, og sett til kjøling. Når det er lunkent, så kast opp i grønnsakene og en neve eller to med ferskrevet parmesan. Rør inn raften av ca en halv sitron (spørs hvor mye du lager). Snadder! Genial å ta med til lunsj på jobben, og greia holder seg i kjøleskapet i vaffal 4 dager. *Dobbelpost. Mod Miriam* Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Peers Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Det var det jeg tenkte! Nå virker det som de heter ferske poteter i hele landet. Og de ferske potetene jeg kjøpte til å fløtegratinere i forrie uke var ikke så ferske at jeg imponertdånte akkurat... Iik! Hold deg isåfall langt unna Lotta! Hun har spist så mye peanøtter at det kommer peanøtte-støv ut når hun puster. Bare sånn at du vet det. Lzm. En annen idé til sommermat er pizza. Stikk ned på Grønland og kjøp sånne svære nan du får i grønnsakssjappene der nede. De er helt geniale pizzabunner! Lag en helt enkel tomatsaus hvor du steker knuste hvitløksfedd i god olivenolje til de blir myke på utsiden (ikke gyldne eller brune!), og rør inn noen bokser med gode bokstomater, men ikke ta med all juicen de ligger i. (Jeg anbefaler Mutti Pelati.) La den putre seg tykk, og hiv over en neve med ferske basilikumsblad. Klæsk på hva du vil av topping. En pizza til hver betyr at man kan ha på det man liker best. Jeg har en variant jeg liker innmari godt med artisjokker, sorte oliven og parmaskinke, nammis! Toppes med en klump fersk mozzarella revet i biter, og stekes høyt i ovnen på ca 300 grader i en 5-10 min. Ooh! Også har du skinkebiff med urtepesto. Stekes på grillen, eller i grillpanne. Serveres med ovnstekte grønnsaker (aubergine, squash, hele sjalottløk, paprika, tomat, fenikkel osv). Grønnsakene gir nok saus. Ellers vil jeg slå et slag for suppe som sommermat. Hjemmelaget suppe er hinsides godt! Jeg lager en j@vel av en grillet paprika suppe fra scratch. Men sambo nekter på at suppe er mat... Mari, som er altfor glad i god mat, og er blitt en tjukkas. Men hun jobber intenst (alt er relativt?) med å bli en tynnas, og denne tråden hjelper ikke! Du hjelper ikke akkurat oss andre som vil bli tynnaser heller da, med de lekre oppskriftene dine Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Du hjelper ikke akkurat oss andre som vil bli tynnaser heller da, med de lekre oppskriftene dine Kanskje det er greia? Pøse på med uimotståelige fristelser slik at hele resten av verden blir smellfeite og jeg virker som en smekring til sammenligning? Amerikanerne har jo den effekten på resten av verden, så hvorfor kan ikke jeg liksom. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 3. Juli 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Åååå, den pizzaen hørtes godt ut. Og jeg har en boks couscous som bare glaner på meg i skapet. Nå kan jeg bruke den til noe lurt. Vi var på Grønand i går, men da kjøpte vi frukt. Plommer, vannmelon, honningmelon, jordbær, pakistansk mango og kirsebær. Jeg er så dum på alle de snåle grønnsakene der, men skal finne ut av ting.... Mari har jeg nok ikke sett, men Anette er ikke akkurat tjukk, da. MER MAT!! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Mari har jeg nok ikke sett, men Anette er ikke akkurat tjukk, da. Jeg har møtt en del av deg. Det er jeg ganske så sikker på! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
molly Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Jeg har møtt Mari, og etter hva jeg kan huske var hun omtrent like tjukkas som Anette...Jeg føler meg litt som en "amerikaner" i forhold, så takk for den liksom... Men en genial tråd Ida, SUNNE og gode oppskrifter er fint å ha, for jeg har nemlig, etter at jeg har blitt så flink til å trene :angel: bestemt meg for at jeg også skal bli flink til å spise (nok og riktig). Mitt nye liv starter i ferien, som nå er kun en dag unna! Flere oppskrifter!! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 Jeg har møtt Mari, og etter hva jeg kan huske var hun omtrent like tjukkas som Anette...Jeg føler meg litt som en "amerikaner" i forhold, så takk for den liksom... Pøh! Det er lenge siden du har møtt Mari, og Mari har rukket å meske seg mye siden den tid! Så er det noen som er amerikaner, så er det meg! (en setning jeg forøvrig aldri trodde jeg hverken skulle skrive eller si...) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bananen Skrevet 3. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 3. Juli 2008 ***** amerikanere! Men Mari, fortell om dine kjøttboller! Mmmmm, Maris hemlagda köttbullar! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 4. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Juli 2008 Men Mari, fortell om dine kjøttboller! Mmmmm, Maris hemlagda köttbullar! Ja er ikke de helt fantastiske? Yum! Men oppskriften er litt innfløkt, så den får jeg ta en dag jeg har gidd til overs. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tm100021 Skrevet 4. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Juli 2008 Vi hadde en kokk her på sonen engang, men dette er myye bedre, med Mari! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 4. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Juli 2008 Vi hadde en kokk her på sonen engang, men dette er myye bedre, med Mari! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 4. Juli 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Juli 2008 Jeg har møtt en del av deg. Det er jeg ganske så sikker på! Hvilken del? Mer mat, Mari! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 4. Juli 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Juli 2008 Hvilken del? Et avkom med en liten oransje frøken. Solo og Bacon gikk godt overens. (Det var noe med broren til eksen til venninnen til datteren din. Tror jeg? ) Nå får dere prøve noen av idéene mine før dere avgjør om jeg er egnet til å komme med flere! Mulig dere synes de smaker høgg liksom. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 4. Juli 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Juli 2008 Et avkom med en liten oransje frøken. Solo og Bacon gikk godt overens. (Det var noe med broren til eksen til venninnen til datteren din. Tror jeg? ) Nå får dere prøve noen av idéene mine før dere avgjør om jeg er egnet til å komme med flere! Mulig dere synes de smaker høgg liksom. Ane elsker staffer, pit bull og liknende hunder. Det gjør sikkert Solo også. Når det kommer til kjæresterier og slikt og særlig til venninnene må jeg nok melde pass. Sålenge det er olivenolje, masse hvitløk og slikt i maten er den garanter kjempegod! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar