Jump to content
Hundesonen.no

Byller og kuler i ansiktet og en stor vannpose under haka!


Inustaff

Recommended Posts

Ja så var det ikke fred å få for denne gjengen enda.

:(

Plutselig da jeg våknet på mandag var hunden oppblåst i hele trynet!

Jeg hadde kun vært å luftet i hagen og på en fotballbane i nærområdet da jeg ikke var i form til noe stor tur med min forkjølelse og sløve form.

Hundene var ikke borti noe skadelig og jeg var tilstede hele tiden.

Likevel var hunden så deformert/er så derformert at jeg får fnatt av å se på det.

Dyrlegen neste.Han sa at det var en allergisk reaksjon på noe.

Idag kommer alt til syne,og desperate og paranoide Camilla ringer til veterinæren og lurer på om det skal komme rosa kjøtt til syne,og renne ut blod og gørr.

Det var visst ikke farlig,men var nødvendig pga den harde byllen.Han har også en vannpose/bylle på str med en sånn oval fotball under haka.Det ser ikke ut!

Jeg fant 2 hull i det rosa kjøttet som kom frem.Det rosa kjøttet er på str med hundens nesehull,og inni der er to hull.

Hoggormbitt?Lurte veterinæren...Jeg har ikke sett hoggorm i hagen,eller ved fotballbanen..Hunden var heller ikke løs på banen,men i hagen..Kan vi ha ekle hoggorm i hagen?

Nå går han på medisiner,en skikkelig hestekur,stakkars!jeg håper dette ikke blir verre,syns så synd på han.

Så glad og fornøyd han var da han gikk logrende inn til Håvard og bare sa "se på meg her er jeg"

Dyrelegen fikk se på å åpne lepper og alt var greit...

Huff...

Krysser fingrene for at det statistisk sett(ifølge veterinær med fler) er slutt på vår uflaks på en stund.

Men det sa de også da vi kom med vår lille Napolitaner på 4 mndr som måtte avlives 21 desember..

Og egentlig da vår Bordeaux tispe så ut som en byllete gris med håravfall og sår pga demodex angrep.

Grøss!

Jeg ber til høyere makter om at nok er nok!

Og håper dere krysser fingre med meg!

Link to comment
Share on other sites

Uff!

Tulla fikk også en sånn allergisk reaksjon som valp; hele hodet hovnet opp, spesielt nesen. Ringte til dyrlegen (selvsagt ! var det helg), men innen h*n rakk å komme, var hevelsen begynt å gå ned. :) Hun hadde kanskje blitt bitt av en edderkopp eller slikket på en padde (bodde i kjeller, og hun var sånn da vi våknet om morgenen). Forhåpentligvis går det raskt over for dere også, syns det har vært nok tull nå!

Link to comment
Share on other sites

JA det kunne være edderkopp også,men det har kommet tilsyne kjøttsår med hull..og komer svull utav.Jeg er ganske hysterisk blitt og er for meg det værste hver gang nå...Jeg fatter ikke hvor den slangen kan ha vert ettersom jeg var i drittform og bare var i hagen dagen før dette skjedde...våknet også til det,og fikk sjokk!Dyrelegen mente at edderkoppen måtte være stooor om det var det..æsj..så store edderkopper liksom!

Hunden er jo ysgjerrig og leken som fy...han kan ha prøvd å ta slangen for å leke med "tauet"..heh...

Det ser ikke bra ut enda..det svuller ut kjøtt,og renner puss.Det måtte jeg visst vente meg..men jeg følger med det og håper Obelix slipper noe mer..han er jo frisk ellers og baaaank i bordet på DET!

Link to comment
Share on other sites

Åh fyh. Stakkar gutten. Jeg har bodd i kjeller i to år med sånne schvære edderkopper, og to av mine hunder har spist på dem men aldri blitt bitt. Men er vistnok ikke så uvanlig med allergisk reaksjon på ufarlige edderkoppbitt, men det der så rimelig ekstremt ut.

Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia

Jeg håper jeg leste feil............ men leste jeg at hullene var på størrelse med nesebor?

Altså... i så fall så må det jo ha vært en absurd STOR hoggorm......... Huggtennene på huggormen er bittesmå og lager knapt nok hull, og når vevet hovner opp så er det ikke mulig å se hullene, det er derfor det er så vanskelig å stille diagnose - det bruker heller ikke å oooooose drit ut av sårene......

Og er det edderkopp - ja, så vil jeg overhodet ikke treffe den edderkoppen altså..........

Vill gjetning, siden det tydelig er betent sår (som sikkert burde vært tømt da) er at hunden har lekt og kanskje blitt tygd litt hardt. Eventuelt at det er betent tann eller noe......

Link to comment
Share on other sites

Huff,nei altså mulig jeg beskrev feil...men det er et rosa kjøttområde som "åpenbarte seg" pga en bylle som sprakk..plutselig og det var like stort som et nesehull ca..se midterste bildet) inni der er det 2 hull,som jeg tenker ser ut som noen har spikra med litem spiker.

Dyrlegen mente at hullene til hoggorm ble forstørret ved betennelse eller noe..

Jeg tror ikke det er noe hundebitt hvertfall,da ingen av hundene biter hverandre i lek,de bare løper galmann med stafettfinne..

Men jeg mistenkte at det var en plastbit fra kattedør nr 10 som hundene har kvestet..den var spiss i begge ender den biten og hadde en skrue gjennom..men det skulle visst ikke være mistenksomt for dyrlegen.

Uansett går det mye bedre..men jeg lurer på om det er vanlig at hunden bare tisser inne som han vil plutselig?

Dette er en hund som tar hyperhensyn og aldri gjør dumme ting som det der,men plutselig står han og pisser alle veier som om det var helt okei..han dreit hos dyrelegen og den dagen!aldri drete inne etter han ble stor..er ikke sånn ...så irriterende nå da,da jeg ikke lufter og går mindre turer liksom!Kan det være medisinene?Formen?

Hevelsene er nede nesten helt..så dette går hvertfall bra!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...