Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemat


HHC

  

60 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      13
    • Pinnekjøtt
      20
    • Julepølse/Medisterkaker
      8
    • Grandiosa
      2
    • Annet
      6
    • Lutefisk
      1
    • Kalkun
      8
    • Skinkestek
      2


Recommended Posts

  • Svar 60
  • Created
  • Siste svar
Skrevet
Jojo, for all del.. At noen gjør det skjønner jeg jo. Men om man regner 4mill her i landet er det ca 60 000 pers som gjør det, og vi er jo flere enn det... At noen gjør det skjønner jeg, men selv om dette er bare tall var det høyere enn jeg trodde.. Dessuten - grandis? Hva med fjorland? ;D

Nå spiser garantert en del folk grandis på julaften "på trass". Kjenner til noen som gjør det. Men men.

Nå gidder jeg ikke å leite opp tall på hvor mange som tilhører forskjellige relgioner her til landet, men det er garantert fler enn 60 000 som ikke er kristne. Julen som vi kjenner den er vel en kristen høytid. Nå i hvert fall, at den var så kristen fra "tidenes morgen" trur ikke jeg ikke helt på. Men det er en annen diskusjon.

Hva er så mye bedre med fjorland? Blir man mindre ensom av å spise spaghetti med kjøttboller kanskje?

Skrevet
Nå spiser garantert en del folk grandis på julaften "på trass". Kjenner til noen som gjør det. Men men.

Nå gidder jeg ikke å leite opp tall på hvor mange som tilhører forskjellige relgioner her til landet, men det er garantert fler enn 60 000 som ikke er kristne. Julen som vi kjenner den er vel en kristen høytid. Nå i hvert fall, at den var så kristen fra "tidenes morgen" trur ikke jeg ikke helt på. Men det er en annen diskusjon.

Hva er så mye bedre med fjorland? Blir man mindre ensom av å spise spaghetti med kjøttboller kanskje?

Fjorland var ironi ;-)

Men altså jeg spiser ikke grandis på muslimens "julaften"

Haha, altså tror du mente at jeg stod veldig på at alle skal spise julemat og sånn- men var faktisk bare litt overrasket over at tallet var såpass, trodde det var færre liksom - det var poenget ;-)

(Alle har vel sett fjorland pinnekjøtt til 200,- for litt stappe 2 poteter og litt kjøtt elns..) Har selv aldri spist fjordland som jeg kan huske (med unntak av grøt hos ei venninne) så jeg vet ikke helt hva som er i de men :lol:

Skrevet

Da blir sikkert alle muslimene veldig glade, siden du er nøye med menyvalget ditt på deres "julaften".

Jeg synes bare at du viser litt liten forståelse for at ikke alle kan ta hele julen fri og stappe i seg julemat og alt det som julen tilhører den 24/12. Det er "helt fælt" at noen gjør det...

Skrevet

Ingen jul uten ribbe på julaften. Selvfølgelig med tilbehør av poteter, grønnsaker, surkål, rødkål, rødbeter, sylteagurker og mammas hjemmelagde saus.

Jeg synes også tallet var stort på grandis, Kathrine - men det må nok være de som ikke feirer jul. Grandis er jo nasjonalpizzaen om ikke annet...

Skrevet

Pinnekjøtt, pinnekjøtt, pinnekjøtt!!

Mamma prøvde å lure oss til å bli ribbespisere når vi var små, men vi lot oss ikke lure og ble med pappa inn i pinnekjøttgalskapen.. Det morsomte er at den som hyler høyest om pinnekjøtt til julaften nå faktisk er mamma :P

Tror pinnekjøtt er en sånn greie du rett og slett må venne deg til, min kjære eks var svært skeptisk til å feire julaften med pinnekjøtt og spiste veldig lite første jula, den andre hogg han innpå og etter det har ribbe mistet smaken visstnok...

Hvilken smak sier jeg, det smaker dvask kjøtt og fett *grøss*

Skrevet

1. Hva spiser du på julaften?

Jeg spiser medisterkaker og julepølse med poteter og saus.

2. Hvorfor, og hvem er de 1,4% som spiser grandisen?

Fordi det er det mamma lager, og jeg ikke liker ribbe :P Hvem som spiser grandis er vel ikke så interessant? Jeg vil anta at det er folk som av forskjellige grunner feirer jul alene, som ikke gidder eller kan lage tradisjonell julemat.

Men altså jeg spiser ikke grandis på muslimens "julaften"

heh - Jeg veit ikke når muslimenes julaften er engang jeg? Hvorfor skal jeg bry meg om det, jeg er ikke muslim.. Spiser du muslimsk høytidsmat på muslimske høytider?

Skrevet

Husk at tallet på Grandiosa og kan ha noe med å gjøre at det finnes kresne barn som ikke vil ha julemat, og da er det enklest å bare sette inn en grandis i ovnen.. Dessuten er det noen som desverre ikke har råd til å feire jul med masse god julemat, juletre og gaver..

Skrevet

Jeg har spist frossenpizza på julaften mange ganger. Grei mat å spise før på dagen, spesielt når man ikke liker julemat.

I år skal jeg jobbe uansett så da slipper jeg hele greia.

Skrevet

Her spiser familien ribbe, medisterkaker og medisterpølser med poteter, surkål, saus osv. Selv skal jeg spise vegeboller(eller hva det heter) med poteter, saus osv. Spiser ikke kjøtt så det er alltid vanskelig å finne ut hva jeg skal spise.

Edit: Kjenner forøvrig noen som spiser pizza på julaften, men det er fordi de ikke liker julematen de får servert.

Skrevet

Jeg pleier å spise kalkun da jeg ikke liker ribbe eller pinnekjøtt :P I år ska vi ha sur steik :P Vet ikke om jeg liker det engang. hehe

Skrevet

he he nå kommer jeg her! Vi spiser ingenting av delen på denne listen. Vi er troende katolikker som ikke er norske og vi spiser altså fisk rettere sagt laks. Fisk er katolikkens symbol. Så vi "må" spise fisk. Vi har altså ovnsbakt laks med dill saus og kokte poteter for meg er det julaften. Jeg hatet når mamma prøvde å lage varianter av julematen vår. Det er det verste jeg vet fordi det er slik jul skall være punktum.

men det jeg deriomot ikke kan fatte er pinne kjøtt HVA er det for noe??? Det finnes jo ikke kjøtt på de er bare bein jo! Og gelefisken deres lutefisk? HVORFOR?? Og de som skriker og hyler året rundt om usunt svinefett plutselig sitter og stapper i seg det aller feteste man finner på dette dyret??

He he ja jeg vet jeg er veldig provoserende, men det er jo en smule sannhet i det jeg skriver eller? :P

Skrevet
Jeg får ikke hjemmelaga ribbe i år! Noen som vil adoptere meg?

Why my luuuv?

Og de som skriker og hyler året rundt om usunt svinefett plutselig sitter og stapper i seg det aller feteste man finner på dette dyret??

He he ja jeg vet jeg er veldig provoserende, men det er jo en smule sannhet i det jeg skriver eller? :P

Du har vel egentlig rett i det :closedeyes: :P

Skrevet

HVa spiser jeg på juleaften?

Her i huset har vi treretters på julaften:

Einergravet ørret (om vi mangler det blir det bare vanlig gravet ørret) til forret

Reinsdyrstek med poteter og masse namme grønnsaker

Multekrem med mandel, etterfulgt av marsipangris (som må slaktes på ekte vis)

Historien bak:

Forretten kom inn på menyen for bare et par år siden som et resultat av min ene tentamen det året. Jeg gikk på kokk og tentamens oppgaven hadde vært festmiddag med høstens vilt. Jeg ble inspirert og med ett var en ny tradisjon innført på julaften: einergravet ørret til forrett.

Reinsdyrsteken er et kompromiss mellom mamma og pappa. Han spiste lutefisk og mamma varm roastbeef (ikke spør hvorfor). Da mamma ikke kan fordra lutefisk og pappa ikke ville ha roastbeef ble konklusjonen: vi må ha noe som begge liker, som er fra naturen og litt ekte norsk. Vi er jo en naturfamilie, så da falt valget på reinen. Hadde i flere år selvskutt rein fra naboen, men tror årets er fra butikken.

Desserten tror jeg ikke har noen stor historie annet enn at multer er godt og vi trengte noe å ha mandelen i. Pappa har jobbet mye med gris, så det er historien bak real slakt av marsipangrisen. Med både blod (syltetøy) og partering. Pappa ser til at alt skjer etter gjeldende lover:)

hvem spiser grandiosa?

Om kjæresten min blir ensom og forlatt tror jeg han kan være blatn dem. Han lever omtrent på grandis (stakkars han når vi flytter sammen, da blir grandisen utestengt på livstid tror jeg)

Skrevet
Ingen jul uten ribbe på julaften. Selvfølgelig med tilbehør av poteter, grønnsaker, surkål, rødkål, rødbeter, sylteagurker og mammas hjemmelagde saus.

Jeg synes også tallet var stort på grandis, Kathrine - men det må nok være de som ikke feirer jul. Grandis er jo nasjonalpizzaen om ikke annet...

Skal bare nevnes at grandisen har bursdag den 11.februar - akkurat som et visst sonenmedlem :P

Jeg savner et alternativ for vegetarianere.... Familien min skal ha pinnekjøtt på julaften i år, jeg skal ha fylte paprikaer! nam

Sorry, er ikke så god til å finne på sånt :P

Skrevet

Vi skal ha pinnekjøtt.. Jeg liker ikke det jeg da, så spiser vel pølse eller noe :P Men liker pinnekjøtt lukta, er ikke jul uten ^_^

Og til de som spiser grandiosa, kan være som nevnt her folk som ikke feirer jul, men det kan også være andre f.eks småbarnsfamilier, som må ha noe mat til barna på formiddagen før selve julemiddagen.. Går utifra at de 1,4 % ikke er kun dem som spiser grandi som julemiddag, men som spiser grandi en eller annen gang iløpet av dagen.. Min bror kunne sikkert funnet på å smelt opp en grandi kjappt om det var lenge til julemiddagen.. :rolleyes:

Skrevet

Blir det samme som alltid.

Ribbe for de som liker det, medisterkaker, medisterpølser og alt tilbehøret.

Kålrabbistappe er et must :P

Skrevet

Ribbe og medister-greier hører vel sammen? Her i huset spiser vi ribbe.

Noen luringer i foreslo et år at vi skulle ha pinnekjøtt, men flere av oss liker ikke sau noe større, og torsk/fisk vil være uaktuelt for meg! Skinkestek spiser jeg første juledag. Det hender at jeg spiser kalkun på nyttårsaften...

Over til noe litt annet:

Jul er faktisk ikke bare feiring av "Jesus sin fødsel". Det sies faktisk at Jesus ble født i november en gang... Jul er (i følge det jeg har lært og delvis kommet frem til selv) en samlet feiring av solsnu (derav alle lysene i busker og vinduer), St. Nicholas gavmildhet (pakker og å dele gleder) i tillegg til Jesu' fødsel.

Jeg feirer jul for å hylle St Nicholas gavmildhet og for å feire solsnu. Her hjemme rekker faktisk ikke solen ned i nesten 5 uker, fordi vi bor nedest i en ås! Så DET er virkelig noe å feire. Hyllingen av St Nicholas gjøres ved at vi gir mange tusen kroner til u-hjelp, ekstra penger (og gave) til fadderbarnet i Kenya og støtter forskjellige hjelpe- og veldedighet i Norge.

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...