Jump to content
Hundesonen.no

Fremgangsmåter til utvalgte "triks"


Mirai

Recommended Posts

Tenkte å lære Mona noen nye triks, bare for skoj. Gjerne ting som kan passe inn i freestylelignende øvelser og momenter. Ikke at vi skal starte med det, men som sagt for gøy. Og da trenger man kreative Hundesonenhjernen til hjelp :D

Tenkte f. eks å trene på at hun skal gå i vanlig marsj, og så at hun strekker frem ett og ett frambein mens hun går (de som har sett hester gjøre denne øvelsen skjønner hva jeg mener). Vil dette være vanskelig å trene inn? Eksempelvis, hvordan? :ahappy: Hun er klikkerklok, og jeg kan nok overføre en target fra bakken opp til noe som kan holdes i hånda og lede henne med det. Tror det er enklere enn å trene med godbit.

Bukke/lekestilling - forslag til fremgangsmåte?

Det er ikke nødvendig at alt blir perfekt, vi kan godt prøve oss frem litt :yes:

Hun kan snurre rundt, det lære jeg inn med shaping/godbit (ja, fy meg - jeg blandet!).

Ellers noen tips til enkle eller morsomme triks?

Link to comment
Share on other sites

Bukke/lekestilling - forslag til fremgangsmåte?

Jeg tror jeg leste i Hudesport en gang at man skulle klikke når hunden strakk etter at den reiste seg. (når den sover eller har vært i kurven sin) Jeg vet ikke hvor godt det virker.. Tar sikkert litt lang tid..

Link to comment
Share on other sites

Ja, ser for meg det jeg også. Ser ikke helt for meg at jeg har godbiter tilgjengelig så ofte jeg hadde trengt for å klare å forsterke det frem til en øvelse, hehe..

Ja, det er en irsk ulvehund forresten. Så slalom mellom beina er ikke det første vi har tenkt å teste :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg klikket det fram på 2-3minutter.

Hadde muligens litt flax.

Når jeg skulle bynne å trene passet jeg på at han lå våken og kjedet seg litt, så stilte jeg meg bare opp på gulvet. Når han reiste seg for å se om jeg hadde tenkt på å finne på noe morro så var jeg klar og klikket når han strekte seg for over.

Tror at siden jeg avbrøt han før hen var ferdig å strekke seg så begynte han på nytt å strekke.

Dermed nytt klikk.

Så tok han på seg "tenke utrykket" og stod bom i ro i ca20 sekunder så bukket han :ahappy:

Som sagt tror jeg at jeg hadde litt flaks, men kanskje jeg har vært litt til hjelp :lol:

Vis du går inn på youtube.com og søker på "hund freestyle" så er det noen korte filmsnutter som viser hvordan man lærer hunden noen triks.

Link to comment
Share on other sites

hva med "Bang!/Pang!" Og hunden legger seg ned og leker død?

'hvordan jeg lærte zorba det:

Pekte på hann akkurat som jeg hadde en pistol i hånda og så BANG!

Første gangen jeg gjorde det ba jeg hann og å legge seg ned, og når hann lå heeelt i ro så jeg BANG! og godbit.

Dette gjentokk jeg flere ganger, nå kan jeg si bang! og peke på hann og han "er skadet" og detter sakte sammen, og til slutt ligger hann helt "død" '

Link to comment
Share on other sites

Jeg lærte ask bukk ved at jeg klikket like før han la seg, før han fikk rompa i bakken. Gikk kjapt, tre-fire økter så satt det. :ahappy: Forutsetter at du har en hund med foroverdekk og ikke en som smeller i bakken, men er litt treg.

Ellers kan du bruke rygg, ved å klikke for hver bevegelse hunden gjør bakover til og begynne med også øke kravene når den skjønner hva du vil.

Skjønner at det er litt vanskelig med en så stor hund :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Noe jeg synes var ganske morsomt, og forsåvidt barnslig: jeg lærte Casper å lukte seg under halen når jeg spurte om han hadde prompet. Innlæringen foregikk slik: jeg smurte litt av en gammel leppepomade/krem under halen/rett under "hullet" (*host*), og siden han var nysgjerrig på hva det var for noe, snuste han seg selvsagt bak. Da klikket jeg. Fikk jo mange repetisjoner på kort tid, for han ble jo ikke ferdig med å snuse med det første. Etterhvert forsøkte jeg å ikke smøre noe på, bare late som jeg gjorde det, og klikket når han snuste seg bak. Han tok jo ting lynende raskt, da, så det tok vel ikke lange tiden før han snuste seg bak på kommando. Det som er vanskelig er selve atferden "å få de til å snuse seg bak", men det løste vi jo fint med litt krem/leppepomade. Etterhvert ble hunden forsterket av folk som lo når han gjorde det, og han syns det var veldig gøy å vise frem triks.

Jada, jada.. veldig barnslig, men ganske ufarlig, og rimelig enkelt! :ahappy:

Edit: må jo nevne det at Tulla ikke er så glup, så hun tar ikke det trikset sånn i alle fall. Prøvde å lære henne det på samme måte, men hun tror hun er så flink når hun står i ro og får påsmurt diverse og har liksom lært å ikke snuse/slikke etterpå. Så hun står helt i ro når jeg gjør det med henne.. dumme, snille hunden.. :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...