Jump to content
Hundesonen.no

Min bildetråd


starlight

Recommended Posts

Olympus! Det er ikke det kameraet hvor man kan sikte med skjermen? *nysgjerrig*

Kjempe fine bilder av nydelig hund! Sheltier ser såå snille og gode ut, -din var intet unntak!

Hehe jo man kan velge å "sikte" med skjemen som på vanlig digitalt kamera ja :) Er superfornøyd med kameraet i alle fall :)

Link to comment
Share on other sites

Åh så moro å se bilder tatt med det kameraet. :)

Har du peiling på hvordan det er med linsene osv. på det kameraet? Er det vanskeligere å finne linser som passer til Olympus enn canon f.eks?

Jeg kjøpte kameraet med et zoomkit, altså 14-42mm og ei 40-150mm. Disse fungerer veldig bra til mitt bruk, i tillegg til at kameraet har masse bra funksjoner! I følge selger var også dette kameraet bedre enn Canons bestselger faktisk. Jeg tenkte egentlig å kjøpe Canon selv :) I og med at det var med to linser på Olympusen, og at det kostet like mye som Canon med en linse, ble valget enkelt. Det var også bedre garantiordninger på Olympus. I følge selger kan utvalget linser være litt større til Canon, men det er overhodet ikke stor forskjell, og det finnes mer enn bra nok linseutvalg til Olympus for oss vanlige dødelige ;)Tenker du på å kjøpe Olympus?

Link to comment
Share on other sites

Må innrømme jeg ble fristet nå ja! Hva betalte du for hele pakken din da? (kamerahus + to linser?)

Tror jeg må tråle nettet og oppdatere meg litt på prisen på dette kameraet rundt omkring. Nå har jo akkurat dette kameraet vært ute i butikkene en stund også så det går vel kanskje enda litt mer ned i pris etterhvert?

Hvordan er størrelsen på kamerahuset btw? Hvordan er det holde i for små hender?

Link to comment
Share on other sites

Det var visstnok markedets minste :P Veldig godt å holde i, og ikke tungt!

Selve kameraet med to linser kostet 5500,-, men jeg har jo med en sekk til 900, forsikring på 900 og minnekort på 400,-. Kjøpte det på expert jeg da, de har veldig bra garantiordninger på dette kameraet, egen avtale med Olympus :P

Link to comment
Share on other sites

Fant kameraet med 14-42 linsa til 4000,- :P Hmm. Det blir nok enten dette kameraet eller canons 350d.

Hvordan er den 14-42 linsa? Hva passer en slik linse best til? *sorry for dumme spm* :P

Den linsa er helt grei, som de fleste på den størrelsen vil jeg tro. Jeg bruker nesten bare den større linsa som er med, da jeg synes den er bedre. Men for all del, den "lille" tar bra bilder altså :lol:

Bilde 5, 7, 8 og 9 er tatt med den "lille", resten med den største :P

Flott hund :P . Jeg likte den godt.

Takk :P

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Det var jammen steike bra til å være første bildene! Jeg knota skikkelig da jeg prøvde å ta mine første utebilder, men så er jeg også under gjennomsnittet dum, da.. :)

Link to comment
Share on other sites

Det var jammen steike bra til å være første bildene! Jeg knota skikkelig da jeg prøvde å ta mine første utebilder, men så er jeg også under gjennomsnittet dum, da.. :)

hehe takk :) Ble faktisk overraska selv, hadde jo bare tatt noen bilder på stua :) Jeg hadde jo veldig hjelp av det herlige været og lyset også da *ler* I tillegg hadde jeg lest brukerhåndboken flere ganger (ikke det at jeg husker stort av slikt), også har jeg tatt mye bilder med vanlig digitalt og gamle kamera, min far har hatt speilrefleks og tatt bra bilder før i tiden, så han kan fortelle meg litt, i tillegg til at jeg har for vane å trykke og prøve alt som er. Man lærer mye bare av å prøve seg fram :)

Link to comment
Share on other sites

Kan jeg spørre deg om en ting? Da du gikk for å kjøpe kamera, gikk du i en butikk og sa at du har sett og lest en del om Canon, og at du vil kjøpe det hvis det ligger godt i hånda? Eller gikk du rundt i mange forskjellige butikker? For da jeg skulle kjøpe kamera sjekket jeg de forskjellige kameraene på internett og så gikk jeg først til en butikk hvor jeg fikk anbefalt Olympus. Deretter gikk jeg i en del andre butikker, og jeg ble anbefalt både Nikon, Canon og Pentax. Det ble til slutt Nikon siden det var det som lå best i hånda (og jeg likte ikke formen, menyen osv på Olympus).

Uansett... Kan se ut som du får ganske så bra bilder :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Jeg sjekka flere butikker, snakka med flere + at min far kan en god del om speilrefleks og fotografering. Jeg fikk anbefalt det jeg kjøpte framfor Canon, men folk har forskjellige meninger. Jeg er i alle fall fornøyd med mitt. Det er også kjempegodt å holde i! :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

hehe takk :ahappy: Ble faktisk overraska selv, hadde jo bare tatt noen bilder på stua ;) Jeg hadde jo veldig hjelp av det herlige været og lyset også da *ler* I tillegg hadde jeg lest brukerhåndboken flere ganger (ikke det at jeg husker stort av slikt), også har jeg tatt mye bilder med vanlig digitalt og gamle kamera, min far har hatt speilrefleks og tatt bra bilder før i tiden, så han kan fortelle meg litt, i tillegg til at jeg har for vane å trykke og prøve alt som er. Man lærer mye bare av å prøve seg fram :lol:

Ja, det tenkte jeg jeg skulle si - at det var flotte bilder, men det er jo tydelig at du ikke er noen nybegynner bak kameraet da ;). Brukerhåndboken er ofte gull verdt (*kremt*... "noen" fant ut nye ting i dag mht fokus f eks..), og det er lurt å ta godt vare på den :P. Ikke minst dette med å prøve ut alt mulig - man kan jo ikke gjøre feil liksom, så da er det bare å trøkke i vei (vel - jeg fikk panikk her en dag da alle bildene mine ble veldig lys og rare og alt for overeksponert... det gikk flere dager før jeg endelig fant ut hva jeg hadde gjort galt - jeg hadde vært borti eksponeringskompensasjonsknappen uten at jeg var bevisst det - og fikk noe helt syke bilder.. hehehe).

Link to comment
Share on other sites

Ja, det tenkte jeg jeg skulle si - at det var flotte bilder, men det er jo tydelig at du ikke er noen nybegynner bak kameraet da :ahappy:. Brukerhåndboken er ofte gull verdt (*kremt*... "noen" fant ut nye ting i dag mht fokus f eks..), og det er lurt å ta godt vare på den :). Ikke minst dette med å prøve ut alt mulig - man kan jo ikke gjøre feil liksom, så da er det bare å trøkke i vei (vel - jeg fikk panikk her en dag da alle bildene mine ble veldig lys og rare og alt for overeksponert... det gikk flere dager før jeg endelig fant ut hva jeg hadde gjort galt - jeg hadde vært borti eksponeringskompensasjonsknappen uten at jeg var bevisst det - og fikk noe helt syke bilder.. hehehe).

Hehe, jeg synes jeg er ganske så nybegynner jeg, men takk likevel :ahappy: Hadde aldri tatt i et speilrefleks før faktisk. Men har tatt mye bilder med digitalt. Selv om det riktignok framstår som kjedelig etter at man har kjøpt speilrefleks ;)

Hehe, jeg hadde fått panikk om bildene hadde blitt rare, hadde sikkert ikke funnet ut hva jeg hadde gjort galt *ler* Instruksjonsboken har jeg faktisk med meg i kamerasekken, hele tiden ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...