Jump to content
Hundesonen.no

Gal etter mat


bonaqua

Recommended Posts

Henger løpetid og økt matlyst sammen?

Grunnen til at jeg lurer er at tispa vår aldri har vært så desperat etter mat som nå under løpetida. Det er hennes andre løpetid. Hun ligger og piper bare noen er på kjøkkenet jo. Har aldri opplevd at hun har vært slik før. Og hun er godt holdt, ikke tynn, og får sin daglige skål med tørrfor akkurat som før. (Og den spiser hun opp på kun kort tid. Tidligere spiste hun litt nå og da gjennom dagen.) Jeg vet rottweilere er kjent for å være matvrak, men dette tar kaka.

Link to comment
Share on other sites

Takk for raske svar!

Hun var ikke slik under sin første løpetid, ikke i nærheten engang. Det er akkurat som hun har glemt/gir **** i alt vi har lært henne i forhold til tigging og mat jo (men kun det). Kanskje hun er kommet i trassalderen og opponerer mot grensene her i huset igjen (hun er 17mnd).

Link to comment
Share on other sites

Tulla er gal etter mat under løpetiden, og en stund etterpå. Da stjeler hun mat fra benker og bord, noe hun ikke gjør ellers, merkelig nok. Min teori er at de tror de er blitt parret og skal ha valper, og at de derfor må spise for at valpene i magen skal vokse..

Link to comment
Share on other sites

Emma spiser også som en hest når hun har løpetid og etterpå. Jeg har samme teori som Huldra på det der..

Siste løpetiden så hylte Emma etter maten sin mens jeg ordnet den til. Det har hun aldri gjort før, og det er faktisk veldig ulikt Emma :blink:

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Det kan godt hende det henger sammen ja. Det er vel like individuelt hos hunder som hos mennesker. Noen mennesker bare MÅ ha godteri før/under mensen, mens andre ikke merker noe til sånt. Jeg har ikke merka noe ifht mat og løpetid hos min, men de er jo forskjellige.

Link to comment
Share on other sites

Det tror jeg absolutt.

Tequila var før sin første løpetid "hobby anorektiker", men når hun fikk løpetid ble hun DET matvraket. Gikk å snuste etter mat døgnet rundt.

Etter løpetiden fikk hun normal matlyst igjen.

Nå begynner hun å få sin andre løpetid og hun er igjen helt gal etter mat.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...