Line_ Skrevet 7. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 7. Januar 2008 Kyllingsalater av diverse varianter er jo også godt! Kyllingfilet som er krydret og stekt for så å bli skjært opp i biter (man kan velge kald eller varm, men hvis den er varm må man legge den på toppen, eller evt legge den på når man forsyner seg) med alt av salat man liker. Jeg synes også det er veldig godt med sprøstekte nøtter drysset over. Pinjekjerner og peanøtter er min favoritt, men smak og behag Dressing er jo ikke det helt sunneste, men olje og eddik er ikke så verst har jeg funnet ut! Kanskje vi skulle gitt ut "Sonens kokebok, for de sunne hundefolk" Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Einstein&Charlie Skrevet 8. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2008 Oh, Einstein&Charlie, neste gang jeg er i Bergen kommer jeg på middag hos deg! (Så kan du komme til meg neste gang du er i Trondheim, avtale?) Hehe det er en aftale. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 8. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2008 I dag har jeg hatt hjemmelaget lapskaus.. JEG elsker det, og det er veldig sunt. Kan kombineres med Gildes magre pølser, for eksempel. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Einstein&Charlie Skrevet 8. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2008 idag skal vi have stegt ørretskiver med stegte risnudler og grøntsager 2 pers 400-500 g ørret i skiver 3 plader risnudler 2 gulerødder i strimler 3-4mm tykke 1 løgi strimler eller både ½ bundt broccoli i passende stykker 1/3 squash strimler 1cm tykke og ca 4 cm lange olie soya sovs salt & peber limesaft 1 fed hvidløg i tynde skiver ½ tsk chilipulver risnudlerne opblødes i en skål med lunkent vand. ørret skiverne steges på pande med salt, peber og limesaft, samtidig med at du tilbereder nudler og grøntsager i en wok eller sautepande. olie varmes godt op, hæld derpå hvidløg og chili i wok'en, og svits det af i et par minutter, skru en smule ned for varmen, men ikke for meget, tilsæt nudler, løg, gulerødder, broccoli og squash steg det i nogle minutter samtidig med at du sørger for at få vendt det godt, krydder det med soyasovs og salt og peber efter behag. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 8. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2008 Har du en bakgrunn som kokk eller noe? Du lager fantastisk fristende mat.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Einstein&Charlie Skrevet 8. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2008 Har du en bakgrunn som kokk eller noe? Du lager fantastisk fristende mat.. Som sagt tidligere kan jeg godt lide at lave mad, har lært at lave mad(middagsmad) siden jeg var 8, kommer af en mad interesseret familie hvor alle kan lave mad. Har rejst meget i det meste af verdenen og har tillært mig at lære at lave nye retter efter at have smagt en ret. Har konkurreret lidt med brødrene om at lave det bedste måltid (den ene er kok/dykker, og er nu ejer af en restaurant). Edit: Kommer fra en familie, der altid har villet prøve nye retter og ikke kun spise gammeldags mad Store fester med indlejede kokke så vi kunne få fancy mad. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 9. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 9. Januar 2008 Middag i dag: En sopp En paprika En halv purreløk En vanlig løk Fire cherrytomater Grønne oliven Fire egg Kyllingkjøtt (av typen "salatkjøtt") Fire ss vann Krydder: sitronpepper, salt, rosmarin, provence krydder. Miks alt sammen i en bolle, og stek i panne til all væske har blitt borte. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Betty Skrevet 9. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 9. Januar 2008 Idag tror jeg det blir stekt kyllingfilet med pommes frites og salat ved siden av her. Salaten lager jeg med isbergsalat, mais, ananas og muligens paprika. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
xxx12345 Skrevet 9. Januar 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 9. Januar 2008 I dag blir det noe så enkelt som tomatsuppe med egg og pasta, og hvitløksbrød ved siden av Edit: en hel sopp Aya?..... hehe Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 9. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 9. Januar 2008 I dag blir det noe så enkelt som tomatsuppe med egg og pasta, og hvitløksbrød ved siden av Edit: en hel sopp Aya?..... hehe *Knis* Ja, oppdelt da:p Jeg er ikke såå glad i sopp, det holder i massevis med en:p Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
xxx12345 Skrevet 9. Januar 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 9. Januar 2008 En sopp liksom hihi Men hvorfor dropper du den ikke bare da? Det er ikke så mye sunt i en sopp at det gjør noen forskjell.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SoppenCamilla Skrevet 9. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 9. Januar 2008 Jeg er kresen jeg, da, og fattig, så jeg har spist makaroni med gulrøtter, mais, erter, blomkål og brokkoli. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 9. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 9. Januar 2008 En sopp liksom hihi Men hvorfor dropper du den ikke bare da? Det er ikke så mye sunt i en sopp at det gjør noen forskjell.. Det er godt med LITT sopp! Dessuten var den ganske stor... *flir* Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Einstein&Charlie Skrevet 9. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 9. Januar 2008 Idag skal jeg lave indisk karrysuppe 2 pers 3 kyllingelår eller 2 kyllingefileter i tern (jeg bruger lår da det giver mere smag til suppen) 1½ L vand 1/4 matfløde indisk gul karry lidt smør 1 løg i tern 2 purre i skiver salt & peber 2 dl kogt ris kyllingen + 1½ liter vand koges i en gryde med salt og peber i ca 20 minutter. Tag en stor gryde smelt smørret svits løg og ca 3 spk karry i et par minutter, tilsæt purren, den kogte kylling, vandet du kogte kyllingen i og matfløden. Kog suppen op og lade simre i ca 10 minutter, tilsæt risen, smag den til med salt, peber og ekstra karry, evt. jevn suppen lidt med en smule mel, hvis en tykkere suppe ønskes, og hvis du ønsker den skal være mere gul, så tilsæt 1 tsk gurkemeje. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Peers Skrevet 9. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 9. Januar 2008 I dag spiste jeg stekt laks, med salat (salat, cherrytomater, agurk, paprika, fetaost og krutonger med lettrømme som dressing) og et par flatbrød. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 10. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2008 Vurderer å lage wok i dag.. Hmm.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
xxx12345 Skrevet 10. Januar 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2008 Holder på den sunne linjen jeg da, så i dag ble det laks grillet i ovnen med pastasalat til. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Einstein&Charlie Skrevet 10. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2008 i dag er det ikke så spændende mad vi skal have. stegt sei med ovnbagte kartoffelbåde m. gulerødder og hvidløg i, og dampet broccoli og stegte løg. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Huldra Skrevet 10. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2008 Vi skal spise cowboy-mat: tomatbønner, bacon og egg. Sikkert utrolig sunt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Gråtass Skrevet 10. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2008 I dag spiste jeg på yndlingskafeen min i EU. Der fikk jeg pestomarinert kylling med ovnstekte potetskiver og tzatziki. (Salat, oliven og tomat) med brød og tapenade. Sitronmarengsterte til dessert. Yum Yum (Det beste av alt er at hele herligheten kostet meg 112 kr)Sunt, ganske billig og veldig godt! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Einstein&Charlie Skrevet 11. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 11. Januar 2008 Idag skal jeg lave thaimad "Phad thai" stegte nudler med oksekød og svinekød i en lidt sød krydret sovs. 2 pers 1 pakke risnudler 150 gr oksekød i tynde strimler 150 gr svinekød(kottelet) i tynde strimler 2 hoveder phak choi (grøntsag, minder lidt om kinakål) i strimler 1 løg i strimler 1-2gulerødder i tunde strimler 1 håndfuld hakket koriander blade/stængler 1 fed hvidløg i skiver 1-2 thaichili 4 håndfulde bønnespirer 2 æg der er pisket sammen lidt olie soya sød soya fiskesovs østersauce eller phad thai kryddermix Nudlerne lægges i blød i lunkent vand. olien varmes op i en wok, chili og hvidløg svitses i wok'en, efter ca 5 minutter tages chilierne ud af wok'en, tilsæt kødet og svits det i et par minutter, hæld æggene i og vend det som til æggerøre, når alt æggenassen er stivnet/stegt så tilsæt nudler og alle grøntsager undtagen bønnespirer og koriander, krydder med soya, sød soya, østerssauce og fiskesovs og 1 dl vand (eller brug phad thai kryddermix og tilsæt vand). 3 minutter før servering tilsættes koriander og bønnespirer til retten. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tine Skrevet 11. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 11. Januar 2008 I dag skal vi ha skinkegrateng med baguetter til Legger ut oppskriften her : 2 dl makaroni 3 ss margarin 3 ss hvetemel 4 dl TineMelk Lett melk 1 terning kjøttbuljong 1 egg 400 g skinke 0,25 stk purre 0,5 dl TINE hvit ost, revet Salt & pepper I stekeovnen: 225 grader, i cirka 30 minutter Kok makaronien som anvist på pakken. Hell av vannet. Smelt margarin, rør inn melet og spe med melken. Kok opp sausen og rør godt. Bland inn egget og tilsett skinken som er skåret i biter/strimler, purre skåret i ringer og halvparten av osten. Smak til med krydder og hell blandingen i en ildfast smurt form, dryss resten av osten på toppen. Serveres med en frisk salat ved siden av. * Skal ha i brokkoli og mais og Sunn? Tja litt kanskje Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Gråtass Skrevet 11. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 11. Januar 2008 I dag har jeg spist bacon med broccoli & blomkål grateng (og litt attåt). Det er så enkelt og veldig godt. Jeg tar en 1/2 pakke frossen blomkål& broccoli blanding slenger oppi litt kokt makaroni, erter, litt fersk moserella ost og en skvett melk. Settes i ovnen i 25 min. Gratineres med litt ost siste 5 min. Steker litt bacon og har ved siden av sammen med en hvitløksbaguett.. Yummi! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Peers Skrevet 11. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 11. Januar 2008 I dag blir det kyllingvinger og pommes frites på meg Det er tross alt helg! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tine Skrevet 11. Januar 2008 Rapporter Share Skrevet 11. Januar 2008 I dag blir det kyllingvinger og pommes frites på meg Det er tross alt helg! Kan vi ikke alltid ha helg? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar