Jump to content
Hundesonen.no

Natteproblem!


Zoey

Recommended Posts

Nå har det skjedd noe rart med hunden min, og jeg lurer på om det er noen som kan ane hva det er?

Vi har alltid lagt oss "sammen", altså, når jeg legger meg, legger hunden seg, og hun sover på rommet mitt! Det har aldrig vært no problem tidligere, selv om mamma og pappa blir sittende opp lenger.. (bor hjemme)

Vi har hatt en rutine som tillsier at når vi legger oss, legger hun seg i buret (med døra oppe) og jeg i senga, og når jeg sovner kommer hun oppi senga til meg..

Men for to netter siden ville hun plutselig ikke ligge i buret, og hun vandret rundt og peip og bar seg, dette har nå pågått to netter, og jeg begynner å bli temmelig lei!

Hun vandrer rundt, vil ikke legge seg, hverken i sofaen, senga eller buret, og hvis hun legger seg så ligger hun og piper og stresser..

Det er tydelig at hun vil ut, for hun går til døra osv.. tenkte jo først at hun sikkert måtte på do, men ute skulle hun bare virre rundt og snuse..

I natt holdt hun på til kl 2 på natta, da hadde jeg prøvd å ha henne ute, og overse henne (ble da mer høylytt) putte henne i buret, roe henne med kropskontakt (som ALLTID har funket før) og til slutt ga jeg henne komandoen ligg å bli, og kjeftet hver gang hun begynte å pipe.. Det funket til nød, men er jo ikke noe morro...! :lol::P

Hun er 11 mnd, og har ikke hatt 1.løpetid ennå, så tenker det kanskje er det, men kan jo ikke være sikker.. :hyper:

Er det noen andre som har hatt lignende opplevelser? eventuelt i forbindelse med løpetid..?

Marianne og pipedyret!

Link to comment
Share on other sites

Hoho, dette høres ut som hunden min når hun fikk sin andre løpetid! Den første løpetiden var ikke så rar men den andre var hun jo helt... Hun syntes såå synd i seg selv og fikk sånne stresse-tak hvor hun tuslet hvileløst rundt omkring og pep på en sprø "sååå synd i meg" måte. Gikk fra verandadøra til utgangsdøra og peip og peip og peip.. Konklusjonen vår ble at hun gikk til dørene og hylte om å få komme ut så hun kunne løpe rundt å finne seg en flott hanhund å flørte med. :P Jeg merket raskt at hun stresset mer når hun hadde møtt hanhunder på tur.. Da var det 45min. med stressing og piping før hun sovnet..

Etter MYE overseing så ga det seg, og nå er løpetiden endelig over for denne gang :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...