Jump to content
Hundesonen.no

Sterilisering av tispe


Papillon

Recommended Posts

Nå orker jeg snart ikke mer. I 30 dager nå har Frøken vært helt "ute". Ganske slapp og giddaslaus. Og sur og humørsyk. Hun vil ikke ha lekene sine og jeg er bare dum. Hun er også innbilt og begynnr å få en riktig så fin mage. Agility er umulig å trene pga de andre hundene og lekene kan jeg bare glemme..

Noen som har erfaring med å sterilisere hunden sin? Blir de slappere eller noe annet da?

Blir så innmari frustrert når hun er sånn...

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også tenkt en del på å sterilisere Nana, hun er merkelig både litt før løpetiden, under og etter. hun har også innbilt svangerskap.

Så denne tråden passet perfekt for oss for å høre hvordan erfaring dere andre har med sterilisering.

Link to comment
Share on other sites

Tinka ble kastrert for litt over et år siden pga eggstokkcyster, og den eneste forskjellen jeg har merket på henne er at hun har sluttet å ri på meg - ellers er hun (minst) like gal og tullete som før. Mange tar henne for å være en valp pga lekenheten og de som ikke tror hun har valp, er gjerne hannhundeiere som lurer på om hun har løpetid.

Det har heller ikke vært noe problem å holde henne i god form, til tross for at hun er matglad labrador. Det er egentlig bare å passe på hvor mye hunden får i forhold til hvor mye som forbrennes.

Noen har lagt merke til at tispa får dårligere pelskvalitet etter kastrering, at pelsen blir mer ullen liksom. Det har ikke skjedd på Tinka, men hun har begynt å røyte litt mer, eller rettere sagt hatt flere røyteperioder. :wub:

Jeg er i alle fall uendelig glad for at Tinka ble kastrert. Vi sleit noe utrolig med at hormonforstyrrelsene hennes gikk utover meg, men nå viser hun knapt sånn atferd lenger - og når hun gjør det er det langt mer kontrollerbart enn det pleide å være.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jeg stereliserte/kastrerte Tini ..Husker ikke hvor lenge det var siden jeg..

Hun slet med konstant innbillt svangerskap ( melk i puppa hele tiden).. Hun var deprimert, deppa, slapp, lei seg , er ikke alle hunder hun orka for de var for ville.. Hun hadde det ikke godt.. :D

Hun ble en helt annen hund.. Hun ble den hunden jeg hentet. Så glad, hyper.. orker alt.. ( til tider ekstremt hyper.. hehe)

Man ser at hun ikke har det vondt mer.. Hun elsker alle andre hunder ( så sant de ikke kommer brått på a).. Snakk med vetten din å hør hva de sier..

Link to comment
Share on other sites

Guest Gråtass

Jeg har en kastrert tispe på 6 år som ble operert da hun var 3 år. Jeg har ikke fått forandringer i noen grad på hunden bortsett fra at løpetidene uteblir. HUnden har samme pelskvalitet, samme livsvitalitet og like forb... matglad som før. Ingen endringer annet enn ett mer stabilt humør. Jeg har ikke angret ett sekund for avgjørelsen min, men husk at du skal i utgangspunktet ha en medisinsk årsak for kastrering, men går utfra at innbildt drektighet med påfølgende fare for livmorbetennelse er årsak nok for mange veterinærer.

Det som er verd å tenke igjenom er mulig inkontinens ved aldring og økt aggresjon mot andre tisper som kan forekomme i noen få tilfeller.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har heller ingen som helst negativt å si om sterilisering av tispe! Den tispa mi, som var potensiell angstbiter før, under og etter løpetid, ble som omskapt :D Hele hennes personlighet ble forandret når disse humørsvingningene ifm løpetiden var borte :rolleyes: Det reddet livet hennes!!

Link to comment
Share on other sites

Det er nå snart 5 mnd siden Bridie ble sterilisert. De første månedene hadde vi et ******* med henne, men nå er gode snuppa kommet tilbake og er den hunden hu var når vi fikk henne. Overlykkelig, blond, og aussie :ahappy:

Har ikke merket noe ang pels enda, men det kan jo komme senere.

På gamle Buffy så ble pelsen helt annerledes da hu ble sterilisert. Det så ut som hu KUN hadde underull, og lang i fra noe schæferpels iallefall. Men ingen problemer med tugger eller noe. (langhåret schæfer)

Foreløpig har jeg ikke noe negativt å si om sterilisering iallefall. Annet enn at Buffy ble inkontinent det siste året hu levde, men det KAN også skyldes store doser kortison over lengre tid...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...