Gå til innhold
Hundesonen.no

Flassing


maja80

Recommended Posts

Buddy har begynt å flasse mye, i tillegg til at pelsen ikke er like blank og fin som den pleier. Han bruker samme for som han bestandig har gjort ( Royal Canin Sensible). Bruker også en shampo beregnet for tørr hud og flass, men det hjelper ikke. Han flasset en del da han var yngre, men etter at jeg byttet for sluttet han med det.

Han har vært mye syk ( 2 kneoperasjoner det siste året) i tillegg til mange uhell som har ført til at han ikke kan aktiviseres nok. Men nå er det 4 mnd siden siste operasjon og vi er i full gang med opptrening, så endelig kan jeg mosjonere han slik at han blir sliten og fornøyd. Vet jo at hunder som ikke aktiviseres nok kan bli stresset, og da kan pelsen bli dårlig.

Har også begrenset inntak av smertestillende pga at han ble såå dårlig i magen, som igjen førte til dårlig pels. Men den siste mnd har flassingen blitt verre, og matlysten er ikke på topp (vanligvis er han et ordentlig matvrak).

Virker som om han er litt lei foret. Har vært hos dyrelegen der det ble konstatert nesemidd, og er nettopp ferdig med kuren.

Kanskje det er medisinen som har ført til den dårlige pelsen? Før siste operasjon (i januar) var pelsen helt nydelig, blank og fin uten flass. Er det noen som har opplevd det samme, eller har tips for å bli kvitt flasset? :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan flassingen og pelsproblemet ha noe med smerte å gjøre?

At hunden har dårlig matlyst kan også ha en direkt sammenheng med smertene. Jeg har selv kroniske smerter, om jeg ikke tar "nok" smertestillende er matlysten så og si borte. Veldig vanlig å få en kvalmefølelse pga smertene. Regner med at hunder har det på samme måte.

Odingutten min har HD-D og er relativt sterkt plaget, går fast på Rimadyl. Før vi begynnt å med. han fast, hadde han dårlig matløyst og hadde blass pels ( noe jeg tror kommer av psykisk stress)

Hva slags mageproblemer har han?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han har vært plaget med diare og oppkast i perioder, men det er som oftest når han har brukt mye rimadyl over lengre tid. Eller hvis han har spist feks for mye griseører. :P Han ble operert for avrevet korsbånd i midten av januar så det kan hende han har smerter etter det. Men det er vanskelig å vite siden han må ha veldig vondt for å reagere. Dyrelegen har sagt at jeg bare skal bruke rimadyl hvis jeg ser han har vondt, halter etc. Kanskje vi må prøve en annen type medisin.. Kan jo prøve å gi han rimadyl en liten stund for å se om det hjelper på pelsen og matlyst! :P

Kan flassingen og pelsproblemet ha noe med smerte å gjøre?

At hunden har dårlig matlyst kan også ha en direkt sammenheng med smertene. Jeg har selv kroniske smerter, om jeg ikke tar "nok" smertestillende er matlysten så og si borte. Veldig vanlig å få en kvalmefølelse pga smertene. Regner med at hunder har det på samme måte.

Odingutten min har HD-D og er relativt sterkt plaget, går fast på Rimadyl. Før vi begynnt å med. han fast, hadde han dårlig matløyst og hadde blass pels ( noe jeg tror kommer av psykisk stress)

Hva slags mageproblemer har han?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...